Două românce au moștenit peste 1 milion de euro de la un italian

Un judecător din Ancona, Italia, a blocat moștenirea de peste un milion de dolari lăsată prin testament de un italian bogat, de 66 de ani, pentru două femei din România care au avut grijă de el în ultimii ani de viață.

separator

În 2018, italianul, care a trăit în localitatea Fabriano, provincia Ancona, a lăsat prin testament averea de peste un milion de euro celor două românce de 42 și 31 de ani.

Anul acesta, în luna martie, bărbatul, care nu a fost căsătorit și nu a avut copii, a murit. Cele mai apropiate rude ale bărbatului, niște verișoare, au contestat testamentul afirmând că la data la care acesta a fost semnat acesta nu se afla în deplinătatea facultăților mintale, potrivit Il Resto del Carlino.

Tribunalul din Ancona a blocat procedura după depunerea contestației, dar toate probele adunate între timp arată că testamentul este legal și nu există dubii în privința împrejurărilor în care a fost încheiat, așa că româncele sunt moștenitoare de drept, așa cum și-a dorit defunctul, Rudele, însă, au instituit un sechestru pe toate bunurile și conturile bărbatului până la o decizie definitivă a tribunalului.

„Avem convingerea că testamentul a fost semnat când proprietarul nu era în deplinătatea facultăților mintale și nu avea capacitatea să înțeleagă ce a semnat”, afirmă avocatul rudelor, Luigi Fiori.

Cele două femei din România sunt în așteptarea unei decizii definitive a instanței pentru a beneficia de moștenirea generoasă.

sursa: www.digi24.ro

Explozii în Crimeea, la Sevastopol. Guvernatorul numit de Rusia susține că sunt „antrenamente”

Canalele locale Telegram au raportat explozii în regiunea Sevastopol, din Crimeea ocupată de Rusia. S-a creat panică în rândul populației, locuitorii raportând explozii în diferite cartiere.

O explozie a fost consemnată în apropierea satului Perevalne, districtul Simferopol, unde este staționată o brigadă de apărare de coastă a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Mihail Razvozhayev, guvernatorul instalat de ruşi în Sevastopol, a scris pe Telegram că se desfăşoară antrenamente militare într-unul dintre poligoanele oraşului. Nu au fost oferite alte detalii, scrie Kyivindependent.com.

Anterior, pe 16 martie, Vadym Skibitskyi, adjunctul şefului serviciilor de informaţii militare ucrainene, a declarat că armata rusă menţine „o puternică componentă terestră şi aviatică” în Crimeea ucraineană, construind fortificaţii şi pregătindu-se pentru apărare în peninsula ocupată.

Skibitskyi declară că aproape 90 de avioane de luptă şi 60 de elicoptere de atac sunt staţionate în prezent în Crimeea anexată ilegal. Trupele ruseşti ar fi înfiinţat un grup special în peninsulă, asamblând acum fortificaţii şi linii de apărare, în timp ce Moscova îşi menţine infrastructura militară din Crimeea în stare de pregătire de luptă.

Peninsula Crimeea se află sub ocupaţie rusă din 2014, în urma unui referendum fals organizat de Rusia pentru anexarea teritoriului. De atunci, mulţi locuitori au fost închişi pentru că s-au opus ocupaţiei, în timp ce cetăţeni ruşi au continut să vină pe peninsulă. De asemenea, armata rusă a stabilit acolo o bază militară.

De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, preşedintele Volodimir Zelenski a promis să elibereze întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv Crimeea.

sursa: www.ziare.com

Atac rusesc cu drone iraniene în regiunea Lvov din vestul Ucrainei

Ucraina, în special regiunea vestică Lvov, a fost ţinta unui atac nocturn rusesc cu drone de fabricaţie iraniană, au transmis sâmbătă forţele aeriene ucrainene, potrivit AFP.

Cum transportă Iranul dronele de război în Rusia. Planul stabilit de  Teheran și Moscova - Stirileprotv.ro

Rusia, care a lansat o invazie în Ucraina în urmă cu peste un an, a atacat cu regularitate infrastructura ţării, lăsând populaţia fără electricitate şi apă, transmite Agerpres.ro.

„Pe 17 martie 2023, în jurul orei 21.00, invadatorii ruşi au atacat Ucraina cu drone kamizake de fabricaţie iraniană, de tip Shahed-136/131”, conform unui comunicat transmis pe Telegram. Conform armatei, 11 din cele 16 drone au fost „distruse”.

Atacurile au fost lansate din Marea Azov şi din regiunea rusă Briansk, care se învecinează cu Ucraina la nord, au adăugat forţele aeriene.

Regiunea Lvov a fost vizată în mod special. „În jurul orei 01.00 dimineaţa, regiunea noastră a fost atacată cu drone kamikaze de tip Shahed 136”, a declarat guvernatorul regional, Maksim Koziţki.

Trei drone au fost doborâte, iar alte trei „au lovit clădire nerezidenţiale” în cartierul Iavoriv, făcând pagube, dar nu şi victime, a adăugat el.

În regiunea Dnipro (sud-est), trei done au fost doborâte de apărarea antiaeriană, a declarat şeful consiliului regional, Mikola Lukaşuk.

„Alte două au lovit o infrastructură critică la Novomoskovsk”, la nord de Dnipro, ceea ce a provocat un incendiu şi pagube „importante”, patru case distruse şi alte şase avariate, dar fără a face răniţi, a adăugat el.

Dronele lansate asupra Kievului au fost „toate distruse” de „forţele noastre de apărare antiaeriană”, fără a face victime sau pagube, a transmis administraţia oraşului pe reţelele de socializare.

Milioane de peşti morţi plutesc pe un fluviu din sud-estul Australiei

Milioane de peşti aflaţi în descompunere au blocat o parte importantă a unui fluviu din sud-estul Australiei, afectat de un puternic val de căldură, au anunţat vineri autorităţile locale, potrivit AFP.

Australia: Milioane de peşti morţi plutesc pe un fluviu din sud-estul ţării

Guvernul statului australian New South Wales a informat că „milioane” de peşti morţi plutesc pe fluviul Darling, în apropiere de satul Menindee, această fiind a treia extincţie în masă în zonă din 2018 până în prezent, transmite Agerpres.ro.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare arătau bărci în mijlocul unor bancuri dese de peşti morţi, suprafaţa fluviului fiind aproape invizibilă.

„Este cu adevărat oribil, sunt peşti morţi cât vezi cu ochii”, a declarat pentru AFP Graeme McCrabb, un locuitor din Menindee, vorbind despre consecinţele „incomensurabile” asupra mediului.

Potrivit guvernului local, populaţiile de heringi şi de crapi au sporit puternic în acest fluviu în urma inundaţiilor recente, însă de atunci apele s-au retras.

„Moartea acestor peşti este legată de nivelul scăzut de oxigen din apă (hipoxie) pe măsură ce apele inundaţiilor se retrag”, a explicat autoritatea într-un comunicat, adăugând că valul de căldură agravează acest fenomen.

Precedentele extincţii în masă în zona Menindee au fost atribuite lipsei de apă din fluviu, dar şi proliferării unei alge toxice pe o suprafaţă de aproximativ 40 de kilometri.

Satul de 500 de locuitori a fost devastat de inundaţii şi de secetă în ultimii ani.

Tănâr de 34 de ani, din Cimișlia, despre lupta cu Covid-19: „Îmi era foarte greu să respir. Acum, periodic, mai am dureri de cap”
Articolul anterior
Natalia a slăbit 15 kg în 3 luni, cu ajutorul proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”
Articolul următor