Două surori, în vârstă de 11 şi 12 ani, s-au înecat în Dunăre încercând să facă tiktok-uri. Fetițele se aflau în grija rudelor, ambii părinți fiind plecați la muncă în străinătate

Două surori, în vârstă de 11 şi 12 ani, au dispărut după ce au căzut în Dunăre, la Isaccea. Din declarațiile unchiului lor, fetele voiau să-și facă poze sau filmulețe pentru TikTok, la mal, într-o zonă neamenajată. Una dintre fete a alunecat în apă, iar cealaltă a încercat să o salveze, dar a fost înghițită, și ea, de ape. 

Echipele de salvare și scafandrii încearcă să le găsească încă de luni după-amiază, dar misiunea este extrem de dificilă, dat fiind faptul că vizibilitatea este zero, iar curenții sunt foarte puternici.

Scafandrii au cautat și astăzi, însa Dunărea e atât de tulbure încat nu există vizibilitate deloc.

Fetele se aflau în grija rudelor, ambii părinți fiind plecați la muncă în străinătate. 

Unchiul lor a povestit că „au venit aici, s-au scăldat, au vrut să facă Tik Tok-uri, uite acum le căutăm. A intrat aia mai mare cica prima. Au mai rămas 2 copii la distanţă, au văzut şi a ţipat la sor-sa să îi dea mâna în ajutor şi a tras-o şi pe ea, s-au dus amândouă”, a declarat bărbatul, potrivit Observator.

Cele două fete mai au un frate și trei surori. Mama este plecată la muncă în Anglia. Copilele sunt căutate deja de 2 zile, fără niciun rezultat.

În Moldova se cultivă nucile cu miez roșu

Creatorul, dar și directorul tehnic de la Pepiniera Voinești, Oleg Tîrsînă, a informat despre finalizarea procesului de omologare și înregistrare a noului soi de nucă cu miez roșu „Rubin” în Catalogul Soiurilor de Plante din România.

Sortul de nucă cu miez roșu selecționat în Hâncești, omologat în România

Acesta a fost selecționat și dezvoltat de către Pepiniera Voinești, raionul Hâncești, în colaborare cu Patru Agro România, transmite diez.md.

„Aceasta este o noutate excelentă, în primul rând pentru nucicultorii din România, dar și pentru cei din alte țări membre ale Uniunii Europene, dat fiind mecanismul de recunoaștere reciprocă a oricărui soi de cultură omologat în orice țară UE”, menționează acesta în postarea sa de pe Facebook.

Potrivit informațiilor, omologarea soiului de nucă este în curs de înregistrare și în Republica Moldova, unde introducerea acestuia în catalogul de soiuri se va produce cu proximitate la începutul anului 2023. 

Conform presei române, „Rubin” este un soi de nuc la care miezul este roșu. Noul soi are un aspect deosebit. Miezul nucilor are tegumentul roșiatic, rubiniu, iar nucii sunt mai rezistenți la boli și dăunători.

Ploaie torențială în Capitală. Ion Ceban: ,,Pagubele sunt estimate la 17 milioane de lei”

Primarul Capitalei a ieșit azi într-o conferință de presă unde a făcut unele estimări după ploile puternice de zilele trecute, care au făcut prăpăd în mai multe sectoare ale Chișinăului. Ion Ceban a anunțat că la ora actuală pagubele sunt estimate la 17 milioane de lei, însă cifra ar putea să crească după e vor fi evaluate toate pierderile. Edilul a mai anunțat că în fondul de rezervă nu erau bani suficienți pentru aceste pagube.

„Estimările pagubelor se cifrează 17 miliona lei. Sursele vor fi identificate pe interior. Se va solicita ședința CMC ca aceste surse să fie alocate după legislație. Acum prioritatea nr 1 sunt străzile magistrale și să fie înlăturați copacii. Accesele la instituțiile sociale este prioritatea nr 2. Trei este accesul pentru toate curțile de bloc pentru mijloacele de transport și pietoni”, a declarat Ion Ceban, conform realitatea.md.

Edilul Capitalei a precizat că în oraș avem 56 de piloni doborâți din care doar 13 sunt restabiliți. Estimativ avem 585 de copaci jos sau afectați grav din aceștia au fost evacuați 122 de copaci.

„Ieri au fost mobilizat 1227 de persoane în teren în sectorul Rîșcani și Cicana. Este vorba de toate preturile care au fost împărțite în micro-sectoare. Astăzi și ieri au fost mobilizate 133 de unități de transport de la toate regiile”, a mai anunțat primarul.

Olena Zelenski, la un pas să izbucnească în lacrimi. Ce a emoționat-o pe prima doamnă a Ucrainei?

Olena Zelenski cu greau și-a putut stăpâni lacrimile în timpul unui interviu acordat jurnaliștilor niponi. Prima doamnă a Ucrainei era copleșită de emoții în timp ce vorbea despre micuța Liza, ucisă în timpul bombardamentelor de la Vinița.

Елена Зеленская выступила на международной конференции «Женщины в  конфликтах» — Официальное интернет-представительство Президента Украины

Conform presei ucrainene, Zelenski cunoaște personal micuța. Aceasta s-a filmat în unul dintre filmulețele administrației prezidențiale, lansat în perioada sărbătorilor de3 iarnă.

„Nici măcar nu pot să-mi descriu pe deplin sentimentele. A fost o lovitură grea pentru mine. Mă rețin emoțional chiar și acum. Pentru că și acum, când vorbesc despre ea, am lacrimi în ochi”, a spus Olena, conform www.realitatea.md.

Vinița a fost bombardată pe 14 iulie. În urma loviturii cu rachetă, o clădire cu birouri și parcarea din preajmă au fost distruse, iar din cauza undei de șoc au fost avariate zeci de clădiri și vehicule. Se cunoaște despre 24 de persoane, inclusiv trei copii, care au devenit victime ale atacului.

Copiii ducilor de Cambridge au stârnit discuții în online, pentru că au apărut în public în haine ieftine
Articolul anterior
Xenia Deli și-a mărit buzele?
Articolul următor