Doza booster ar putea deveni obligatorie pentru călătorii pe teritoriul Uniunii Europene

Regulile s-ar putea înăspri pentru cei care plănuiesc să călătorească de sărbători. Uniunea Europeană ia în calcul solicitarea dozei a treia, numită „booster” pentru o vacanță fără restricții.

În unele state membre, hotelurile cer deja doza booster pentru a permite cazarea, în altele este aproape imposibil să intrați fără certificatul verde. Există și țări care solicită atât certificatul verde, cât și un test negativ. Din această cauză, pe aeroportul Otopeni două firme de profil se ceartă pentru pasagerii care au nevoie de un test Covid.

Creșterea îmbolnăvirilor în Europa ar putea schimba reglementările de călătorie. Comisia Europeană lucrează la o actualizare a certificatului Covid. A treia doză ar putea fi obligatorie pentru prelungirea valabilității documentului. Decizia ar urma să fie anunțată în câteva zile de comisarul european pentru sănătate.

În Cehia, de pildă, anumite hoteluri cer deja dovada dozei booster, altfel pot refuza cazarea.

Certificatul pentru a treia doză poate fi eliberat online pentru cetățenii români, pe certificat-covid.gov.ro unde titularii trebuie să solicite generarea unui act nou, la zece zile de la vaccinare.

De pildă, în acest moment, în Franța nu se poate intra fără certificat verde. Sunt primiți în anumite condiții doar cei care vin pentru o intervenție chirurgicală ori studii.

În Belgia, unii pasageri ar putea fi contactați înainte de călătorie și li s-ar putea solicita un test Covid, chiar dacă au certificatul verde.

Dacă au suspiciuni, și autoritățile din Spania îi pot obliga pe călători să se testeze la sosire.

Austria și Italia cer certificatul verde sau testul.

În Germania, cine nu are certificatul verde și se testează va sta în carantină.

sursa

Germania: noul guvern legalizează cannabisul și dreptul persoanelor de 16 ani să voteze
Articolul anterior
Înfrângere zdrobitoare pentru Sheriff în această seară! Real Madrid și-a luat revanșa și a înscris gol după gol în poarta Campioanei Moldovei
Articolul următor
Alte articole interesante