Drama copiilor albinoși din Tanzania. Un fotograf dezvăluie lucruri șocante!

Fotograful Eric Lyaforg a documentat destinul tragic al copiilor care suferă de albinism, născuți în Tanzania, despre al căror corp se crede că aduce noroc. Dezvăluirile sunt șocante!

separator

Eric Lyaforg a vizitat o instituție de caritate din nord-vestul țării, numită Under the Same Sun. Aici, sub servicii non-stop de pază, locuiesc copiii albinoși. Ei pot ieși afară doar sub supraveghere.

Cei mai mulți dintre copii locuiesc aici cu teama că oricând ar putea fi uciși și vânduți pe piața neagră. Și asta pentru că, în Tanzania, există o credință populară, dusă la absurd, conform căreia anumite organe ale oamenilor care au acest defect genetic sunt folosite pentru a face ,,vrăji” aducătoare de noroc.

„În Tanzania, corprurile copiilor albinoși sunt un adevărat aur. Vrăjitorii folosesc părți ale corpului lor – nas, organe genitale, limbi, degete și urechi, pentru prepararea de poțiuni care pretind a aduce fericire”, spune fotograful Eric Lyaforg.

Din 2000, 76 de crime asupra albinoșilor au fost raportate în țară, când de fapt au avut loc mult mai mult. Președintele Jakaya Kikwete a numit atacurile „atroce“ și „o mare rușine pentru țară“. Un braț al corpului unui albinos este cotat cu 500 până la 75 mii de dolari.

Fotograful a avut o discuție cu copiii. Detaliile sunt îngrozitoare!

Emmanuel, în vârstă de 12 ani, a supraviețuit unui atac brutal cu maceta. Copilului i-a fost tăiat brațul la cot și degetele de la cealaltă mână. A pierdut de asemenea patru dinți. În ciuda traumelor, lui Emmanuel îi place să deseneze. El vrea să devină prim-ministru, pentru a-și apăra țara.

Kabul Ngarango a suferit, de asemenea, un atac. La vârsta de 12 ani, fetița a rămas fără braț, în timp ce ea dormea lângă mama sa. Ea visează să devină avocat și să apere drepturile copiilor albinoși.

Baraki Kosmas a avut parte de una dintre poveștile cele mai oribile. În cazul tăierii mâinii sale, au fost reținuți 17 suspecți, inclusiv tatăl său și fratele mai mic. I-au tăiat mâna și au vândut-o pentru cinci mii de dolari.

În vârstă de 11 ani, Mvigulu Matonange își amintește cum a rămas fără braț: „L-au înfășurat în cârpe murdare și a dispărut în tufișuri“. Și ca ei sunt alți zeci de copii.

Așa arată un ,,vrăjitor din Tanzania”. E trist! E greu să îți imaginezi că la începutul mileniului trei, omenirea se confruntă cu asemenea atrocități.

Albinismul este o afecțiune cauzata de un defect genetic al producerii de melanină, caracterizată de absența parțială sau totală a pigmentului la nivelul pielii, ochilor și părului. Albinoșii sunt oameni sănătoși din punct de vedere fizic și mental.

O nouă linie de troleibuz în municipiul Chișinău. Iată cum va circula!
Articolul anterior
Ce legătură puternică există între sănătatea colonului și problemele tenului?
Articolul următor
Alte articole interesante