Drama unei familii din Floreşti. Mama a patru copii suferă de cancer, iar tatăl este şomer

O familie cu patru copii din Floreşti trăieşte o adevărată dramă. Mama copiilor a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală, care a ţintuit-o la pat, iar tatăl nu mai poate munci pentru că trebuie să-şi îngrijească soţia.

separator
Cele şase suflete au rămas fără niciun sprijin financiar, iar doi dintre copii, care trebuie să meargă la şcoală, nu au nici măcar un caiet. În loc să-i ajute pe minori să aibă un trai decent alături de părinţii lor, autorităţile locale spun că singurul lucru pe care îl pot face pentru ei este să-i ducă departe de casă, într-un centru de plasament.

Şase suflete trăiesc doar cu speranţa într-o cameră de nici 8 metri pătraţi pe care o închiriază. Familia Stah din Floreşti o duce greu mai ales de acum două luni, de când soţia a suportat o operaţie complicată pe creier.„Am încercat să mă duc înapoi pe tractor dar nu pot, acolo trebuie să lucrez 24 de ore, ziua fata este, dar noaptea Dana adoarme e copil, ea acuş vrea apă. Am fost nevoit să las lucrul”, a spus Lilian Stah.

Fetiţa de 11 ani este cel mai mare copil al familiei. Ea îşi îngrijeşte mama, care aproape că nu se mişcă şi nu vorbeşte. În plus, are grijă de cei trei fraţi mai mici. Tot ea găteşte pentru toată familia din produsele aduse din mila vecinilor. De rechizite nu poate fi nici vorbă. Pe perete am surprins nişte foi cu tabla înmulţirii scrisă de mama copiilor, când încă era în stare. Micuţii spun că acum au puţin timp să studieze, din cauza grijilor şi nevoilor.

Potrivit primarului din Floreşti, unica soluţie este să ia copiii temporar din familie şi să-i plaseze într-o casă de tip parental. Edilul spune că nu poate să-i ofere sprijin financiar din lipsă de bani, dar şi pentru că familia are viza de reşedinţă în satul Frumuşica. Familia nu primeşte niciun leu din partea statului.

Cei care doresc să ofere un ajutor, o pot face prin intermediul numărului de contact: 068010876.

Reportaj realizat de Prime.md

Cetățenii pot depune, la CNA, reclamații privind colectarea plăţilor informale în școli și grădinițe
Articolul anterior
Au stropit terenul de joacă cu ulei de mașină
Articolul următor
Alte articole interesante