Drama unei minore însărcinate din Soroca. Tatăl copilului a murit subit la doar 25 de ani

O tânără în vârstă de 17 ani, din satul Vădeni, raionul Soroca, însărcinată cu primul ei copil, a rămas de una singură după ce iubitul ei de 25 de ani a decedat subit la un meci de fotbal.

separator

Tragedia a sensibilizat întregul sat. Oamenii au început să adune bani pentru a procura o casă viitoarei mămici, transmite nordnews.md.

„Vroiam să cumpărăm o casă, a noastră, să creștem copilașul.

Până nu demult, Irina își imagina că va avea o nuntă de vis. Trebuia doar să atingă majoratul pentru a putea deveni soția lui Dumitru. „Nu puteam să ne căsătorim pentru că nu am 18 ani, trebuia să ating majoratul și apoi…”, a menționat Irina Felea.

Pentru a fi împreună cu Dumitru, Irina s-a certat cu părinții. Acum, unicul sprijin al minorei este familia iubitului ei. „M-am certat cu părinții pentru că vroiau ca eu să locuiesc cu soțul. De când am început să trăiesc împreună cu soțul, nu am mai vorbit cu mama”, s-a plâns minora.

Irina va aduce pe lume o fetiță care va purta numele tatălui. „Am vrut să o numim Sveta, dar după ce a decedat am decis să-i pun numele Dumitrița, în cinstea lui Dumitru”, – a spus viitoare mămică.

Mama tânărului decedat spune că va avea grijă de minoră și nepoțica care urmează să vină pe lume. Totuși, tânăra familia are nevoie de „cuibul” lor, susține femeia.

„S-a dus la fotbal, au spus că i-a crăpat inima, a murit pe loc. Am luat-o la mine, cum să o las singură? Ea este în locul lui Dima, deja ea este copilul meu și nepoțica, nepoțelul, ce va fi. Tare s-a bucurat când a aflat că va fi tată. A fost bine la ei în familie, dar mai departe nu a mers”, a povestit mama tânărului Svetlana Coțaga.

Unchiul băiatului, care de curând a devenit tutorele minorei este deja în căutarea unei case. „Căutăm case care să coste atât cât avem și cât au adunat oamenii. Această casă este una din două care ne convin, în această parte a satului”, a spus Mihail Coțaga, unchiul tânărului.

Oamenii au rămas șocați de drama minorei. Unii deja au făcut mai multe donații de jucării, produse igienice, haine și mobilă. Iar sătenii s-au mobilizat pentru a o ajuta pe Irina să-și procure o casă. Până acum, a fost adunată doar o parte din suma necesară.

„Ei îi trebuie un ajutor să-și poată cumpăra un ungheraș al ei. E un copil de 17 ani, e tânără, ce să facă ea? Tata și mama ei…” „Eu i-am promis pentru că acum nu am bani, dar dacă o să primesc pensia în luna iulie o să-i dau 500 de lei. Noi vrem să o susținem, să o ajutăm cu ce putem”.

Cei care doresc să o ajute pe Irina și copilul ei, pot face o donație. Pentru detalii, sunați la numărul de telefon: 0 683 67 969.

Kremlinul a împins Ucraina în NATO. Potrivit unui nou sondaj, 83% din ucraineni vor ca țara lor sa adere la NATO

Aderarea Ucrainei la NATO este susținută de un procentaj record de 83% din cetățeni, arată un sondaj de opinie preluat luni de Reuters și citat de Agerpres.

Videografik: Die Nato - Berliner Morgenpost

Potrivit institutului Rating Group din Kiev, sondajul a fost realizat în 1 și 2 octombrie pe un eșantion de 2.000 de persoane, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat vineri cererea oficială de aderare a țării sale la Alianța Nord-Atlantică.

Conform Rating Group, procentajul este cel mai ridicat înregistrat vreodată la un sondaj pe această tema în Ucraina; doar 4% din cei care au răspuns s-au declarat împotriva, iar 9% au spus că nu ar vota la un referendum pe această tema.

În noiembrie anul trecut, doar 55% din ucraineni erau favorabili intrării în NATO, iar în iunie anul acesta, procentajul era cu 7% mai mic decât în prezent.

Reuters apreciază că este evidență schimbarea opiniei publice după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie. Agenția reamintește că Moscova s-a opus vehement de multă vreme aderării la NATO fostei republici sovietice ucrainene, considerând că extinderea alianței constituie o amenințare de securitate pentru Rusia.

Zbor întors din drum din cauza unui pasager care a fumat țigară electronică în avion

Un zbor al companiei aeriene WizzAir, pe direcția Iași – Tel Aviv, a fost anulat după ce o pasageră a fumat țigară electronică în avion. Pilotul a decis să întoarcă aeronava din drum.

aeroport iasi

Incidentul a avut loc duminică. Pasagera care a fumat țigară electronică în avion are 17 ani și este cetățean israelian. Aceasta a ignorat indicațiile membrilor de echipaj privind interzicerea fumatului la bordul aeronavei, motiv pentru care pilotul a decis să revină la sol.

Alți doi tineri, rude cu tânăra de 17 ani, au devenit recalcitranți în urma acestui incident. Un cetățean israelian în vârstă de 20 de ani a înjurat și amenințat membrii echipajului, iar un tânăr de 17 ani, cetățean american, a manifestat un comportament recalcitrant la adresa autorităţilor.

Poliția de Frontieră, Jandarmeira Iași și Brigada Antitero SRI Iași au intervenit pentru calmarea situaţiei si debarcarea pasagerilor din aeronavă în ordine .

Cetăţeanul israelian în vârstă de 20 de ani, care a adresat injurii şi ameninţări membrilor echipajului, a fost amendat cu suma de 4.000 lei.

Celelalte două persoane, care au manifestat comportament neadecvat, au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale privind fumatul în spaţii publice, în cazul tinerei care a fumat la bordul aeronavei, precum şi pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice pentru cetăţeanul american.

Wizz Air a confirmat acest incident, precizând că „echipajul de cabină a gestionat situația așa cum este instruit și, odată ce aeronava a ajuns în poziția de parcare, a încercat să debarce pasagerul”.

„Pasagerii indisciplinați au fost predați Poliției. Ca urmare a acestor evenimente, zborul a fost anulat din rațiuni operaționale”, precizează Wizz Air.

Pasagerilor afectați li s-a oferit un zbor alternativ, în funcție de disponibilitate, rambursarea completă sau 120% din tariful achitat, sub formă de credit de companie. Pasagerii care au solicitate au primit și cazare, mai precizează compania aeriană.

sursa

Imagini video șocante. O nouă cameră de tortură a rușilor a fost găsită într-un sat din Harkov

În regiunea Harkov, în satul Pesky-Radkovsky, în pivniță a fost găsită o altă cameră de tortură, conform Poliției Naționale a Ucrainei pe Telegram .

O nouă cameră de tortură în Harkov. Foto/Captură video

După cum s-a menționat, după deocupare, poliția ucraineană documentează aici crimele de război ale armatei „eliberatorilor”.

„Când militarii ruși au intrat în sat, i-au alungat pe localnici din casele lor și s-au stabilit acolo”, a spus poliția.

Polițiștii au găsit și o altă cameră de tortură în pivniță, unde localnicii erau ținuți în condiții inumane – oamenii erau intimidați, bătuți și batjocoriți.

Poliția notează că invadatorii ruși au lăsat case jefuite, murdărie și canalizare – marca comercială a „lumii rusești”. În plus, ocupanții au lăsat în casele în care locuiau „vergeturi” pe uși.

După cum știți, satul Peski-Radkovsky este situat în districtul Izyum din regiunea Harkov, cu o populație de peste 2.500 de oameni. Se află la granița cu districtul Limansky din regiunea Donețk.

În regiunea Harkov, în satul Pesky-Radkovsky, în pivniță a fost găsită o altă cameră de tortură .

Acest lucru a fost raportat de Poliția Națională a Ucrainei pe Telegram .

După cum s-a menționat, după deocupare, poliția ucraineană documentează aici crimele de război ale armatei „eliberatorilor”.

„Când militarii ruși au intrat în sat, i-au alungat pe localnici din casele lor și s-au stabilit acolo”, a spus poliția.

Polițiștii au găsit și o altă cameră de tortură în pivniță, unde localnicii erau ținuți în condiții inumane – oamenii erau intimidați, bătuți și batjocoriți.

Poliția notează că invadatorii ruși au lăsat case jefuite, murdărie și canalizare – marca comercială a „lumii rusești”. În plus, ocupanții au lăsat în casele în care locuiau „vergeturi” pe uși.

După cum știți, satul Peski-Radkovsky este situat în districtul Izyum din regiunea Harkov, cu o populație de peste 2.500 de oameni. Se află la granița cu districtul Limansky din regiunea Donețk.

Temnițele ocupanților din regiunea Harkov

Pe 14 septembrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că regiunea Harkov a fost aproape complet eliberată de invadatorii ruși.

Aproximativ 150.000 de ucraineni au trăit în ocupație timp de mai bine de cinci luni. În regiunea Harkov, au fost găsite peste 10 unități de tortură, inclusiv 2 unități de tortură în Balakliya și 6 în Izyum, în Kazachya Lopan, Kupyansk și în satul Liptsy.

Mai târziu, au apărut informații despre descoperirea temnițelor în  Kazachya Lopan ,  Kupyanskaya  și în satul  Liptsy . Tot în Volchansk, oamenii legii au găsit o altă temniță a invadatorilor .

sursa

Soția președintelui Ucrainei a fost internată în spital, cu Covid-19
Articolul anterior
Mai mulți preoți din Bălți, care au participat la o slujbă în spațiu închis, s-au infectat cu Covid-19
Articolul următor