Drama unui român din Italia găsit cu oasele ruptele pe marginea drumului. A suferit un accident de muncă, dar a spus că l-a lovit o mașină

Un bărbat român din Italia, în vârstă astăzi de 48 de ani, așteaptă de aproape șapte ani să i se facă dreptate după ce a suferit un accident de muncă în localitatea Blera din provincia Viterbo (Lazio) și a fost constrâns, de un conațional și patronul pentru care lucra, să spună că a fost lovit de o mașină.

Din cele relatate de publicația italiană Tuscia Web reiese că, la data de 25 iulie 2015, muncitorul român a ajuns la spitalul din Viterbo cu mai multe oase rupte la bazin, picioare și o mână, după ce a fost luat cu mașina de pe marginea unui drum din localitatea Vetralla de un automobilist care l-a găsit suferind.

Pacientul le-a spus medicilor atunci că a fost victima unui accident rutier și că șoferul a fugit de la fața locului, lăsându-l pe marginea drumului. Cu toate acestea, personalul medical de la spitalul Belcolle din Viterbo a constatat că leziunile românului nostru nu sunt compatibile cu cele ale unui accident rutier, motiv pentru care l-au convins să spună ce s-a întâmplat cu adevărat.

Așa a ieșit la iveală faptul că, de fapt, a suferit un accident de muncă în timp ce lucra pentru o societate din Blera care se ocupa cu prelucrarea cu lemnului și era condusă de un bărbat italian de 69 de ani.

Mai mult, muncitorul român a declarat că a găsit acel loc de muncă prin intermediul unui conațional și că acesta din urmă lua jumătate din salariul său zilnic, adică 50 de euro din 100, numai pentru că a fost intermediar între el și patronul italian.

Carabinierii de la Nucleul pentru Inspectoratul Muncii din Viterbo l-au denunțat atunci, în stare de libertate, pe antreprenorul din Blera și au amendat societatea sa cu 7.000 de euro.

Intermediarul român, în schimb, care în prezent are 40 de ani, a fost de negăsit pentru câțiva ani și nu a putut fi interogat sau anchetat. Abia la data de 7 octombrie 2020 acesta a fost depistat și denunțat, apoi trimis în judecată alături de italianul de 69 de ani, ceea ce a permis astfel judecătorului Francesco Rigato să dea startul procesului a cărui prima audiență va avea loc la data de 24 februarie 2022.

Patronul italian și intermediarul român sunt acuzați în cadrul acestui proces de simularea unei infracțiuni, neacordarea primului ajutor și abandonarea victimei accidentului de muncă.

„Cu scopul de a ascunde accidentul petrecut în cadrul activității conduse de angajator, au convins victima să declare la secția Urgențe a spitalului Belcolle că leziunile suferite erau rezultatul unui accident rutier și nu de muncă”, a scris procurorul în capetele de acuzare.

Românul de 40 de ani este acuzat, de asemenea, de intermediere ilegală a forței de muncă și exploatare prin muncă, din moment ce, se mai arată în documentele prezentate judecătorului, „recruta muncitori cu scopul de a-i plasa la muncă la părți terțe în condiții de exploatare, profitând de situația nevoiașă a lucrătorilor”.

„Ducându-l la muncă pentru celălalt inculpat (antreprenorul italian – n.r.), ținea pentru sine 50% din plata zilnică destinată victimei”, a mai subliniat procurorul care a condus ancheta.

Și patronul italian este acuzat, astfel, pentru angajare „prin intermediul unei activități de intermediere a inculpatului român, supunând lucrătorii la condiții de exploatare și profitând de sărăcia lor”.

Muncitorul român care a fost exploatat de cei doi acuzați s-a constituit ca parte civilă la proces, fiind reprezentat de avocatul Luigi Mancini.

sursa

Prinţul Harry s-a întors în SUA imediat după încoronarea tatălui său

Ducele de Sussex, fiul cel mic al suveranului britanic, s-a întors în California la bordul unui avion al companiei British Airways, care a decolat sâmbătă din Londra la doar câteva ore după ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, informează DPA și Agerpres, citate de hotnews.ro.

Prinţul Harry a sosit pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles (LAX) în jurul orei locale 19:30 (02:30 GMT, duminică) pentru a fi alături de fiul său cu ocazia aniversării acestuia.

Prinţul Archie a împlinit vârsta de patru ani sâmbătă şi şi-a petrecut ziua alături de mama lui, Meghan, ducesă de Sussex, în reşedinţa lor din Statele Unite.

Mai mulţi însoţitori de bord ai companiei British Airways au confirmat pentru agenţia de presă PA că prinţul Harry s-a aflat la bordul acelei aeronave, dar au precizat că nu aveau voie să dezvăluie alte detalii despre călătoria acestuia.

Harry a asistat de pe rândul al treilea la încoronarea tatălui său

Prezenţa prinţului Harry la ceremonia de încoronare de sâmbătă a reprezentat prima sa apariţie publică alături de rudele lui după ce a criticat virulent familia regală într-un volum controversat de memorii, intitulat „Spare”.

Prinţul Harry a asistat de pe rândul al treilea la încoronarea regelui Charles şi a mamei sale vitrege, Camilla, la Abaţia Westminster din Londra, fiind plasat cu două rânduri în spatele fratelui său mai mare, prinţul de Wales.

Harry a schimbat câteva cuvinte cu una dintre verişoarele sale, prinţesa Beatrice, şi cu soţul acesteia, Edoardo Mapelli Mozzi, în momentul în care a intrat în abaţia londoneză, sâmbătă.

De asemenea, el i-a salutat şi le-a zâmbit unora dintre invitaţi în timp ce se îndrepta, singur, spre locul care îi fusese rezervat în interiorul Westminster Abbey.

Prinţul Harry a purtat ţinuta vestimentară care i-a fost sugerată de casa regală: un costum şi o cravată, medaliile sale militare din Afganistan şi una jubiliară, precum şi o stea a Ordinului Regal Victorian.

Plecarea sa bruscă spre Statele Unite a echivalat cu faptul că prinţul britanic nu a fost prezent în balconul oficial al Palatului Buckingham în partea finală a ceremoniei de sâmbătă, când regele Charles, regina Camilla şi câţiva membri apropiaţi ai familiei regale au salutat zecile de mii de spectatori reuniţi în faţa clădirii. Biroul de presă de la Palatul Buckingham confirmase cu câteva ore mai devreme că prinţul Harry nu va deţine niciun rol oficial în cadrul evenimentului de sâmbătă.

Miting masiv la Istanbul pentru Erdogan: circa 1,7 milioane de oameni prezenți

Aproximativ 1,7 milioane de oameni participă, duminică, la mitingul Istanbulul Mare, organizat de Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP) în Millet Bahcesi de la Aeroportul Ataturk, cu o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale la care Recep Tayyip Erdogan candidează pentru un nou mandat, relatează News.ro citând presa turcă, citată de hotnews.ro.

“M-am născut la Istanbul, am crescut la Istanbul. Am fost primar la Istanbul. Am devenit preşedinte. Am parcurs împreună aceste etape. (…) Dacă Istanbul spune ‘Da’, se rezolvă această treabă. Dacă Istanbul spune: ‘Îi vom pensiona pe unii’, se rezolvă această treabă”, a spus Erdogan, care a şi anunţat numărul participanţilor la miting.

Recep Tayyip Erdogan a vorbit despre ce s-a făcut pentru poporul turc în mandatul său, el menţionând, între altele, asigurarea de locuri de muncă şi creşterea veniturilor. Erdogan a promis că se vor lua măsuri pentru populaţie în contextul crizei globale care se reflectă asupra Turciei. “Noi nu ne bazăm pe vorbe, ci pe fapte. Noi nu avem vorbe goale, avem programe, proiecte”.

Erdogan a vorbit şi despre intervenţiile de după dezastre şi despre planurile pentru populaţia afectată de cutremure, de fiecare dată făcând trimitere la rivalul său, Kemal Kilicdaroglu, şi întrebându-l pe acesta ce a făcut el.

Recep Tayyip Erdogan se află la putere în Turcia din 2003, mai întâi ca premier, iar apoi ca preşedinte.

La alegerile din 14 mai, principalul rival al lui Erdogan este Kemal Kilicdaroglu, preşedintele CHP, principalul partid de opoziţie din Turcia.

Protestatarii amenință că în data de 1 iunie vor bloca mai multe drumuri naționale

Potrivit Rezoluției adoptate de protestatarii adunați azi în centrul Capitalei, la data de 21 mai, când în Chișinău va fi organizată Adunarea Națională „Moldova Europeană”, aceștia anunță vor ieși în stradă pentru a protesta din nou împotriva regimului PAS și a Maiei Sandu.

De asemenea, aceștia se anunță că în data de 1 iunie, când în Moldova va fi organizat un summitul european, vor fi blocate mai multe drumuri din țară, pentru a arăta comunității internaționale că în Moldova oamenii nu sunt mulțumiți de guvernare, scrie voceabasarabiei.md.

Unul dintre cei mai buni actori ai lumii s-a stins la numai 37 de ani
Articolul anterior
S-a stins din viață poetul Ion Vieru, la vârsta de 80 de ani
Articolul următor