Drama unui român din Italia găsit cu oasele ruptele pe marginea drumului. A suferit un accident de muncă, dar a spus că l-a lovit o mașină

Un bărbat român din Italia, în vârstă astăzi de 48 de ani, așteaptă de aproape șapte ani să i se facă dreptate după ce a suferit un accident de muncă în localitatea Blera din provincia Viterbo (Lazio) și a fost constrâns, de un conațional și patronul pentru care lucra, să spună că a fost lovit de o mașină.

Din cele relatate de publicația italiană Tuscia Web reiese că, la data de 25 iulie 2015, muncitorul român a ajuns la spitalul din Viterbo cu mai multe oase rupte la bazin, picioare și o mână, după ce a fost luat cu mașina de pe marginea unui drum din localitatea Vetralla de un automobilist care l-a găsit suferind.

Pacientul le-a spus medicilor atunci că a fost victima unui accident rutier și că șoferul a fugit de la fața locului, lăsându-l pe marginea drumului. Cu toate acestea, personalul medical de la spitalul Belcolle din Viterbo a constatat că leziunile românului nostru nu sunt compatibile cu cele ale unui accident rutier, motiv pentru care l-au convins să spună ce s-a întâmplat cu adevărat.

Așa a ieșit la iveală faptul că, de fapt, a suferit un accident de muncă în timp ce lucra pentru o societate din Blera care se ocupa cu prelucrarea cu lemnului și era condusă de un bărbat italian de 69 de ani.

Mai mult, muncitorul român a declarat că a găsit acel loc de muncă prin intermediul unui conațional și că acesta din urmă lua jumătate din salariul său zilnic, adică 50 de euro din 100, numai pentru că a fost intermediar între el și patronul italian.

Carabinierii de la Nucleul pentru Inspectoratul Muncii din Viterbo l-au denunțat atunci, în stare de libertate, pe antreprenorul din Blera și au amendat societatea sa cu 7.000 de euro.

Intermediarul român, în schimb, care în prezent are 40 de ani, a fost de negăsit pentru câțiva ani și nu a putut fi interogat sau anchetat. Abia la data de 7 octombrie 2020 acesta a fost depistat și denunțat, apoi trimis în judecată alături de italianul de 69 de ani, ceea ce a permis astfel judecătorului Francesco Rigato să dea startul procesului a cărui prima audiență va avea loc la data de 24 februarie 2022.

Patronul italian și intermediarul român sunt acuzați în cadrul acestui proces de simularea unei infracțiuni, neacordarea primului ajutor și abandonarea victimei accidentului de muncă.

„Cu scopul de a ascunde accidentul petrecut în cadrul activității conduse de angajator, au convins victima să declare la secția Urgențe a spitalului Belcolle că leziunile suferite erau rezultatul unui accident rutier și nu de muncă”, a scris procurorul în capetele de acuzare.

Românul de 40 de ani este acuzat, de asemenea, de intermediere ilegală a forței de muncă și exploatare prin muncă, din moment ce, se mai arată în documentele prezentate judecătorului, „recruta muncitori cu scopul de a-i plasa la muncă la părți terțe în condiții de exploatare, profitând de situația nevoiașă a lucrătorilor”.

„Ducându-l la muncă pentru celălalt inculpat (antreprenorul italian – n.r.), ținea pentru sine 50% din plata zilnică destinată victimei”, a mai subliniat procurorul care a condus ancheta.

Și patronul italian este acuzat, astfel, pentru angajare „prin intermediul unei activități de intermediere a inculpatului român, supunând lucrătorii la condiții de exploatare și profitând de sărăcia lor”.

Muncitorul român care a fost exploatat de cei doi acuzați s-a constituit ca parte civilă la proces, fiind reprezentat de avocatul Luigi Mancini.

sursa

Orașul în care localnicii au acces gratuit la piscine în zilele caniculare

Vecinii bulgari pătimesc din cauza valului de caniculă. În sudul Bulgariei, pompierii se luptă cu incendii de vegetație, iar în nord-vest sunt prognozate temperaturi de 43 de grade Celsius. Atmosfera este sufocantă și la croați.

Termometrele de la intrarea într-o piscină publică din Zagreb indică 35 de grade Celsius. Este neobișnuit de cald pentru capitala Croației, motiv pentru care autoritățile locale au decis ca, timp de trei zile, accesul la cele cinci bazine din oraș să fie gratuit, conform stirileprotv.ro.

Apa are 27 de grade Celsius și este perfectă pentru cei dornici să se bălăcească în voie.

Cinci mii de persoane au ajuns la piscinele publice din Zagreb weekendul trecut. Potrivit estimărilor, în acest final de săptămână, numărul se va dubla.

Și bulgarii dau piept cu temperaturi greu de suportat. La Sofia sunt așteptate astăzi 36 de grade Celsius. Primăria a trimis cisterne ca să ude din plin bulevardele circulate și a creat puncte unde sunt împărțite sticle cu apă. În alte regiuni ale țării este și mai cald. Vor fi maxime de 43 de grade în următoarele zile.

Bulgaria se află sub un val de caniculă încă din iunie – considerată cea mai călduroasă lună din 1930, de când se fac măsurători oficiale. 

Două femei s-au înecat în râul Nistru

În ciuda avertismentelor repetate, o nouă tradegie s-a produs la scăldat în Nistru. Două femei, de 29 de ani și de 19 ani, ambele din regiunea transnistreană, au murit înecate.

Primul caz s-a produs ieri, în localitatea Chițcani. Femeia de 29 de ani era pe malul apei împreună cu copilul ei de 3 ani, cu sora sa și mai mulți prieteni și se știe că au consumat alcool. Femeia a intrat în apă împreună cu un prieten și doi minori dar imediat a dat semne că se îneacă. Bărbatul care o însoțea a ajutat copii să ajungă la mal, iar când a revenit, victima dispăruse deja sub apă, potrivit TVR Moldova.

Al doilea caz s-a produs după lăsarea întunericului. Femeia de 19 ani se afla la o aniversare împreună cu mai mulți prieteni și, desi au consumat alcool, au intrat în apă adâncă. Bărbații au fost luati de curenti și au fost salvați de un pescar. Doar tânăra s-a dus sub apă și nu a mai putut fi salvată.

Amenajarea amfiteatrului din sectorul Ciocana este aproape gata. Cum pot locuitorii orașului să-și petreacă timpul aici

Primăria Chișinău anunță că lucrările de construcție ale unicului Amfiteatru din sectorul Ciocana au fost finalizate, urmând a fi instalat sistemul de irigare și amenajat spaţiul verde.

Chișinău: Construcția Amfiteatrului din sectorul Ciocana, finalizatăFoto: chisinau.md

Amfiteatrului din bd. Mircea cel Bătrân 4/3 a fost creat de la zero, iar zona adiacentă a fost amenajată cu două terenuri de joacă și unul de fitness, spațiu unde doritorii pot juca șah, zone de odihnă pentru copii și maturi și a fost instalat mobilier urban. Totodată au fost instalate camere de supraveghere video și sistemul de iluminat public.

Reparate au fost și scările care duc către I.P. L.T. „Gaudeamus” şi amenajate rampe de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale. Au fost create noi căi de acces spre scuarul cu amfiteatru.

Amfiteatrul deja găzduieşte diferite evenimente culturale în aer liber.

gallery images

Unul dintre cei mai buni actori ai lumii s-a stins la numai 37 de ani
Articolul anterior
S-a stins din viață poetul Ion Vieru, la vârsta de 80 de ani
Articolul următor