Droguri de 1,5 milioane lei, ridicate de la un tânăr de 18 ani, cu rol de curier la un magazin de droguri pe internet

Ofițerii Direcției Antidrog a INI, Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, au ridicat urmare a unor percheziții droguri de peste 1,5 milioane lei, desfășurate la un tânăr  de 18 ani.

Acesta este membru al unui grup criminal organizat, în care activa în calitate de curier și depozitar al drogurilor, în cadrul unui magazin pe internet. Iar pentru ca să-și camufleze activitatea ilegală, acesta activa și la o spălătorie auto, în timpul zilei.

Drogurile au fost ridicate de la apartamentul acestuia, închiriat la prețul de 450€ lunar, în diferite cantități și de o varietate largă: cocaină, heroină,pastile psihostimulante de tip amfetamină, ecstasy, psihedelic de tip LSD, MDMA și ciuperci cu efect halucinogen. Mai mult, după examinarea telefoanelor acestuia, oamenii legii au ridicat heroină și LSD pregătite pentru clienți în ascunzișuri, în patru locații din Chișinău.

De asemenea, de la tânăr au fost ridicați și peste 10.000 de  lei, care ar proveni din vânzarea de droguri.

Prin urmare, tânărul a fost reținut, iar procurorii PCCOCS au solicitat plasarea lui în arest preventiv pentru 30 de zile – demers satisfăcut de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Investigațiile continuă în privința altor membri ai grupului criminal organizat, dirijat de un cetățean al Moldovei stabilit cu traiul Uniunea Europeană, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un savant american, laureat al Premiului Nobel, vrea să revină în Moldova la locul său de baștină
Articolul anterior
Moment jenant pentru pasagera unui avion: a fost cântărită ca un bagaj înainte de îmbarcare
Articolul următor