Droguri de 8 milioane de lei, depistate în țară

Activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online, a fost destructurată de polițiști și procurori, după ce a fost documentată timp de 3 luni.

În cadrul operațiunii au fost efectuate 23 de percheziții, fiind reținute 9 persoane, toți membri ai grupării, cu vârsta cuprinsă între 19 și 35 ani, cu rol de curier, operator și organizator.

Potrivit poliției, membrii grupului au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul dintre membrii grupării. Astfel, utilizatorii aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor.

Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20.000 de lei din realizarea drogurilor.

De asemenea, organizatorul și administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri. Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

Astfel, în urma unor percheziții efectuate la domiciliile membrilor grupării, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de diferit tip cu masa totală de peste 10 kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 20.000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 8.000.000 de lei, un gram de PVP (sare/соль) era vândut consumatorilor cu prețul de 800 de lei.

La fel, oamenii legii anunță că în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri, care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul municipiului Chișinău, destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

În cadrul perchezițiilor desfășurate au fost ridicați și bani în diferită valută, în sumă totală de peste 414.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate și urmează să fie aplicat sechestrul pe un automobil cu valoarea de aproximativ 17.000 de euro și un apartament cu valoarea de peste 900.000 de lei care a fost procurat din banii obținuți din vânzarea drogurilor.

Persoanele vinovate riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

Cum arată astăzi tripleții identici unici născuți în 2015 și cum îi deosebește mama lor
Articolul anterior
În sfârșit, vine Crăciunul! Bucătarul Denis Seriojnicov, despre delicii culinare, secrete din bucătărie și emoții de sărbătoare
Articolul următor