Drumul de centură al orașului Sângerei necesită din nou reparație, la un an după darea în exploatare

Drumul de ocolire al orașului Sângerei, dat în exploatare la sfârșitul lunii septembrie 2022, necesită din nou reparație. 20 de metri de parapet au alunecat. Potrivit responsabililor, de vină sunt ploile care au spălat solul de sub asfalt.

Centura Sângerei, dată în exploatare în 2022, necesită din nou reparație

Oamenii spun că responsabilii trebuie trași la răspundere, iar drumul reparat cât mai curând, transmite tvn.md.

„Cred că nu lucrează calitativ și stăpânul nu-i ca lumea. Eu știu că trebuie trași la răspundere toți cei care fac acest râs, în țara asta.”

„Așa a fost primit lucrul, cu ce suntem noi de vină, ei au luat banii și s-au dus. Trebuia să fie un control în timpul lucrului. Trebuie de tras la răspundere și lasă să-l facă, să-l facă, să-l repare.”

„A fugit pământul. Îi moale, a fost ploaie mare, ploile au fost mari și s-a înmuiat și a fugit.  Nu-i pericol, oricum, compania care a făcut o să rezolve, cred că și eu voi fi pe acolo. Eu am lucrat acolo 2 ani și greșelile lor mereu le fac.”

GABRIELA MOCANU, reporter TV Nord: „La nici un an de când a fost dat în exploatare drumul de ocolire a orașului Sângerei se surpă. Chiar dacă aici au fost investiți peste 19 milioane de euro, bani împrumutați de la BERD, calitatea lucrărilor s-a adeverit a fi departe de așteptările șoferilor.”

Potrivit viceprimarului de Sângerei, acest lucru s-a întâmplat pentru că pământul care a fost adus pentru a lărgi lățimea drumului nu a fost suficient presat, lucru care a dus la spălarea solului.

ANDREI CUCOȘ, viceprimar, Primăria orașului Sângerei: „Informația pe are noi o deținem, s-a surpat o porțiune de balustradă de pe drumul de ocolire Sângerei, în urma ploilor care au fost luna trecută, vreo 2 săptămâni la rând tot plouă și plouă. La fața locului a fost administrația drumurilor, totul este sub control. Compania turcească are termen de garanție la executarea lucrărilor. Sunt ferm convins că totul o să fie reparat și adus la condiții cum trebuie să fie.”

Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor pe care i-am găsit la fața locului au refuzat să vorbească cu presa.

„Eu nu-s responsabil. Eu is responsabil de mașini, dar nu de drum. -De mașini, dar de ce ați înconjurat aici? O dată ce înconjurați…-Toate întrebările la oficiu.”

Purtătorul de cuvânt de la Adnimistrația de Stat a Drumurilor, Elena Dintiu, a declarat că la momentul actual comisia de evaluare stabilește circumstanțele alunecării acestui teren.

ELENA DINTIU, purtător de cuvânt, ASD: „Ne este cunoscută această situație, la moment menționăm că comisia evaluează această cauză, din ce cauză a fost anume această alunecare. Din membrii comisiei fac pate compania de supervizare, antreprenorul și proiectantul. Ca beneficiari vom emite instrucțiunile necasare ca antreprenorul să remedieze această situație. Când va fi cunoscut motivil exact, noi vom da toate comentariile.”

Contactați de echipa TV Nord, conducerea firmei turcești care a efectuat reparația acestei porțiuni de drum nu au răspuns la telefon.

Lucrările de construcție a drumului de ocolire al orașului Sângerei, care are o lungime de 12 kilometri, au durat doi ani și jumătate.

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Curtea Constituțională are un nou președinte
Articolul anterior
150 de actori ai Teatrului de Operă și Balet din Harkov vin la Chișinău
Articolul următor