Ducesa de Cambridge a născut un băieţel! Prima declarație

998552_561233903918601_823181792_nDucesa de Cambridge a n

separator
ăscut un băiețel, după ce a stat în travaliu peste 10 ore, potrivit BBC. Numele bebelușului încă nu este cunoscut.

„Ducesa de Cambridge a născut un băiat, la ora 16.24 (18.24, ora noastră). Nou-născutul cântărește 3,8 kg. Iar ducele de Cambridge a fost prezent la naștere. Regina, Ducele de Edinburgh, Prințul de Wales, Ducesa de Cornwall, Prințul Harry și membrii ambelor familii au fost informați și sunt bucuroși de veste. Copilul și mama se simt foarte bine și vor rămâne în spital peste noapte”, se arată în comunicatul oficial difuzat de Palatul Kensington.

Ducesa a rămas peste noapte în spital, iar prințul William, care a asistat la naștere, i-a rămas alături. „Ura! Ura! Ura! Azi, 22 iulie, în anul 2013, îi urăm bun venit, cu umilință, unui viitor rege!”- așa a sunat anunțul făcut de un mesager cu fața numai zâmbet.

Măștile revin în Europa. Mai multe țări impun restricții din cauza noului val de Covid

Mai multe țări europene impun din nou obligativitatea măștii de protecție în contextul creșterii cazurilor de coronavirus. Printre acestea, se regăsesc Franța, Portugalia, Italia, Spania, Grecia, scrie Antena3.

Stopping COVD-19: New Research Shows Face Masks Cut Distance Airborne  Pathogens Could Travel in Half

Franța a cerut cetățenilor să poarte din nou masca de protecție în spațiile aglomerate. Ministrul Sănătăţii francez, Brigitte Bourguignon, a făcut anunțul, din cauza noului val COVID-19 cu care se confruntă țara. 

„Nu spun că măsura ar trebui să fie obligatorie, dar le cer francezilor să poarte masca sanitară în transportul public”, a declarat Brigitte Bourguignon pentru RTL, precizând că o astfel de atitudine reprezintă „o datorie civică”. 

„Nu doar că recomand această măsură, dar chiar o cer”, a mai spus Brigitte Bourguignon, potrivit căreia masca sanitară ar trebui să fie purtată din nou şi în alte spaţii închise, precum la locul de muncă şi în magazine. 

Masca devine însă obligatorie și în alte țări europene. De exemplu, în Portugalia, masca este obligatorie în toate mijloacele de transport în comun, după ce – la începutul acestei luni – s-au înregistrat 30.000 de infectări pe zi.  

De asemenea, Italia a decis să impună o măsură similară, însă fără a impune obligativitatea purtării măștii în avioane.  

Totodată, în Spania, măştile sunt necesare în toate spaţiile sanitare, inclusiv în farmacii şi – evident – şi în mijloacele de transport în comun.  

Iar în Grecia, cine nu poartă mască în spaţiile aglomerate primeşte o amendă de 300 de euro.

Restaurantul cu meniu de 700 de dolari, votat ca fiind cel mai bun din lume, a fost la un pas de faliment anul trecut

Noma, restaurantul din Copenhaga care a fost votat în mod repetat ca fiind cel mai bun din lume, a terminat anul trecut pe pierdere deși are un meniu ce costă 700 de dolari și a primit ajutor din partea statului danez, relatează Bloomberg.

Documentele depuse la Fiscul danez, restaurantul cu 3 stele Michelin a înregistrat în 2021 o pierdere netă de 1,69 de milioane de coroane (aproximativ 240.000 de dolari). Noma a primit un ajutor de stat de 10,9 milioane de coroane pentru perioadele în care a fost obligat să se închidă din cauza măsurilor de combatere a pandemiei.

Noma, care oferă clienților un meniu de prânz cu legume și vin pentru 700 de dolari de persoană, este în prezent pe prima poziție a celor mai bune 50 de restaurante din lume, poziție pe care și-a adjudecat-o în 5 ani diferiți.

Condus de bucătarul-șef Rene Redzepi, în vârstă de 44 de ani, care a lucrat înainte la restaurantul El Bulli din Costa Brava, lângă Barcelona, s-a remarcat de-a lungul anilor prin servirea de mâncăruri nordice noi, cum ar fi bou moscat (un mamifer care trăiește în zona nordică) sau scoici uscate.

sursa

Încă un comandant rus, în vârstă de doar 42 de ani, și-a pierdut viața în Ucraina

Forțele armate ale Ucrainei au eliminat un ofițer rus de Stat Major și comandant în cadrul Forțelor Aeropurtate ale Rusiei.

Ucrainenii au eliminat un nou comandant al Forțelor Aeropurtate Ruse

Anunțul eliminării locotenent-colonelului Pavel Kisliakov a fost făcut de Anatoli Stefan, un colonel al armatei ucrainene care anterior a anunțat uciderea mai multor generali și comandanți ruși, transmite hotnews.ro.

Stefan notează că Kisliakov era șef adjunct de Stat Major și comandantul Departamentului Operațional al Brigadei 11 Aeropurtate a Rusiei.

„Locotenent-colonelul Pavel Kisliakov a părăsit chat-ul.

Denazificat și demilitarizat oficial”, a scris ofițerul ucrainean pe pagina sa de Twitter, încheindu-și postarea cu tradiționalul „Glorie Națiunii și moarte inamicilor!”.

Moartea lui Kisliakov a fost confirmată și de presa rusă, site-ul RuNews24 anunțând că militarul a fost înmormântat în orașul Pavlovskii Posad din regiunea Moscovei.

Ofițerul rus avea 42 de ani și a fost înmormântat cu onoruri militare.

Image

La sfârșitul lunii mai ucrainenii au anunțat eliminarea unui alt comandant al Forțelor Aeropurtate ale Rusiei, pe căpitalul Alexander Vygulyar, comandantul Diviziei 106 Aeroportate, după ce cu o săptămână înainte presa rusă a confirmat pierderea primului general din cadrul Forțelor Aeriene, general-maiorul în retragere Kanamat Botașev.

Forțele aeropurtate, în centrul celor mai mari eșecuri înregistrate de ruși în Ucraina

În evaluarea asupra războiului din Ucraina publicată pe 26 mai, ministerul britanic al Apărării nota că Forțele Aeropurtate Ruse au suferit pierderi grele, în ciuda faptului că sunt trupe de elită, și că acestea au fost în centrul unor eșecuri majore pe frontul din Ucraina.

„Forțele aeroportate ale Rusiei – VDV – au fost profund implicate în mai multe eșecuri tactice notabile de la începutul invaziei rusești.

Printre acestea se numără încercarea de avansare spre Kiev prin aerodromul Hostomel în martie, progresul blocat pe axa Izium din aprilie și recentele încercări de traversare (eșuate și costisitoare) ale râului Siverskyi Doneț”, nota evaluarea britanică.

Ministerul Apărării de la Londra afirma că o posibilă explicație pentru aceasta situație ar ține de faptul că parașutiștii ruși au fost folosiți în misiuni mai potrivite pentru trupele de infanterie cu blindate și că performanțele lor inegale reflectă probabil o gestionare strategică greșită a lor în contextul în care Rusia nu a reușit să își asigure superioritatea aeriană.

Institutul pentru Studiul Războiului din SUA nota la rândul său într-o evaluare proprie publicată la mijlocul lunii mai că rușii au rămas fără rezerviști și amestecă soldați cu pregătiri diferite.

„Denaturarea unităților aeropurtate de elită cu mercenari este șocantă și ar fi cel mai clar indiciu de până acum că Rusia și-a epuizat rezervele disponibile de efective pregătite pentru luptă”, nota ISW în evaluarea sa din data de 16 mai.

Motivul pentru care bărbaţii le fac sex oral femeilor
Articolul anterior
Angelika Varum a făcut furori la festivalul “Славянский базар” ! Foto
Articolul următor