Duet superb tată-fiică! Valentin & Amelia Uzun au lansat Imnul Învierii

Valentin Uzun și-a surprins admiratorii în pragul Sărbătorilor Pascale. Artistul a lansat o piesă intitulată ,,Imnul Învierii”, împreună cu fiica sa, Amelia.

În videoclip mai apare Alisa, sora Ameliei, dar și actuala soției a interpretului. Două voci superbe se îmbină dulce și armonios, publicul a rămas surprins.

O clădire din centrul Capitalei, cuprinsă de flăcări. Pomperii au evacuat câteva persoane

Un restaurant părăsit din preajma Hotelului Național din municipiul Chișinău a luat foc în dimineața zilei de duminică.  La fața locului au fost trimise 4 echipaje de salvatori și pompieri, scrie agora.md.

Ajunși la destinație angajații IGSU au stabilit că clădirea părăsită a restaurantului este inundată cu fum dens.

Pompierii au evacuat 6 persoane a străzii care se adăposteau în interiorul localului.

Incendiul a fost localizat la ora 9:46.

În urma arderii nu au fost raportate victime.

Circumstanțele și cauza de producere a incendiului urmează a fi stabilită.

Igor Dodon confirmă că și-a procurat bilete de avion înainte să fie reținut, dar spune că nu avea de gând să fugă din țară

Igor Dodon a scris o nouă postare pe pagina sa de Facebook în care confirmă că și-a procurat bilete la avion pentru aceste zile, însă dă asigurări că nu avea scopul să evadeze din țară așa cum spun procurorii pe caz, scrie diez.md.

„Un alt detaliu legat de percheziții. L-am anunțat pe procurorul pe caz că am bilete la avion peste câteva zile și dacă trebuie să le anulez, dacă trebuie să preîntâmpin aeroportul că nu voi zbura, precum și să anunț persoanele cu care urma să am întrevederile planificate cu mult timp în urmă. Menționez că biletele le-am procurat pe 16 Mai, în timp ce despre deschiderea dosarului penal împotriva mea Procuratura a anunțat pe 18 Mai. Deci între procurarea biletelor și dosarul penal nu a existat din start nicio asociere, nici nu se știa că îmi va fi deschis acest dosar penal. Și am fost uimit să aud cum procurorul pe caz a declarat apoi, absolut fără scrupule, în instanță și la presă, că am luat bilete ca să evadez. S-a procedat foarte urât, a fost lansată public o minciună care denigrează imaginea mea ca politician, ceea ce o dată în plus mă face să nu am încredere în corectitudinea, independența și profesionismul procurorilor”, a scris Dodon.

Amintim că, conform procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, Dodon planifica să plece pe 26 din Republica Moldova și anume din acest motiv s-a insistat pentru arestarea acestuia.

Fostul președinte al țării este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile la domiciliu. Acesta a fost reținut pe 24 mai pentru 72 de ore în urma perchezițiilor care au avut loc la domiciliul acestuia. Dânsul este bănuit de trădare de patrie, de corupere pasivă, de acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală și de îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „Kuliok”. Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi fost bani, președintelui Igor Dodon.

Distracție pentru cei mici! Vezi programul activităților culturale care se vor desfășura în Capitală de ziua copiilor

Primăria Municipiului Chișinău a elaborat programul activităților culturale pentru ziua de 1 iunie – „Ziua Internațională a Copiilor”. Astfel, în diferite locații din capitală, vor fi organizate multiple acțiuni pentru dedicate celor mici.

Copiii vor avea posibilitatea să participe în diverse activități creative: aplicații decorative; master-class-uri; confecționarea obiectelor; desen pe asfalt; program de muzică ușoară; dansuri populare și sportive; expoziții; pictură.

Toate activitățile vor fi organizate cu sprijinul elevilor și profesorilor din cadrul Școlilor de Artă ,,Valeriu Poleacov” și ,,Alexei Stârcea”, a reprezentanților Bibliotecii Municipale ,,B.P. Hasdeu”, Centrului de Cultură și Creație ,,Orion” și a preturilor de sector.

Evenimentele dedicate zilei copiilor vor culmina cu un eveniment cultural – artistic, cu genericul ,,Copilărie-dulce vis”, pe strada Pietonală „Eugen Doga”, intersecție cu bd. Grigore Vieru.

Programul evenimentelor pentru miercuri, 1 iunie 2022.

Ora 09:00

⁃ Festivalul copiilor „În lumea surprizelor”, ediția I; Locația: Parcul „Dendrariu”, str. Ion Creangă, 1;

Ora 10:00

⁃ Manifestare cultural-artistică cu genericul: „Dulcea mea copilărie”; Locația: Scuarul ,,Mihai Dolgan”, str. Bulgară, 43.

⁃ Distracții pentru copii cu genericul: „Lazer Tag”, Locația: Terenul de fotbal din Parcul „Valea Trandafirilor”.

⁃ Turneul de fotbal cu participarea copiilor și tinerilor; Locația: Str. Hristo Botev, 2.

⁃ Activitate cultural-artistică cu genericul „Simbolul vieții”; Locația: str. Trandafirilor – Parcul de distracții.

⁃ Manifestare cultural-artistică cu genericul: „Zâmbetul copilăriei”; Locația: Scuarul DETS Ciocana, str. Alecu Russo, 57.

Ora 11:00

⁃ Ateliere de creație; Locația: Bd. Grigore Vieru.

– Ateliere de pictură cu genericul: „Pictăm Pacea”; Locația: str. Pietonală Eugen Doga colț cu bd. Grigore Vieru.

⁃ Manifestare cultural-artistică; Locația: Parcul „Valea Trandafirilor”.

⁃ Activitate cultural-artistică; Locația: Palatul de Cultură al Feroviarilor, bd. Decebal, 2.

⁃ Manifestare cultural-artistică cu genericul: „Copilărie dulce feerie”; Locația: Parcul „La Izvor”, Calea Ieșilor.

⁃ Activitate cultural-artistică cu genericul: ,,Copilăria e a mea și-a ta”; Locația: Scuarul „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, str. Miron Costin.

Ora 12:00

⁃ Expoziție de lucrări plastice cu genericul: „În grădina copilăriei”; Locația: Holul școlii, str. Matei Millo, 9/3.

⁃ Expoziție de artă plastică; Locația: Biblioteca pentru copii „Ion Creangă”, str. Alexei Șciusev, 65.

– Manifestare cultural-artistică cu genericul: ,,Copilărie – floare de cais”; Locația: Scuarul CCC ,,Orion”, șos. Muncești, 792/2.

⁃ Lansarea programului cu genericul: „Provocarea verii”; Locația: str. 31 August 1989 (perimetrul Mit. G. Bănulescu – Bodoni – A. Pușkin).

Ora 15:00

– Spectacol cu genericul „Muzica Desenelor Animate”, ediția „Tătici Cool” susținut de Youth Orchestra; Locația: str. 31 August 1989 (perimetrul Mit. G. Bănulescu – Bodoni – A. Pușkin).

Ora 17.00

⁃ Eveniment cultural-artistic cu genericul: „Copilărie – dulce vis”; Locația: str. Pietonală Eugen Doga colț cu bd. Grigore Vieru.

De asemenea, pe data de 29 mai, curent, ora 11:00 cetățenii și oaspeții sunteți așteptați la Expoziția-festival internațional de mărfuri și servicii pentru copii „Kid’s Expo”, un program de concert dedicat copiilor.

Locația: Parcul „Aventura Park”, str. Ghioceilor, .

Vă așteptăm cu drag să sărbătorim ziua de 1 iunie alături de generația în creștere, alături de cei ce reprezintă viitorul nostru.

sursa: www.provincial.md

O șoferiță băută, prinsă de oamenii legii în timp ce conducea cu luminile stinse. Aceasta a avariat două mașini de poliție
Articolul anterior
Bilanțul cazurilor noi de Covid-19
Articolul următor