După 3 săptămâni de carantină totală, Israel relaxează restricțiile și redeschide grădinițele

Guvernul israelian a aprobat relaxarea anumitor măsuri de restricție impuse pentru evitarea răspândirii epidemiei Covid-19.

Sute de copii în vârstă de până la șase ani merg din nou la grădiniță în Israel, începând de duminică, 18 octombrie, prima zi lucrătoare a săptămânii în această țară, transmite b1.ro.

Israelul a început să relaxeze restricțiile de circulație impuse la nivel național pe fondul crizei sanitare declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

În ciuda faptului că grădinițele din țara cu peste 8 milioane 800 de mii de locuitori au fost deschise, copiii peste șase ani și adolescenții vor continua învățământul online, de acasă, pe durata întregii etape.

„Avem una din cele mai scăzute rate de deces. Acest lucru ne permite să facem paşi spre o relaxare”, a spus premierul Netanyahu, în urmă cu ceva timp, conform Agerpres.

Israelul, care are aproximativ nouă milioane de locuitori, a anunţat prima îmbolnăvire cu noul coronavirus la 21 februarie. 

Potrivit datelor furnizate de Ministerului Sănătăţii, au fost detectate 302.911 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 267.221 s-au vindecat. Numărul deceselor este de 2.202.

Un influencer care nu credea în Covid a murit după ce s-a infectat cu noul virus
Articolul anterior
Veaceslav Negruță: ,,Gata, puteți să nu mai acordați prea multă importanță cifelor oficiale, lumea nu mai raportează, fiecare se descurcă cum poate”
Articolul următor
Alte articole interesante