După mai bine de un secol, Rusia va găzdui prima nuntă regală. Vezi despre ce este vorba

Oraşul Sankt Petersburg, fosta capitală imperială rusă, va găzdui nunta unui urmaş al familiei regale Romanov, care va reprezenta primul eveniment de acest tip organizat în Federaţia Rusă după o pauză de peste un secol, informează Reuters.

Marele Duce George Mihailovici Romanov se va căsători vineri cu logodnica lui, italianca Victoria Romanova Bettarini, la Catedrala Sfîntul Isaac din Sankt Petersburg, în cadrul unei ceremonii religioase impresionante, la care vor participa numeroase persoane, inclusiv cîteva sute de invitaţi din străinătate, scrie noi.md.

Ultimul ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, soţia acestuia şi cei cinci copii ai lor au fost ucişi în iulie 1918 de un pluton de execuţie format din revoluţionari într-o pivniţă din casa unui comerciant din Ekaterinburg, un oraş aflat la o distanţă de 1.450 de kilometri est în raport cu Moscova.

„Acesta a fost primul loc din Rusia pe care l-am vizitat atunci cînd ne-am întors în ţară”, a declarat George Mihailovici Romanov, în vîrstă de 40 de ani, pentru site-ul Fontanka.ru, referindu-se la catedrala din Sankt Petersburg în care va avea loc această nuntă. „Este un loc foarte apropiat de familia noastră”, a adăugat el.

George Mihailovici s-a născut în Spania, iar părinţii lui sînt Marea Ducesă Maria Vladimirovna a Rusiei – autoproclamata moştenitoare a tronului imperial al Rusiei – şi Marele Duce Mihail Pavlovici al Rusiei. Viitorul mire a locuit cea mai mare parte a vieţii sale în Spania şi Franţa.

Unul dintre străbunicii lui, Marele Duce Kiril Vladimirovici, a reuşit să scape de violenţele comise de bolşevici în timpul Revoluţiei din 1917 şi a ajuns în Finlanda. Ulterior, el şi familia lui s-au mutat în vestul Europei. George Mihailogici Romanov a vizitat Rusia pentru prima dată în 1992. El locuieşte în prezent la Moscova, unde lucrează la mai multe proiecte de caritate. Victoria Bettarini, în vîrstă de 39 de ani, s-a convertit la credinţa ortodoxă rusă în 2020 şi a preluat numele oficial de Victoria Romanovna.

Dinastia Romanovilor a domnit în Rusia timp de 300 de ani înainte ca ţarul Nicolae al II-lea să abdice în 1917, un eveniment care a plasat Rusia pe o cale ce a dus la Revoluţia Bolşevică, un război civil şi 70 de ani de comunism. Biserica Ortodoxă a Rusiei l-a canonizat pe ţarul Nicolae al II-lea în anul 2000, după ce autorităţile sovietice l-au descris timp de decenii drept un conducător slab al ţării.

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, retras din funcție. Zelenski a semnat decretul

Ambasadorul Ucrainei în R.Moldova, Marko Șevcenko, a fost eliberat din funcție. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, scrie deschide.md.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev au menționat că retragerea din funcție a lui Marko Șevcenko vine ca urmare a încheierii mandatului de patru ani.

De menționat că Marko Șevcenko a deținut funcția de ambasador al Ucrainei în R.Moldova din februarie 2020.

Delirul Moscovei: Lavrov, indecis dacă R. Moldova vrea să renunțe la regiunea transnistreană sau să o invadeze

Moscova continuă să lanseze falsuri cu scopul de a disemina frică în rândul cetățenilor R. Moldova. De această dată, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a acuzat guvernarea de la Chișinău că ar pregăti rezolvarea diferendului transnistrean pe cale militară, transmite RIA Novosti citată de deschide.md.

Se pare că R. Moldova a decis să renunțe la Transnistria. Chișinăul a respins multiplele propuneri ale transnistrenilor și Federației Ruse de a relua negocierile în formatul ”5+2”. Maia Sandu a declarat că o să organizeze referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană fără Transnistria. Probabil există dorința de unire cât mai rapidă cu România și obținerea, astfel, a unor posibilități adăugătoare. Poate că autoritățile de la Chișinău contează pe rezolvarea problemei transnistrene pe cale militară” a declarat Lavrov.

De asemenea, șeful MID-ului de la Moscova a acuzat Chișinăul că a decis să distrugă relațiile moldo-ruse.

Amintim că autoritățile de la Chișinău au declarat în repetate rânduri că singura modalitate de rezolvare a diferendului transnistrean este pe cale pașnică, prin intermediul diplomației. În același timp, formatul de negocieri ”5+2” nu mai poate fi aplicat, întrucât un participant al său, Rusia, duce deja de mai bine de doi ani un război de agresiune împotriva altui participant, Ucraina.

În același timp, declarația lui Lavrov precum că guvernarea de la Chișinău vrea să distrugă relațiile moldo-ruse vine la doar două săptămâni după ce Moscova a sfidat autoritățile noastre și a deschis, fără permisiunea R. Moldova, șase secții de votare în stânga Nistrului în vederea alegerilor prezidențiale Rusia.

A îmbătat o copilă de 14 ani, într-un parc, apoi a dezbrăcat-o cu intenția de a o viola. Norocul fetei că a fost salvată de trecători

Grație eforturilor procurorilor, recent, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 32 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru tentativă de viol al unei minore, (art.27, art.171 alin.(2) lit.a) din Codul penal), și acțiuni cu caracter sexual neconsimțite (art.172 alin.(2) lit.a) din Codul penal). 

Inculpatului i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit acuzării înaintate de procurori, bărbatul, la data de 19 iulie 2023, pe timp de seară, în timp ce se afla într-un parc, a observat o minoră de 14 ani și a intrat cu ea în discuții. În scopul obținerii unei satisfacții sexuale, a tras-o în tufișuri, unde prin aplicarea forței fizice manifestată prin strângerea brațelor, astupându-i gura cu mâinile, a împins-o cu putere la sol, după care a dezbrăcat-o și a săvârșit față de minoră acțiuni cu caracter sexual neconsimțite. Ulterior, a încercat să intre cu aceasta în raport sexual forțat, însă acesta nu și-a dus intenția infracțională până la capăt din motivul intervenției a trei persoane aflate în apropiere.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Pericol de catastrofă ecologică în Marea Neagră
Articolul anterior
Un primar naș a fost dus la nuntă cu elicopterul. Tot satul a venit să vadă „minunea” aterizată în sat
Articolul următor