Durere nemărginită! Polițistul de frontieră va fi petrecut pe ultimul drum cu onoruri militare! Detalii despre înmormântare

Polițistul de frontieră, împușcat mortal pe Aeroportul Internațional Chișinău, va fi condus marți, 4 iulie, pe ultimul drum. Poliția de Frontieră a semnat un necrolog în memoria colegului ucis la datorie și au oferit informații despre când și unde va fi înmormântat Serghei Munteanu.

Potrivit Poliției de Frontieră, astăzi, începând cu ora 18:00, inclusiv pe parcursul zilei de luni, corpul neînsuflețit va fi depus la RITUS, sala de priveghi din strada Doina 193, unde cei ce l-au cunoscut pe Serghei își vor putea lua rămas bun.

Marți, începând cu ora 08:00, sicriul cu corpul neînsuflețit al polițistului de frontieră va fi adus la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, unde colegii își vor lua rămas bun cu onoruri militare.

Marți, începând cu ora 12.00, la biserica și cimitirul din satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă, vor avea loc slujba de înmormântare și ceremonialul de depunere de flori. Totodată, marți, ora 11:00, la sediul Direcției regionale EST, orașul Ștefan Vodă, vor fi pregătite microbuze pentru transportarea spre Volintiri a tuturor celor ce vor să fie alături de Serghei Muntean în ultimul său drum.

„Să fii polițist de frontieră este o onoare, dar și o responsabilitate enormă față de securitatea statului și a cetățeanului pe care ți-o asumi cu prețul vieții. Mereu de veghe, în prima linie… Un om deosebit, un coleg de nădejde, un polițist de frontieră dedicat profesiei a plecat dintre noi. Multe regrete rămân în urma trecerii la eternitate a eroului nostru, inspector post-mortem Muntean Serghei”, se menționează într-un mesaj de condoleanțe al Poliției de Frontieră.

Serghei Muntean s-a născut pe 13 octombrie 1991. Ofițerul este de baștină din satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă. Potrivit Poliției de Frontieră, în subdiviziunea de frontieră, aflată în localitatea de baștină, a desfășurat și primele misiuni de control și supraveghere a frontierei de stat, din anul 2011 până la jumătatea anului 2015, ca mai apoi pe parcursul următorilor șapte ani să activeze în cadrul Direcției regionale EST. Ultima sa funcție, deținută de la începutul anului 2023, a fost de subofițer superior al Unității Control al Frontierei din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău.

În premieră, un moldovean a câștigat un turneu mondial de poker. Tânărul a încasat peste 1 milion de dolari
Articolul anterior
Cum sunt recoltați cartofii în regiunea Herson, după detonarea barajului de către ocupanți
Articolul următor