E oficial! China anunță sfârșitul epidemiei de coronavirus din țară

Răspândirea infecției cu coronavirus în China a fost oprită, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului de Stat pentru Sănătate din Republica Populară Chineză, Mi Feng.

separator

„Începând cu 28 martie, numărul de cazuri confirmate  actuale este mai mic de trei mii”, a spus el în cadrul unui briefing, potrivit ria.ru.

În ajunul Anului Nou, autoritățile chineze au declarat Organizației Mondiale a Sănătății că un focar de pneumonie necunoscută a fost înregistrat la Wuhan, centrul Hubei.

Probabil, sursa de infecție a fost piața angro locală, unde, potrivit rapoartelor mass-media, animalele sălbatice erau comercializate ilegal. Din a doua jumătate a lunii ianuarie, multe orașe chineze dens populate au fost puse în carantină.

Experții au descoperit că agentul cauzal al bolii a fost noul coronavirus SARS-CoV-2, transmis prin picături aeriene și depozitat pe suprafața obiectelor. Printre simptomele sale principale se numără febră, tuse uscată, respirație grea, dificultăți de respirație.

Până în prezent, 177 de țări de pe toate continentele, cu excepția Antarcticii, sunt afectate de pandemia COVID-19. Potrivit OMS, peste 26 de mii de oameni au murit în toată lumea.

Prima țară cu număr ridicat de decese este Italia (unde numărul deceselor a depășit zece mii), urmat de Spania, China, Iran, Franța și Regatul Unit. Cel mai mare număr de infectați a fost detectat în Statele Unite – peste 124 de mii.

Primul spital improvizat cu 700 de paturi, se face în Moldova
Articolul anterior
Emoționant! Costi Burlacu a lansat o piesă dedicată tuturor medicilor – eroilor din prima linie
Articolul următor
Alte articole interesante