E septembrie la Dendrariu! Imagini spectaculoase surprinse de fotograful Sergey Bobr

Toamna își intră fără grabă în drepturi, cu parfumul și veșmintele ei frumos colorate. Fotograful Sergey Bobr a surprins imagini deosebite la Dendrariu, în miez de septembrie.

separator

Îți sugerăm să le admiri și tu! Parcul Dendrariu a fost fondat în 1973 pe locul fostei Grădini Botanice a Academiei de Ştiinţe a Moldovei. La început a avut o suprafaţă de 73 de hectare, în prezent este de 77,809 de hectare. Este situat în partea de vest a Chişinăului, în valea râulețului Durleşti, între străzile I. Creangă, V. Lupu, E. Сoca şi A. Şciusev. Stilul arhitectural şi de planificare al Dendrariului – este unul de peisaj cu elemente nesemnificative de peisaj regulat. La Dendrarium sunt prezentate mai mult de o mie de tipuri şi forme de plante lemnoase.

Există sectoare cu elemente ale vegetaţiei forestiere din Moldova. Este bogată colecţia de seminţe de legume, seminţe oleaginoase, rozacee ş.a. Colecţia de conifere numără mai mult de 50 de denumiri din zone floristice diferite ale globului. Dintre speciile lemnoase rare pentru Moldova la Dendrariu cresc: Ginkgo biloba sau arborele pagodelor, metasecvoia, tsuga canadiană, brad Douglas, chiparos de Arizona sau zadă, bradul Fraier, pinul galben, pinul flexibil, chiparos stardust, arborele de lalea, arţarul Mono, arţar trident, dud japonez, etc.

Video! Cum arăta Chișinăul în anul 1940?
Articolul anterior
Germania: 14 oameni au fost răniți grav după explozia unei tigăi la un târg culinar
Articolul următor
Alte articole interesante