Editura Cartier serbează 25 de ani de activitate! Bucură-te de oferte surprinzătoare la Noaptea Cărților Deschise

Editura Cartier împlinește 25 de ani de activitate. Cu ocazia acestui eveniment, editura a lansat peste 1.900 de titluri, într-un tiraj total de peste nouă milioane de exemplare, și reduceri surprinzătoare la cărți!

separator
La aniversare, vineri, 6 martie, puteți să vă bucurați alături de oferte speciale în toate Librăriile Cartier.

Te așteaptă reduceri de 50 la sută la carte bună. Până la miezul nopții. E Noaptea Cărților Deschise.

Va fi dichis, chilipir, o seară poetică cu poeme de dragoste cu Vasile Romanciuc, Arcadie Suceveanu, Andrei Țurcanu, Marcela Benea, Emilian Galaicu-Păun, Dumitru Crudu, Eugenia Bulat, Alexandru Corduneanu, Alex Cosmescu, Eugenia Bulat, Silvia Caloianu, Rodica Gotca și Premiul Om de Cuvânt. Au fost nominalizați: Vitalie Ciobanu, scriitor; Nina Corcinschi, critic literar; Dumitru Crudu, scriitor; Victoria Cușnir, jurnalistă radio; Andrei Ţurcanu, critic literar și poet.

Anul 2019 este anul Tatianei Țîbuleac, anunță editura Cartier. Romanul Grădina de sticlă a luat Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene. Romanul Vara în care mama a avut ochii verzi a apărut în spaniolă, unde a luat premiul librarilor spanioli pentru anul 2019, Premiul Calamo pentru cartea anului 2019, unul dintre cele mai importante premii ale pieței de carte spaniole. Premiile Naționale, oferite în perioada Guvernului Sandu, au obținut Tatiana Țîbuleac și Lică Sainciuc.

Albumul Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov este câștigătorul pentru Republica Moldova al premiilor Gourmand World Cookbook Awards, categoriile B08 Design și C07 Europa de Est. Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin este în lista finaliștilor și intră în concursul pentru cea mai bună carte de gastronomie și vin din lume pentru anul 2020.

Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin a fost distins, de asemenea, cu Premiul de Excelenţă la Gala GastroArt & Vin (București). Cartea Melcușorul de Lavinia Braniște, ilustrații de Veronica Neacșu, a intrat în catalogul The White Ravens 2019 a celor mai frumoase 200 de cărți pentru copii și adolescenți din lume (Frankfurt). Romanul Sebastian, de Gelu Diaconu, a fost distins cu Premiul Cartea Discretă a Anului. Romanul lui Em.Galaicu-Păun Țesut viu. 10×10 a apărut în engleză. Romanul Lagărul 33 de Lilia Bicec-Zanardelli a apărut în italiană. Zilele Literaturii Române din mai au fost cu Adi Schiop, Dinu Guțu, Dan Alexe, Marius Chivu, Sorin Hadârcă, Valeriu Gherghel, Bogdan Crețu, Tamara Cărăuș, Alina Purcaru, Vasile Ernu, Vasile Romanciuc, Ruxandra Cesereanu, Dan Sociu, Em. Galaicu-Păun, Alexandru Bordian, Constantin Cheianu, Emanuela Iurkin.

Premiul Librăriilor Cartier Om de Cuvânt 2019: poetul Vasile Romanciuc. În Cartier de colecție au apărut antologiile de poeme cu nr. 20 – 24: Constantin Abăluță & poeme alese de Claudiu Komartin, Teodor Dună, Nora Iuga & Rita Chirian, Ioan Pintea și Un secol de poezie română scrisă de femei (vol. I), de Alina Purcaru & Paula Erizanu. A apărut Basarabia necunoscută. Ediție în trei volume, de Iurie Colesnic, un proiect ambițios de 2000 de pagini. În Cartier istoric au apărut Odessa lui Charles King, Socialiștii lui Adi Dohotaru, Însemnările unui guvernator al prințului S.Urusov și Încremeniți în istorie al lui Iulian Fruntașu. În anul 2019 a apărut Hipsteri, bobos și clase creative, de Ciprian State și Dinu Guțu, și încă 80 de titluri, dintre care 4 ebookuri. Cu un tiraj total de 135 374 de exemplare.

Află toate noutățile pe Cartier.md.

Natalia Gordienko: ,,Să spun că sunt șocată, e puțin spus”
Articolul anterior
O femeie de 73 de ani a reușit să slăbească 23 de kg și să-și schimbe complet viața
Articolul următor
Alte articole interesante