Educatoarea de la Bălți, care ar fi bătut copiii, a revenit la muncă

La aproape două luni de la uriașul scandal de la o grădiniță din Bălți, unde mai mulți copii au fost bătuți și înjurați de educatoare, angajata a revenit la muncă. Culmea este că aceasta își continuă activitatea în aceeași grupă, chiar dacă ancheta nu s-a finalizat, iar directoarea instituției a declarat că educatoarea a fost suspendată din funcție pe durata investigației. Părinții sunt disperați și spun că sunt nevoiți să caute o altă grupă sau grădiniță pentru copiii lor, scrie TV8.md.

La două luni distanță de la acest caz revoltător, educatoarea a revenit la muncă. Am surprins-o în curtea grădiniței, în timp ce plimba copiii. Aceasta, însă, s-a făcut nevăzută când jurnaliștii au încercat să discute cu ea.

Deși inițial, directoarea grădiniței, Liliana Tcacenco a declarat jurnaliștilor de la Bălți că educatoarea a fost suspendată din funcție, împreună cu dădaca pe durata anchetei, într-o discuție privată cu unul dintre părinți, aceasta a recunoscut că educatoarea a fost trimisă în concediu, iar recent a revenit.

Și dacă educatoarea a revenit de parcă nimic nu s-a întâmplat, dădaca a fost concediată. Prin urmare, unii părinți ai căror copii au fost agresați s-au văzut nevoiți să-și mute copii în alte gupe sau chiar grădinițe din oraș.

„Vinovate sunt ambele, dar totul s-a plasat doar pe spatele ajutorului de educator. Am fost anunțată că unii și-au luat copii, alții și-au lăsat, dar cu teamă, cu frică”.

Și dacă acum două luni, responsabilii din cadrul Direcției Educație a municipiului Bălți condamnau gestul, acum, primarul Nicolai Grigorișin, spune că dacă educatoarea s-a întors la locul de muncă, înseamnă că nu s-a demonstrat vinovăția ei.

„Dacă ea s-a întors la locul de muncă, înseamnă că investigația s-a încheiat, vinovăția educatoarei nu a fost demonstrată și ea a preluat atribuțiile sale. În cazul în care ea s-a întors. Sincer, eu nu sunt la curent. În calitate de primar, eu am fost la acea adunare, unde, din 30 de părinți, 28 au pledat pentru ca educatoarea să revină în funcție”.

Scandalul s-a iscat acum o lună și jumătate, când educatoareea și dădaca unei grădinițe din Bălți au fost acuzate că agresează și înjură copiii. Atunci, în presă au apărut înregistrări audio, în baza cărora, procurorii au inițiat un proces penal. Cu o reacție a venit și ministrul Educației. Anatolie Topală a condamnat gestul și a declarat că va avea grijă personal ca angajata să nu revină în sistem.

Bronz pentru Republica Moldova la Jocurile Europene de la Cracovia. Serghei Tarnovshi, deținătorul titlului

Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska pe distanța 500 de metri.

El a înregistrat rezultatul 1:46.460, fiind întrecut de cehul Martin Fuksa (1:45.462) și românul Cătălin Chirilă (1:46.460).

Totodată, sportivul a împlinit astăzi 26 de ani.

Moscova avertizează Occidentul să nu ”profite” de rebeliune şi dă asigurări că ”obiectivele vor fi atinse” în Ucraina

Rusia avertizează sâmbătă Occidentul să nu ”profite” de rebeliunea grupării paramilitare ruse Wagner pentru a-şi atinge obiectivele ”rusofobe” şi dă asigurări că această revoltă nu va împiedica Moscova ”să-şi atingă obiectivele” în Ucraina, scrie AFP.

rusia wagner - 11

”Avertizăm ţările occidentale împotriva oricărei tentative de a profita de situaţia internă a Rusiei pentru a-şi atinge obiectivele rusofobe”, subliniază într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

”Asemenea tentative ar fi zadarnice”, dă asigurări Moscova.

”Toate obiectivele operaţiunii militare speciale (în Ucraina) vor fi atinse”, insistă diplomaţia rusă.

Avionul guvernului rus părăsește Moscova, iar apoi dispare de pe sistemele de urmărire

Date interesante de zbor din Moscova. Un avion, confirmat a fi unul dintre cele folosite de guvernul rus, a decolat și apoi și-a oprit transponderul aproximativ 20 de minute mai târziu, ceea ce înseamnă că nu mai poate fi urmărit, scrie SkyNews.

avion rusia

Nu există nicio modalitate de a ști cine este în aeronavă și de ce era în aer, doar că se îndrepta spre nord-vest, în direcția Sankt Petersburg.

Agenția de presă RIA relatează că președintele Putin se află la Kremlin.

Datele au fost consultate de pe flightradar24.

Planurile secrete ale Kremlinului pentru țările baltice au fost dezvăluite
Articolul anterior
OMS: „COVID-19 rămâne printre noi”. Ce trebuie să facă planeta
Articolul următor