El este medicul erou care a intrat în flăcări după pacienți, încercând să salveze cât mai multe vieți

Dr. Ioan Cătălin Denciu este medicul care a ales să intre în flăcări ca să salveze cât mai multe vieți, după izbucnirea incendiului în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Doctorul Denciu a ignorat durerea și nu a uitat jurământul pe care l-a depus atunci când a ales această nobilă meserie, să salveze vieți cu orice preț.

separator

Doctorul Denciu a suferit răni groaznice pe corp, insistând până în ultimul moment să scoată din calea flăcărilor pacienții intubați, infectați cu coronavirus, care, fiind foarte slăbiți, intubați din cauza virusului, era neputincioși în fața focului și a fumului. Imaginile din secția ATI sunt devastatoare.

Dr. Ioan Cătălin Denciu a fost scos și el din flăcări, de colegii săi salvatori, care i-au acordat primul ajutor. Medicul Denciu a fost transferat ieri către un spital din Belgia.

Medicul Denciu este conștient, dar groaznic ars, cu arsuri de gradul 3 și 4 pe 40% din suprafața corpului.

Reamintim că sâmbătă seară, în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, a izbucnit un incendiu puternic, în urma căruia au murit 10 pacienți din secția Covid, și alții fiind răniți.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a depista cauzele incendiului, deschizând în același timp și un dosar penal.

Soția medicului-erou Cătălin Denciu: „I-am spus că avem nevoie de un soţ, de un tată, nu de un erou”

”Exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medical din ţara noastră. Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: „Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau”. Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo”, a povestit pentru Observator (Antena 1) Alina Claudia Denciu, soţia medicului-erou Cătălin Denciu.

„Din dorinţa lui de a salva cât mai multe vieţi. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină şi unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a declarat managerul spitalului.

Medicul Ioan Cătălin Denciu are 48 de ani, este căsătorit, soţia sa este medic ginecolog şi au împreună doi copii.

Cel puțin 8 secții de vot și-au sistat activitatea înainte de termen, din cauză că au fost epuizate buletinele de vot
Articolul anterior
Punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea își reia activitatea
Articolul următor
Alte articole interesante