Eleva care a obținut 10 pe linie la Bacalaureat. A fost acceptată la o universitate din Belgia

Anul acesta, 16 elevi au obținut nota 10 pe linie la examenele de Bacalaureat.

Laura Gherman, tânăra care a luat patru de 10 la BAC: A fost o surprizăFoto: diez.md

Laura Gherman este una dintre elevele care a reușit să susțină cu brio examenele, obținând note maxime la toate cele patru probe. Absolventa și-a făcut studiile la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Capitală, conform Diez.md.

Laura spune că a început pregătirea pentru Bacalaureat încă din toamnă: „Cred că aveam cele mai mari emoții la istorie. A fost necesară o pregătire mai îndelungată din cauza materiei ample care trebuia recapitulată”. Totodată, tânăra menționează că a susținut examenul la limba și literatura română, istorie și chimie, iar la proba de engleză a fost scutită fiindcă a susținut TOEFL-ul.

„Trebuie să recunosc că am avut șansa să studiez la un liceu de top (Liceul Teoretic „Mircea Eliade”), unde am învățat sistematic pe parcursul mai multor ani, ceea ce mi-a oferit încredere că voi putea face față examenului”, afirmă Laura.

„Pentru mine, 10 pe linie înseamnă cea mai mare realizare personală, rezultatul efortului depus și un imbold pentru anii ce urmează”, menționează absolventa. 

Totodată, eleva spune că nu s-a așteptat la asemenea rezultate și a fost surprinsă să le vadă: „Cu siguranță nu m-am așteptat la patru de 10. A fost o foarte mare surpriză. Am încercat să depun maxim efort, fără a-mi crea așteptări, pentru a nu rămâne dezamăgită ulterior”.

Acum, proaspăta absolventă se pregătește pentru studenție, tânăra a fost acceptată la o universitate din Belgia, Facultatea Economie și Business: 

„Am decis să îmi continui studiile peste hotare și sper să reușesc să ajung acolo. Am ales facultatea după propriile preferințe, considerând că îmi va oferi diverse oportunități pentru viitor”.

65 cazuri de Covid-19, înregistrate în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
O mamă și-a găsit fiul pierdut, care a fost răpit în urmă cu 31 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante