Elevii din Capitală vor putea accesa lecţiile online, începând cu 15 aprilie

Primăria municipiului Chișinău informează că primele 100 de cursuri online destinate instruirii elevilor din instituțiile de învățământ din municipiu au fost elaborate.

separator

Lecțiile sunt înregistrate în continuare și vor putea fi accesate pe o platformă online, începând cu 15 aprilie 2020.

Anunțul a fost făcut luni, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, de către Andrei Pavaloi, șef interimar al Direcției generale educație, tineret și sport. Potrivit responsabilului, lecţiile online sunt un bun instrument pentru profesori de a continua procesul educaţional, chiar şi la distanţă.

Conţinutul lecţiilor online a fost validat de consiliile pedagogice, iar durata fiecărui curs este de 15 minute.

În total urmează a fi înregistrate 4800 de cursuri, la diferite obiecte de studii, care vor fi stocate pe o platformă digitală (bibliotecă online).

Astfel, elevii vor putea accesa tema interesată pe platforma virtuală. Ulterior, aceştia vor purta discuţii la subiect cu profesorii, în regim online. Copiii vor fi evaluați și vor primi sarcini pentru acasă.

E de menţionat că în procesul de înregistrare a lecţiilor sunt antrenate 32 de echipe de filmare, din care fac parte: profesori, specialiști din domeniul culturii şi artei, precum şi jurnalişti.

Solicitarea indemnizațiilor pentru naștere și creșterea copilului poate fi efectuată online
Articolul anterior
Magazinele din Chișinău sunt obligate să măsoare temperatura corporală a vânzătorilor și clienților
Articolul următor
Alte articole interesante