Elevii ruși vor avea lecții despre cum să-și ”iubească efectiv” țara: ”Adevărații patrioți sunt dispuși să apere patria cu armele în mână”

Din toamnă, elevii din Rusia vor avea o disciplină nouă, numită „Conversații despre ceea ce este important”, scrie publicația independentă Meduza, citată de observatornews.ro. În clasele primare, elevii vor învăța despre „patriotism” și „dragostea pentru Rusia”, iar cei din clasele mai mari vor primi noțiuni mai complexe pro-Kremlin despre războiul împotriva Ucrainei.

CUPRINS:

  • Cei mai mici elevi vor asculta sunete din natură și cântece patriotice
  • În gimnaziu vor învăța despre „eroi” și „patrioți”
  • Imagini din istorie: convoaie de tancuri și mame îndurerate

Proiectul autorităților vine să „protejeze societatea rusă de influența informațională și psihologică distructivă”, potrivit Meduza, publicație rusă care de la izbucnirea războiului și-a mutat redacția în Letonia. Ministerul Educației rusesc a publicat deja materiale didactice, inclusiv planuri de lecție pe care profesorii trebuie să le urmeze, pentru orele extracurriculare din cadrul proiectului „Conversații despre ceea ce este important”, ce vor începe din septembrie. Elaborarea curriculumului a costat guvernul 22 de milioane de ruble (361.000 de dolari).

Cei mai mici elevi vor asculta sunete din natură și cântece patriotice

Cursurile concepute pentru elevii din clasa I și a II-a au ca scop să le insufle dragostea pentru natura Rusiei, pe care planul de lecții o numește „o manifestare a dragostei pentru Patria ta”. Elevii vor privi peisaje rusești, vor asculta înregistrări cu sunete din natură și cântece patriotice. Planul lecției sugerează, de exemplu, ca elevii să asculte cântecul sovietic „Unde începe Patria?”.

Lecțiile elevilor din clasele a III-a și a VI-a vor fi dedicate „încurajării ideii de iubire efectivă pentru Patria Mamă”. Una dintre temele pe care le vor primi copiii este să explice semnificația zicalei „A iubi Patria înseamnă a servi Patria”. Programa școlară sugerează profesorilor să scrie pe tablă două definiții pentru cuvântul „a servi”: „îndeplinirea îndatoririlor militare; participarea la serviciul militar” și „a lucra […] pentru binele a ceva sau al cuiva”.

În gimnaziu vor învăța despre „eroi” și „patrioți” În clasele elevilor de a V-a, profesorii vor începe să vorbească direct despre „operațiunea militară specială”, eufemismul guvernului rus pentru războiul său împotriva Ucrainei. Printre activitățile propuse la clasă se numără o temă menită să îi ajute pe elevi să rezolve „situații problematice” pe baza modelului „operațiunii militare speciale”. Pe lângă faptul că vor învăța despre „motivele” „operațiunii”, preadolescenții vor studia „eroii” și „patrioții” armatei ruse.

„Printre obiectivele operațiunii militare speciale se numără protejarea populației din Donbas, care a suferit abuzuri și opresiuni din partea regimului de la Kiev; dezarmarea Ucrainei; și împiedicarea NATO de a amplasa baze militare pe teritoriul (ucrainean). […] Cantitatea imensă de ajutor militar și de altă natură pe care Occidentul colectiv a acordat-o autorităților ucrainene prelungește ostilitățile și crește numărul de morți în cadrul operațiunii”, scrie într-una dintre lecții. Printre obiectivele declarate ale lecției elevilor de clasa a VIII-a și a IX-a despre „operațiunea militară specială” se numără învățarea elevilor că „locuitorii din DNR (Republica Populară Donețk) și LNR (Republica Populară Luhansk) sunt ruși, așa că este important ca ei să se întoarcă în Rusia” și că „soldații ruși sunt eroi”, mai scrie publicația Meduza.

Imagini din istorie: convoaie de tancuri și mame îndurerate

Elevii din clasele a X-a și a XI-a vor avea sarcina de a compara diverse semne și fotografii din istoria Rusiei. Pentru perioada 2000-2020, creatorii curriculumului au selectat o fotografie a unui convoi de tancuri rusești și o fotografie a unei femei care plânge lângă un stand cu fotografii ale copiilor uciși în timpul atacului terorist din Beslan, oraș aproape de granița cu Georgia, de care președintele Vladimir Putin s-a folosit ca să-și crească popularitatea în Rusia. La finalul lecției pentru elevii din clasele superioare, profesorilor li se spune să explice ce înseamnă să fii patriot și să îți iubești patria: „Nu poți fi patriot dacă tot ce faci este să repeți sloganuri. Oamenii care sunt cu adevărat patrioți sunt dispuși să își apere Patria cu armele în mână, dar acesta nu este singurul mod de a-și exprima patriotismul. Patriotismul se manifestă prin acte mici, (…) prin urmare, fiecare dintre noi care este dispus să acționeze în folosul țării sale, al patriei sale, este un patriot”.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Adolescentă de 16 ani, agresată sexual în liftul unui bloc din București. Camerele de supraveghere au surprins momentul
Articolul anterior
Ghiozdanele prea grele, povara pe care elevii o cară zilnic! Ce spun medicii despre efectele asupra sănătății și cât ar trebui să cântărească, de fapt, rucsacul
Articolul următor