Elevii ruși vor avea lecții despre cum să-și ”iubească efectiv” țara: ”Adevărații patrioți sunt dispuși să apere patria cu armele în mână”

Din toamnă, elevii din Rusia vor avea o disciplină nouă, numită „Conversații despre ceea ce este important”, scrie publicația independentă Meduza, citată de observatornews.ro. În clasele primare, elevii vor învăța despre „patriotism” și „dragostea pentru Rusia”, iar cei din clasele mai mari vor primi noțiuni mai complexe pro-Kremlin despre războiul împotriva Ucrainei.

CUPRINS:

  • Cei mai mici elevi vor asculta sunete din natură și cântece patriotice
  • În gimnaziu vor învăța despre „eroi” și „patrioți”
  • Imagini din istorie: convoaie de tancuri și mame îndurerate

Proiectul autorităților vine să „protejeze societatea rusă de influența informațională și psihologică distructivă”, potrivit Meduza, publicație rusă care de la izbucnirea războiului și-a mutat redacția în Letonia. Ministerul Educației rusesc a publicat deja materiale didactice, inclusiv planuri de lecție pe care profesorii trebuie să le urmeze, pentru orele extracurriculare din cadrul proiectului „Conversații despre ceea ce este important”, ce vor începe din septembrie. Elaborarea curriculumului a costat guvernul 22 de milioane de ruble (361.000 de dolari).

Cei mai mici elevi vor asculta sunete din natură și cântece patriotice

Cursurile concepute pentru elevii din clasa I și a II-a au ca scop să le insufle dragostea pentru natura Rusiei, pe care planul de lecții o numește „o manifestare a dragostei pentru Patria ta”. Elevii vor privi peisaje rusești, vor asculta înregistrări cu sunete din natură și cântece patriotice. Planul lecției sugerează, de exemplu, ca elevii să asculte cântecul sovietic „Unde începe Patria?”.

Lecțiile elevilor din clasele a III-a și a VI-a vor fi dedicate „încurajării ideii de iubire efectivă pentru Patria Mamă”. Una dintre temele pe care le vor primi copiii este să explice semnificația zicalei „A iubi Patria înseamnă a servi Patria”. Programa școlară sugerează profesorilor să scrie pe tablă două definiții pentru cuvântul „a servi”: „îndeplinirea îndatoririlor militare; participarea la serviciul militar” și „a lucra […] pentru binele a ceva sau al cuiva”.

În gimnaziu vor învăța despre „eroi” și „patrioți” În clasele elevilor de a V-a, profesorii vor începe să vorbească direct despre „operațiunea militară specială”, eufemismul guvernului rus pentru războiul său împotriva Ucrainei. Printre activitățile propuse la clasă se numără o temă menită să îi ajute pe elevi să rezolve „situații problematice” pe baza modelului „operațiunii militare speciale”. Pe lângă faptul că vor învăța despre „motivele” „operațiunii”, preadolescenții vor studia „eroii” și „patrioții” armatei ruse.

„Printre obiectivele operațiunii militare speciale se numără protejarea populației din Donbas, care a suferit abuzuri și opresiuni din partea regimului de la Kiev; dezarmarea Ucrainei; și împiedicarea NATO de a amplasa baze militare pe teritoriul (ucrainean). […] Cantitatea imensă de ajutor militar și de altă natură pe care Occidentul colectiv a acordat-o autorităților ucrainene prelungește ostilitățile și crește numărul de morți în cadrul operațiunii”, scrie într-una dintre lecții. Printre obiectivele declarate ale lecției elevilor de clasa a VIII-a și a IX-a despre „operațiunea militară specială” se numără învățarea elevilor că „locuitorii din DNR (Republica Populară Donețk) și LNR (Republica Populară Luhansk) sunt ruși, așa că este important ca ei să se întoarcă în Rusia” și că „soldații ruși sunt eroi”, mai scrie publicația Meduza.

Imagini din istorie: convoaie de tancuri și mame îndurerate

Elevii din clasele a X-a și a XI-a vor avea sarcina de a compara diverse semne și fotografii din istoria Rusiei. Pentru perioada 2000-2020, creatorii curriculumului au selectat o fotografie a unui convoi de tancuri rusești și o fotografie a unei femei care plânge lângă un stand cu fotografii ale copiilor uciși în timpul atacului terorist din Beslan, oraș aproape de granița cu Georgia, de care președintele Vladimir Putin s-a folosit ca să-și crească popularitatea în Rusia. La finalul lecției pentru elevii din clasele superioare, profesorilor li se spune să explice ce înseamnă să fii patriot și să îți iubești patria: „Nu poți fi patriot dacă tot ce faci este să repeți sloganuri. Oamenii care sunt cu adevărat patrioți sunt dispuși să își apere Patria cu armele în mână, dar acesta nu este singurul mod de a-și exprima patriotismul. Patriotismul se manifestă prin acte mici, (…) prin urmare, fiecare dintre noi care este dispus să acționeze în folosul țării sale, al patriei sale, este un patriot”.

Cazul copilei de 5 ani abuzată sexual de bunicul său: Procurorii vin cu precizări

Procuratura informează despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a bărbatului în vârstă de 65 de ani, care și-ar fi violat nepoata în vârstă de 5 ani.

Reieșind din actul de învinuire, la data de 31 ianuarie 2024, în jurul orelor 15:00, învinuitul, aflându-se în domiciliul său amplasat într-un sat din centrul țării, știind cu certitudine că victima cu care conlocuia are vârsta de 5 ani, fiind socrul mamei minorei, adică afinul unei rude apropiate, acționând intenționat, în scopul satisfacerii poftei sexuale, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra și de a-și exprima voința, din cauza vârstei fragede, a violat copila.

Învinuitului i se incriminează violul, adică actul sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, care este și membru de familie ( infracţiunea prevăzută de art. 171 alin. (3) lit. b) Cod penal).

Pe parcursul urmăririi penale, învinuitul s-a aflat în stare de arest preventiv, inclusiv la momentul expedierii cauzei penale în instanța de judecată. Acesta pledează nevinovat.

Dacă învinuitul va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață.

Ploi în toată țara! Când se încălzește vremea

Vremea se încălzește ușor de astăzi. Ziua, temperaturile vor ajunge la +23  grade, iar noaptea ne așteaptă cel mult +9°C. Astăzi, 24 aprilie, cerul va fi noros și se așteaptă ploi în toată țara.

În nordul țării, maximele vor ajunge până la +19 grade, iar noaptea vor coboarî până la +6 grade.

În zona de Centru vor fi până la +20 grade Celsius în timpul zilei, iar noaptea vor coborî până la +7 grade.

În Sudul țării va fi cel mai cald +23 grade ziua și +9 grade în timpul nopții.

În Capitală termometrele vor indica +21 grade, iar noaptea +8 grade.

O moldoveancă din Italia, înșelată de iubitul marocan cu 40.000 de euro. A mințit-o că îi trebuiau pentru mama lui bolnavă

O moldoveancă în vârstă de 39 de ani, rezidentă în Italia, a fost mințită de iubitul ei marocan, care i-a cerut în total 40.000 de euro. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat pentru extorcare, informează presa străină citată de N4.md.

Incidentul a fost soluționat rapid de poliție în urma unei operațiuni desfășurate în Cormano, regiunea Lombardia.

Inițial, bărbatul i-a spus femeii că are nevoie de bani pentru a-și ajuta familia din Sicilia și a pretins că mama sa trebuia să suporte o intervenție chirurgicală urgentă, solicitând 10.000 de euro.

De-a lungul timpului, el i-a mai cerut bani sub același pretext, că mama avea nevoie pentru a se trata de o boală gravă, femeia transferându-i în total alți 30.000 de euro.

Însă, în ianuarie, după ce a descoperit că motivele bărbatului erau false și că nu exista nicio operație, ea a decis să încheie relația.

După despărțire, bărbatul a început să o amenințe că va dezvălui totul celor doi copii ai ei și fostului partener, iar pe data de 17 aprilie i-a mai cerut suma de 3.800 de euro.

Femeia a reclamat situația la poliție, care a organizat o intervenție rapidă în timpul unei noi întâlniri stabilite cu fostul iubit.

În momentul arestării, agresorul a fost surprins având asupra sa 200 de euro pe care tocmai îi primise de la moldoveancă.

În urma procesului rapid, instanța a decis încarcerarea preventivă a bărbatului.

Adolescentă de 16 ani, agresată sexual în liftul unui bloc din București. Camerele de supraveghere au surprins momentul
Articolul anterior
Ghiozdanele prea grele, povara pe care elevii o cară zilnic! Ce spun medicii despre efectele asupra sănătății și cât ar trebui să cântărească, de fapt, rucsacul
Articolul următor