Elevii și liceenii sunt îndemnați să se pregătească pentru examene: acestea NU vor fi anulate

Absolvenții instituțiilor de învățământ din R. Moldova, promoția 2020, sunt îndemnați să se pregătească de examene, în pofida restricțiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

separator
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că autoritățile examinează în prezent mai multe scenarii în acest scop, întrucât pentru absolvenți nu va mai exista timp de a recupera orele suspendate pe timpul pandemiei.

„Ministerul va examina mai multe scenarii cu privire la desfășurarea examenelor și-l vom aplica pe cel mai rațional. (…) Este cert că trebuie să vă pregătiți intens de examene, indiferent de scenariul care va fi aprobat”, s-a adresat Igor Șarov absolvenților, exprimându-și speranța că orele predate la postul public de televiziune le sunt de ajutor.

În ceea ce-i privește pe ceilalți elevi și studenți din R. Moldova, ministrul Șarov se arată convins că recuperarea orelor „se va produce”.

„Lumea a ieșit din războaie și în război noi întotdeauna ne doream pace, sănătate și o bucată de pâine. Recuperarea de va produce, chiar dacă nu se va reuși în totalitate. Așa cum s-a recuperat după cel de-al Doilea Război Mondial zeci de ani, în condițiile acestei pandemii vom reuși recuperarea orelor, indiferent de scenariile propuse”, a declarat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, potrivit ziarulnational.md.

Aceeași sursă a precizat că, în prezent, 92% dintre elevi și studenți sunt antrenați în procesul educațional la distanță, iar autoritățile caută soluții pentru cele mai defavorizate categorii care nu dispun de tablete, laptopuri și internet pentru a învăța online.

Ministrul a mai dat asigurări că angajații din domeniul educației își vor primi integral salariile în perioada stării de urgență instituite în R. Moldova și le-a solicitat managerilor instituțiilor să nu facă presiuni asupra educatorilor, învățătorilor și profesorilor, iar cadrelor didacticesă asigure implementarea curriculumului fără a face excese de sarcini suplimentare, teme pentru acasă, activități care ar presupune aflarea elevilor foarte mult timp în fața calculatoarelor.

Mesajul dureros al unei femei, internată într-un spital de la noi cu Covid-19
Articolul anterior
Rezultatele testelor Covid-19 efectuate prin lavaj în laboratoarele private, sunt recunoscute de Ministerul Sănătății
Articolul următor
Alte articole interesante