Elon Musk nu primește aprobare pentru a testa cipurile pe creierul oamenilor

Miliardarul american Elon Musk promite că, prin implantarea de cipuri în creier, compania sa de neurotehnologie Neuralink va reda mobilitatea persoanelor paralizate, cele care au orbit își vor recăpăta vederea, iar oamenii se vor transforma în cele din urmă în cyborgi. Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) nu a emis, însă, aprobarea pentru ca firma să poată realiza testele clinice, relatează agenția Reuters citată de gandul.ro.

Încă din 2019, Elon Musk a anunțat de cel puțin patru ori că Neuralink ar urma să înceapă testele clinice pe oameni pentru implanturile neuronale revoluționare despre care susține că pot trata paralizia și deficiențele de vedere.

Compania lui Musk, însă, nu a cerut permisiunea Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) până la începutul anului 2022, atunci când agenția a respins cererea, potrivit unor foști și actuali angajați contactați de Reuters.

Agenția americană i-a prezentat companiei Neuralink o listă cu zeci de probleme pe care aceasta trebuie să le adreseze înainte ca testele pe oameni să poată începe.

De ce sunt îngrijorate autoritățile americane

Cele mai mari îngrijorări ale FDA sunt legate de bateria cu litiu a dispozitivului, posibilitatea ca firele minuscule ale implantului să ajungă în alte părți ale creierului și nelămuririle cu privire la felul în care cipul poate fi îndepărtat fără ca asta să deterioreze țesutul cerebral, au spus angajații.

Musk vrea ca cipurile sale să vindece oamenii de obezitate, autism, depresie și schizofrenie.

La un an după ce au primit refuzul FDA, Neuralink lucrează în continuare la problemele indicate, dar unii dintre angajați nu cred că acestea pot fi rezolvate în această primăvară.

„Neuralink nu pare să aibă mentalitatea și experiența necesare pentru a lansa ”implantul” pe piață prea curând”, a spus Kip Ludwig, fostul director al programului de inginerie neuronală de la Institutele Naționale de Sănătate din SUA.

În comentariile pe care le-a făcut în public de-a lungul anilor, Musk a detaliat viziunea sa cu privire la Neuralink.

Acesta crede că, atât oamenii cu dizabilități, cât și cei sănătoși vor putea să se prezinte la centrele din cartier pentru inserări chirurgicale rapide ale dispozitivelor cu funcții care variază de la vindecarea obezității, autismului, depresiei sau a schizofreniei, până la navigare online și telepatie, potrivit Reuters.

În cele din urmă, Musk a spus că cipurile lui îi vor transforma pe oameni în cyborgi ce vor putea să facă față amenințării venite din partea roboților care ar putea să capete conștiință de sine cu ajutorul inteligenței artificiale.

„Aș putea să am un dispozitiv Neuralink implantat chiar acum și nici măcar nu v-ați putea da seama”, a spus Musk în timpul unei prezentări.

„Veți putea să vă salvați și să vă revedeți amintirile… Viitorul va fi straniu”, a mai spus el.

Turbulențe grave la bordul unui avion care ateriza la Lisabona. Zece pasageri au fost răniți. Momentul a fost filmat

Turbulențele de la bordul unui zbor al companiei aeriene angoleze TAAG Linhas Areas Angola au provocat, joi seară, rănirea ușoară a peste zece persoane, care au fost asistate la sosirea la Lisabona, a anunță publicația portugheză CM Jornal.

Avionul plecase din Luanda, iar incidentul a avut loc în timpul coborârii spre Lisabona, când pasagerii luau masa.

Pilotul a declarat stare de urgență. O echipa medicală portugheză „a așteptat sosirea aeronavei pe aeroportul Humberto Delgado din Lisabona pentru a oferi asistență pasagerilor”, relatează Jornal de Angola Online.

Potrivit companiei aeriene, după observarea și evaluarea de către echipa medicală, doi pasageri și un membru al echipajului au fost transportați la spital pentru verificări suplimentare.

Ceilalți pasageri „au putut debarca fără asistență”, a precizat TAAG.

„În urmă procedurilor obișnuite de siguranță, TAAG a acordat prioritate asistenței pasagerilor și echipajului afectat, iar apoi aeronava va fi inspectată de autoritățile competențe, iar o anchetă privind incidentul este în curs de desfășurare”, a precizat compania aeriană.

Avionul a aterizat la Lisabona la ora 20.30.

Un alt zbor cu destinația Luanda-Lisabona care „ar fi trebuit să plece joi, 23 martie, și a fost reprogramat pentru ziua următoare (perioada de dimineață) din cauza condițiilor pistei (alunecoasă din cauza ploii abundente)”, relatează Jornal de Angola Online.

sursa

Emmanuel Macron a stârnit indignare după ce și-a scos pe ascuns ceasul de lux la jumătatea unui interviu

Emmanuel Macron a stârnit indignare, după ce la jumătatea unui interviu despre schimbările puternic contestate ale sistemului de pensii și-a scos de la mână ceasul de lux.

Emmanuel Macron, uite ceasul, nu e ceasul FOTO Twitter

Unii telespectatori au observat acest gest și au constatat că ceasul purtat de Macron este unul de lux, conform The Guardian, citată de Adevarul.

„Arogant și disprețuitor” au comentat mulți francezi pe rețelele sociale, după ce au apărut informații că ceasul de la mâna lui Macron ar costa 80.000 de euro, în timp ce alte comentarii arată că ceasul valorează doar 2.400 de euro.

Apariția televizată a avut loc cu o zi înainte ca numeroși francezi să protesteze în toată Franța pentru a se opune măsurii guvernului care a majorat vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani.

„Președintele celor bogați nu și-a purtat niciodată atât de bine numele”

Gestul de a scoate discret ceasul, în timp ce mâinile sale erau sub masă în timpul interviului, a fost catalogat ca o dovadă că a vrut să-și ascundă ceasul și că este „președintele bogaților”.

Cu toate acestea, reprezentanții Palatului Élysée au încercat să pună capăt scandalului, spunând că Macron și-a scos ceasul pentru că acesta „zdrăngănea pe masă” în timp ce dădea interviul de 30 de minute în prime-time.

Înainte de a scoate ceasul, la aproximativ 10 minute de la începerea interviului, s-a auzit un zgomot când Macron și-a sprijinit mâinile pe masă, după care le-a pus sub masă. Când au ieșit, ceasul lipsea de la încheietura mâinii stângi.

Gestul a dus la o furie generalizată în legătură cu legea guvernamentală privind pensiile, o piatră de temelie a campaniilor electorale ale lui Macron din 2017 și 2022, iar clipul a devenit devenit viral.

Farida Amrani, deputat din partea partidului de stânga radical La France Insoumise (LFI), a declarat: „Am fost surprinsă. Președintele celor bogați nu și-a purtat niciodată atât de bine numele”.

Valoarea exactă a ceasului nu este cunoscută. Presa franceză a sugerat că acesta a fost fabricat de compania franceză Bell & Ross și a costat undeva între 1.600 și 2.400 de euro.

Într-o declarație, Palatul Élysée a transmis: „Președintele nu și-a scos ceasul pentru a-l ascunde, ci pentru că acesta se lovea puternic de masă. Zgomotul se aude clar doar cu câteva secunde înainte de începutul videoclipului partajat pe rețelele de socializare”.

Tatăl nevăzător îngrijit de fiul său de 11 ani va merge în Gemania pentru investigații medicale

Prezentatorul TV Anatolie Melnic, numit mai nou de internauți ,,omul faptelor bune”, a venit cu o veste emoționantă pe pagina sa de Instagram. Grație ajutorului și implicării sale, tatăl nevăzător îngrijit de fiul său de 11 ani, va putea merge în Germania pentru a efectua investigații medicale. Bărbatul a primit vestea cu bucurie.

„Hai să vă spun și o știre bună. Mai țineți minte istoria domnului nevăzător, pe care am încercat să-l ajutam, dar nu ne-a reușit aici? Am spus că aceea a fost prima repriză. Mergem pe repriza a doua. E vorba de Corina Cojocaru care s-a implicat și m-a ajutat atât de mult, încât Dumitru pleacă în Germania luni, la o consultatie la cel mai bun profesor din Germania. E ultima analiză, ultima șansă, ca să vedem dacă e posibilă operatia sau nu.”„Inițial trebuia să merg în Germania eu cu el, dar eu trebuie să stau lângă tata. O să mearga cineva in Germania acolo, e ultima șansă, cu Doamne ajuta…”, a declarat Anatolie.

Citește și: Un video emoționant, până la lacrimi, cucerește internauții moldoveni. Un tată orb luptă pentru fiul său și își recunoaște băiatul după forma ,,feței și mânuțelor”

De ce au ajuns bărbații din China să fie modele de lenjerie intimă pentru magazinele online. Ordinul, venit de la Partidul Comunist
Articolul anterior
”Tată, sunt blocat, iar în jurul meu sunt numai flăcări”. Mărturia dramatică a unui student grec care a scăpat din trenul morții
Articolul următor