Elza Soares a murit la 91 de ani. Viaţa tumultoasă a celebrei cântăreţe braziliene, căsătorită cu forţa la 12 ani

Diva cântecului brazilian Elza Soares a murit, joi, la vârsta de 91 de ani din „cauze naturale” la reşedinţa din Rio de Janeiro, a anunţat serviciul său de presă, scrie Le Figaro, scrie news.ro.

„Cu mare tristeţe şi cu durere vă informăm decesul cântăreţei şi compozitoarei Elza Soares la vârsta de 91 de ani (…) în locuinţa sa din Rio de Janeiro, din cauze naturale”, se arată în comunciatul postat pe contul de Instagram al artistei. Cu peste 30 de discuri lansate în mai mult de 60 de ani carieră, diva era considerată drept una dintre cele mai mari voci ale cântecului brazilian.

În 1999, BBC a numit-o „cântăreaţa braziliană a mileniului”. Marcată de numeroase drame personale, Elza Gomes da Conceição Soares a devenit un simbol al rezistenţei şi curajului spre finalul vieţii sale. Fiica unui muncitor şi a unei spălătorese, ea s-a născut la 23 iunie 1930 într-o favelă din Rio de Janeiro. Tatăl a forţat-o să se căsătorească la vârsta de 12 ani şi a devenit mamă un an mai târziu.

A avut şapte copii cu primul soţ, dintre care doi au murit prematur. Văduvă la 21 de ani, ea a mărturisit că a furat mâncare pentru a-şi hrăni copiii. A trăit 17 ani cu fotbalistul brazilian Mané Garrincha cu care a avut un fiu ce a murit la vârsta de 9 ani. „Iubita şi eterna Elza a plecat să se odihnească, dar ea va rămâne în istoria muzicii şi în inimile noastre şi în cele ale milioanelor de fani din toată lumea. Aşa cum şi-a dorit, Elza Soares a cântat până la final”, se încheie comunicatul. 

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei 5 copii ai săi, morți într-un incendiu provocat de televizorul defect, conduși pe ultimul drum

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei cinci copii ai săi, decedați în urma unui incendiu, la Grigoriopol, au fost petrecuți ieri, 24 aprilie, pe ultimul său drum, scrie unimedia.info.

colaj foto: unimedia.info

Potrivit informațiilor, înmormânatarea a avut loc în localitatea Speia, din raionul Anenii Noi, satul de baștină al femeii.

Tragedia s-a produs în stânga Nistrului, în data de 20 aprilie. Femeia de 28 de ani din Grigoriopol și cei 5 copii ai săi au fost găsiți fără suflare în locuința lor. Întreaga familie a decedat în urma unei intoxicații cu fum, provocate de un scirtcircuit, care s-a produs din cauza televizorului defect.

Este vorba despre 3 băieței – din 2017, 2019 și 2022 și 2 fetițe – din 2016 și 2021.

Vecinul femeii s-a alertat când tânăra nu a scos vaca la pășune și a mers să vadă ce s-a întâmplat. Când a intrat în casă, ambele camere erau pline cu fum.

O fetiță dădea semne de viață și bărbatul a scos-o afară, însă până la venirea ambulanței copila a decedat.

Parcul central al orașului Bălți va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele regretatului actor și artist Mihai Volontir. Decizia fost votată ieri la ședința consiliului local, anunță presa din nordul țării.

Au votat consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor și Partidul Schimbării.

Legendarul actor Mihai Volontir ar fi împlinit în luna martie 90 de ani.

Mihai Volontir, actor de teatru și film, s-a născut în 1934, în satul Glinjeni, raionul Șoldănești. A făcut studii la Școala Pedagogică din Orhei și concomitent a lucrat în calitate de pedagog la școala din Păpăuți, Rezina.

Din 1957 și până la sfârșitul vieții, a fost actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. Debutează cu rolul Surugiului din spectacolul „Chirița în Iași” de Vasile Alecsandri. A jucat în peste 120 de spectacole, a realizat zeci de roluri memorabile în diverse comedii, tragedii și drame.

A debutat ca actor de film la Studioul cinematografic „Moldova-film” în 1967, în rolul lui Ivan Turbincă din filmul „Se caută un paznic” în regia lui Gheorghe Vodă. În 1979, a jucat rolul lui Budulai în filmul artistic „Țiganul”, care i-a adus celebritate în lumea întreagă, apoi în 1984, a urmat filmul ”Întoarcerea lui Budulai”. În 2000 a fost desemnat cel mai bun actor al secolului XX al cinematografiei moldovenești.

Mihai Volontir este cavaler al „Ordinului Republicii”, cetățean de onoare al municipiului Bălți și cetățean de onoare al municipiului Chișinău.

Mihai Volonti s-a stins la vârsta de 81 de ani, pe 15 septembrie 2015, la Spitalului Clinic Republican din Chișinău, în urma complicațiilor cauzate de diabetul zaharat.

Havuzurile din capitală vor fi puse în funcțiune de la 1 mai

Toate, cele 14 havuzuri funcționale sunt verificate, așa încât de sărbătorile pascale, acestea să fie pornite.

În prezent, specialiștii de la Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi, cei ai preturilor și de la Direcția Generală Locativ-Comunală şi Amenajare, verifică echipamentele tehnice, cum ar fi pompele, robinetele și rețelele de distribuție și efectuează lucrări de amenajare și reparație a zonelor din preajmă, a fântânilor arteziene, acolo unde este cazul, anunță municipalitatea.

În centrul capitalei, verificări au avut loc la havuzul din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare şi Sfânt” și la fântânile din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu”.

Lucrări de profilaxie au fost făcute și la havuzul din Complexul memorial ,,Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din sectorul Rîșcani şi la Scara Cascadelor din Parcul ,,Valea Morilor”.

De asemenea, verificări au fost realizate și la havuzurile din parcurile ,,Șipca”, din str. N. Dimo, ,,La Izvor” și ,,Alunelul”, din sectorul Buiucani, care au fost construite de la zero de Primăria Chișinău în ultimii trei ani.

Primele imagini cu chipul fetiței lui Gigi Hadid. Cu cine seamănă micuța
Articolul anterior
Istoria unei ucrainene care a născut în timpul unei excursii prin Europa. Cât a costat-o nașterea în occident
Articolul următor