Emiratele Arabe Unite au comandat ,,ploi artificiale” pentru a opri valul puternic de căldură

Emiratele Arabe Unite au „comandat” ploi artificiale pentru a opri un puternic val de căldură care a afectat țara și a ridicat temperaturile până la 50 de grade Celsius.

Emiratele Arabe Unite au comandat ploaie pentru a domoli căldurileFoto: profimedia

Cu ajutorul tehnologiei „însămânțării” norilor au fost provocate ploi abundente care au mai redus din temperatură. A plouat abundent la Abu Dhabi, Dubai și Sharjah.

Aşa-numita „însămânţare a norilor  (n. red. – cloud seeding), este o tehnică care permite să fie mărită cantitatea şi să existe control asupra tipului de precipitaţii prin utilizarea anumitor agenţi chimici care interacţionează cu norii.

Ploi abundente au căzut miercuri şi joi în mai multe regiuni din Emiratele Arabe Unite, inclusiv Abu Dhabi, Dubai şi Sharjah, care se aflau în mijlocul unui val de căldură cu temperaturi de până la 50 de grade Celsius timp de câteva zile, conform Mediafax.

Centrul Meteorologic Naţional din Emiratele Arabe Unite a declarat portalului Gulf News că s-au efectuat operaţiuni de „însămânţare a norilor”, pentru a creşte precipitaţiile.

Primăvara trecută, ţara arabă a testat utilizarea dronelor, pentru a induce ploaia prin aplicarea de şocuri electrice asupra norilor, fără utilizarea substanţelor chimice.

sursa: www.digi24.ro

Noi scumpiri la benzină. Care sunt prețurile actuale
Articolul anterior
Doar 279 de persoane s-au vaccinat la maratonul de la Cetatea Soroca
Articolul următor
Alte articole interesante