Emisiunea mult îndrăgită de public ”Uși deschise” cu AURA, la un an de la lansare! Unica.md vă mulțumește pentru apreciere

Mult îndrăgita emisiune marca unica.md ”Uși deschise” cu Aura celebrează un an de la lansare! Deși nu e o perioadă atât de lungă, proiectul a ajuns să fie apreciat și așteptat de publicul de la noi, dar și de peste hotarele țării. Despre asta vorbesc cifrele ce reflectă audiența care a depășit peste trei milioane de vizualizări.

Zeci de invitați și-au deschis sufletul prezentatoarei proiectului, interpretei AURA, uneori prin momente haioase, în cadrul celor 34 de emisiuni realizate timp de un an. Artista i-a descusut pe colegii ei de breaslă, dar și persoane cu nume notorii, care au vorbit despre succesele lor, despre momente mai dureroase din cariera sau viața lor, sau unele pe care publicul le-a auzit pentru prima dată.

Pe această cale, echipa unica.md ține neapărat să mulțumească partenerilor care au contribuit la realizarea acestui ingenios proiect, copt și gândit cu multă sârguință în redacție, dar îmbrăcat și realizat frumos cu sprijinul lor. Mulțumiri speciale aducem Fabricii de Mobilă, Uși și Parchet ”Nani”, dar și brandului autohton ”Apriori Wine”.

Este cazul să deschidem și ușile redacție, să dăm numele realizatorilor acestei emisiuni:

Desigur, încântătoarea prezentatoare Aura, cea care abordează cu discreție, sinceritate și lejeritate invitații ei. Producătoarea care pierde zile întregi pentru a crea cele mai neobișnuite scenarii, provocări și dirijează cu ușurință emisiunile, Iulia Arnaut. Și, bineînțeles, producătorul și editorul de imagine, cu ochi de vultur și simțul acurateței vizuale, Iurie Iovu, cel care știe cel mai bine să joace cu camerele și luminile ca să vă prezinte, în final, un produs de calitate.

Dacă v-a scăpat cumva vreo ediție a acestui proiect minunat, vă invităm să le găsiți mai jos:

Adriana Ochișanu: despre rolul Annei Karenina și umorul din viața ei

Andrei Porubin – despre lista neagră în care se află, nunțile autohtone și regretele din viață

Bogdan Dascăl: piesele „de doi bani”, supărările artiștilor pe el

Natalia Barbu: ”Îmi este greu să revin acasă, sunt amintiri care dor”

Costi Burlacu și Corina Tepes: despre certuri în familie, concurență și secrete de cuplu

Irina Bivol: despre depresie, ghinion și de ce nu mai vrea să cânte

Cornelia Ștefăneț: concurența, Adriana Ochișanu și când și-a cerut scuze de la părinți

Nata Albot: despre planurile de revenire în Moldova, relații cu fetele adolescente

Vitalie Dani: domeniul IT, veniturile din muzică, relația cu soția și istorii reale din viață

Nelly Ciobanu: ce nu se știe despre Eurovision și dezamăgirea față de publicul de acasă

Ușile Nedeschise ale Lenuței Gheorghiță: despre ierarhia din muzica populară

Anatol Melnic: în ultimii 3 ani sufăr de o schimbare atât fizică, cât și sufletească

Mihai Budurin: despre plecarea soției, lupta cu COVID, despărțirea de Catharsis

Georgeta Voinovan: despre relațiile din viața ei, scandaluri și de ce s-a revoltat în ultimii ani

MC MIKE: scufundări, escapade prin peșteri, divorț și copii

Băieții din Zebra Show la #ușideschise: află ce farsă i-au făcut Aurei

Olia Tira: despre tata, divorțul părinților, scandaluri

Plăieșii și Nicolaie Gribincea: despre reușite, munca în echipă, succes și peripeții din trecut

Gabriel Nebunu: despre dragostea din diasporă, concurența în muzica populară, piese

Gheorghe Țopa: partea urâtă a celebrității și concertele la Palatul Național

Pasha Parfeni: despre meditație, drepturile de autor, diasporă și schimbări

Tania Cerga: despre relația cu tata, Andrei Glavan, fiica, oamenii și muzica

Aurel Chirtoacă: despre numele de familie, intrigi, relația cu soția și soacra

Geta Burlacu: despre copii, despărțiri, pshihologie și schimbările din viața ei

Lili Lozan: despre educație, studenție cu greutăți și relația cu soțul

Karizma: despre visul american, muzica pusă pe STOP, dorul de casă, naștere

Dana Marchitan: despre căsnicii, concurența de acasă, muzica create

Constantin Moscovici: despre carieră, venituri, drepturi de autor și viața de familie

Dianna Rotaru: despre căsătorie, critica primită, relația cu părinții

Valentin Uzun: despre probleme de sănătate, carieră, copii și importanța religiei

Daniela Ciocanu: despre sarcina neașteptată, carieră și compromisurile făcute

Cristina Scarlat: despre relația cu copii, colegii de breaslă, critica publicului

Anișoara Puică: despre cumpănele din viață, regrete și recunoașterea publicului

Nicoleta Adam: copilăria fără tată și de ce trebuie să demonstreze că are și creier


Trei zile de petrecere pentru cel mai bătrân animal terestru din lume, care a supravițuit la două războaie mondiale

Jonathan, o țestoasă uriașă dăruită insulei Sfânta Elena în 1882, este cel mai bătrân animal terestru. A intrat și în Cartea Recordurilor cu acest titlu. În acest weekend, Johathan, devenit o celebritate locală, își sărbătorește aniversarea cu o petrecere de trei zile, relatează The Guardian.

Deși vârsta este estimată, măsurătorile cochiliei documentate dintr-o fotografie făcută la scurt timp după sosirea sa pe insula Sfânta Elena, arată că era pe deplin matur și avea cel puțin 50 de ani în 1882, când a sosit în Seychelles.

„Când te gândești că a eclozat în 1832 – epoca georgiană – Doamne, câte schimbări în lume” de atunci, se gândește Joe Hollins, veterinarul pensionar de pe insulă care are grijă de broasca țestoasă. „Războaie mondiale, ascensiunea și căderea Imperiului Britanic, guvernatori succesivi, regi și regine!”, enumeră el.

La începutul anului 2022, Jonathan a obținut titlul Guinness World Records pentru cel mai bătrân animal terestru viu din lume și, în această lună, a fost numit și cea mai bătrână broască țestoasă care a existat vreodată.

Îestoasa s-a aflat și în centrul unei intrigi romantice. După o perioadă de iritabilitate, lui Jonathan i s-a adus în 1991 o parteneră cu care a dezvoltat o relație intimă. Dar după 26 de ani mai târziu s-a descoperit că partenera sa, Frederica, era de fapt mascul. Jonathan conviețuiește alături de trei țestoase mult mai tinere decât el: David, Emma și Fred.

„Este un privilegiu să poți avea grijă de acest animal magnific.”, a mai spus Hollins.

Jonathan este, de asemenea, o celebritate locală. Imaginea sa a fost gravată pe o monedă locală de 5 pence.

Deși are numeroase probleme de sănătate, Jonathan participă la festivitățile de ziua lui.

Petrecerea de trei zile care adună locuitorii din întreaga insulă a început vineri la casa guvernatorului, unde țestoasa a primit un tort. Cei care participă la petrecere vor primi un certificat special, vor putea cumpăra timbre legate de Jonathan și vor vedea câștigătorii unui concurs de artă lansat pentru a sărbători faimoasa țestoasă.

Tiraspolul n-ar mai vrea să urmeze ordinele Moscovei: ”O fac pentru că sunt forțați”

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina afectează grav interesele așa ziselor autorități separatiste de la Tiraspol. Ei sunt obligați să aplice strategia Moscovei, deși nu sunt tocmai fericiți cu acest lucru deoarece sunt loviți direct în interesele personale. Liderii separatiști văd cum venituriel pe care le obțineau, înainte de război, din afacerile mai mult sau mai puțin legale din statele europene s-au diminuat din cauza sancțiunilor, scrie bani.md.

Politologul Cristian Pârvulescu a făcut o serie de declarații cu privire la relația dintre liderii separatiști de la Tiraspol, din Transnistria, și Rusia. În opinia sa, aceștia urmează strategia Moscovei fără prea mult încântare, forțați, dat fiind că le sunt afectate direct interesele personale.

„Așa-zisele autorități de la Tiraspol nu sunt foarte fericite să aplice strategia Moscovei. O fac pentru că sunt forțate, pentru că există pârghii”, a declarat Cristian Pârvulescu.

Potrivit spuselor sale, liderii separatiști s-au obișnuit cu un stil de viață mult peste ceea ce le poate oferi Rusia. Ei obțin venituri importante din afacerile pe care le derulează în state ale Uniunii Europene, profitând de zona gri în care se află. Mai mult, una din sursele de venituri, contrabanda, care a înflorit din 2014, anul primului război cu Ucraina, merge din ce în ce mai greu. Autoritățile europene au impus controale și verificări mult mai stricte, astfel că oportunitățile s-au redus foarte mult.

„Să nu uităm că liderii de la Tiraspol au și cetățenia unor state din UE și nu sunt extraordinar de încântați de încercările Rusiei de a provoca o confruntare între Chișinău și regiunea separatistă, care să dea rușilor posibilitatea de intervenție”, a spus politologul.

În acest context, Cristian Pârvulescu a estimat că reîntregirea Republicii Moldova este cât se poate de normală. Iar o victorie a Ucrainei, împotriva Rusiei, va deschide o oportunitate în acest sens. Chiar și oficialii de la Tiraspol își vor dori o ruptură de Rusia având în vedere deschiderea spre Uniunea Europeană.

„O victorie ucraineană, care rămâne posibiliă, ar putea să creeze o oportunitate care nu a existat din 1991 încoace ca soluția să fie în favoarea Republicii Moldova, care să preia controlul”, a conchis Cristian Pârvulescu, mai scriie sursa citată.

Focul care arde neîncetat de 4.000 de ani. Nu se stinge nici când plouă sau ninge

„Muntele care arde”, aflat în peninsula Absheron din Azerbaidjan, a primit acest nume din cauza unui foc care arde neîncetat, relatează CNN.

Burning mountain in Yanar Dag, near Baku. Azerbaijan.

„Acest foc arde de 4.000 de ani și nu s-a stins niciodată. Nici chiar ploaia, zăpada, vântul nu îl sting”, spune spune Alieva Rahila, ghid turistic la versantul Yanar Dag.

Efect secundar al rezervelor abundente de gaze naturale ale țării, care uneori se ajung la suprafață, Yanar Dag este unul dintre numeroasele focuri alimentate din subteran și care i-au fascinat și înspăimântat pe oameni de-a lungul mileniilor.

Exploratorul venețian Marco Polo a scris despre fenomenul misterios când a trecut prin Azerbaidjan în secolul al XIII-lea. Alți comercianți de pe Drumul Mătăsii au adus veștile despre flăcări în călătoriile lor prin alte țări.

Acesta este motivul pentru care țara și-a câștigat supranumele de „țara focului”.

Astfel de focuri au fost numeroase în Azerbaidjan, dar pentru că au dus la o reducere a presiunii gazului în subteran, interferând cu extracția comercială a gazelor, majoritatea au fost stinse.

Yanar Dag este unul dintre puținele exemple rămase și poate cel mai impresionant.

La un moment dat, a jucat un rol cheie în vechea religie zoroastriană, care a fost fondată în Iran și a înflorit în Azerbaidjan în mileniul 1 î.Hr.

Pentru zoroastrieni, focul era o legătură între oameni și lumea supranaturală și un mediu prin care se pot dobândi înțelegerea și înțelepciunea spirituală. Este purificator și susține viața și este o parte importantă a ritualului religios.

Astăzi, cei mai mulți turiști care ajung la Yanar Dag vin mai degrabă pentru spectacol decât pentru împlinire religioasă.

Experiența este cea mai impresionantă noaptea sau iarna. Când ninge, fulgii se dizolvă în aer fără să atingă pământul, spune Rahila.

Yanar Dag, the burning mountain, in Baku Azerbaijan, a continuing natural gas fire showing the deposits below ground
Yanar Dag
Burning mountain, Yanar Dag, Azerbaijan
Yanar Dag, the burning mountain, in Baku Azerbaijan, a continuing natural gas fire showing the deposits below ground, cold tourists getting close
Yanar Dag

Tot mai mulți locuitori din stânga Nistrului își perfectează acte moldovenești
Articolul anterior
O mamă a 13 copii a devenit bunică la 36 de ani. Veronica şi fiica sa, Victoria, au născut la doar două luni distanţă
Articolul următor