Emisiunea mult îndrăgită de public ”Uși deschise” cu AURA, la un an de la lansare! Unica.md vă mulțumește pentru apreciere

Mult îndrăgita emisiune marca unica.md ”Uși deschise” cu Aura celebrează un an de la lansare! Deși nu e o perioadă atât de lungă, proiectul a ajuns să fie apreciat și așteptat de publicul de la noi, dar și de peste hotarele țării. Despre asta vorbesc cifrele ce reflectă audiența care a depășit peste trei milioane de vizualizări.

Zeci de invitați și-au deschis sufletul prezentatoarei proiectului, interpretei AURA, uneori prin momente haioase, în cadrul celor 34 de emisiuni realizate timp de un an. Artista i-a descusut pe colegii ei de breaslă, dar și persoane cu nume notorii, care au vorbit despre succesele lor, despre momente mai dureroase din cariera sau viața lor, sau unele pe care publicul le-a auzit pentru prima dată.

Pe această cale, echipa unica.md ține neapărat să mulțumească partenerilor care au contribuit la realizarea acestui ingenios proiect, copt și gândit cu multă sârguință în redacție, dar îmbrăcat și realizat frumos cu sprijinul lor. Mulțumiri speciale aducem Fabricii de Mobilă, Uși și Parchet ”Nani”, dar și brandului autohton ”Apriori Wine”.

Este cazul să deschidem și ușile redacție, să dăm numele realizatorilor acestei emisiuni:

Desigur, încântătoarea prezentatoare Aura, cea care abordează cu discreție, sinceritate și lejeritate invitații ei. Producătoarea care pierde zile întregi pentru a crea cele mai neobișnuite scenarii, provocări și dirijează cu ușurință emisiunile, Iulia Arnaut. Și, bineînțeles, producătorul și editorul de imagine, cu ochi de vultur și simțul acurateței vizuale, Iurie Iovu, cel care știe cel mai bine să joace cu camerele și luminile ca să vă prezinte, în final, un produs de calitate.

Dacă v-a scăpat cumva vreo ediție a acestui proiect minunat, vă invităm să le găsiți mai jos:

Adriana Ochișanu: despre rolul Annei Karenina și umorul din viața ei

Andrei Porubin – despre lista neagră în care se află, nunțile autohtone și regretele din viață

Bogdan Dascăl: piesele „de doi bani”, supărările artiștilor pe el

Natalia Barbu: ”Îmi este greu să revin acasă, sunt amintiri care dor”

Costi Burlacu și Corina Tepes: despre certuri în familie, concurență și secrete de cuplu

Irina Bivol: despre depresie, ghinion și de ce nu mai vrea să cânte

Cornelia Ștefăneț: concurența, Adriana Ochișanu și când și-a cerut scuze de la părinți

Nata Albot: despre planurile de revenire în Moldova, relații cu fetele adolescente

Vitalie Dani: domeniul IT, veniturile din muzică, relația cu soția și istorii reale din viață

Nelly Ciobanu: ce nu se știe despre Eurovision și dezamăgirea față de publicul de acasă

Ușile Nedeschise ale Lenuței Gheorghiță: despre ierarhia din muzica populară

Anatol Melnic: în ultimii 3 ani sufăr de o schimbare atât fizică, cât și sufletească

Mihai Budurin: despre plecarea soției, lupta cu COVID, despărțirea de Catharsis

Georgeta Voinovan: despre relațiile din viața ei, scandaluri și de ce s-a revoltat în ultimii ani

MC MIKE: scufundări, escapade prin peșteri, divorț și copii

Băieții din Zebra Show la #ușideschise: află ce farsă i-au făcut Aurei

Olia Tira: despre tata, divorțul părinților, scandaluri

Plăieșii și Nicolaie Gribincea: despre reușite, munca în echipă, succes și peripeții din trecut

Gabriel Nebunu: despre dragostea din diasporă, concurența în muzica populară, piese

Gheorghe Țopa: partea urâtă a celebrității și concertele la Palatul Național

Pasha Parfeni: despre meditație, drepturile de autor, diasporă și schimbări

Tania Cerga: despre relația cu tata, Andrei Glavan, fiica, oamenii și muzica

Aurel Chirtoacă: despre numele de familie, intrigi, relația cu soția și soacra

Geta Burlacu: despre copii, despărțiri, pshihologie și schimbările din viața ei

Lili Lozan: despre educație, studenție cu greutăți și relația cu soțul

Karizma: despre visul american, muzica pusă pe STOP, dorul de casă, naștere

Dana Marchitan: despre căsnicii, concurența de acasă, muzica create

Constantin Moscovici: despre carieră, venituri, drepturi de autor și viața de familie

Dianna Rotaru: despre căsătorie, critica primită, relația cu părinții

Valentin Uzun: despre probleme de sănătate, carieră, copii și importanța religiei

Daniela Ciocanu: despre sarcina neașteptată, carieră și compromisurile făcute

Cristina Scarlat: despre relația cu copii, colegii de breaslă, critica publicului

Anișoara Puică: despre cumpănele din viață, regrete și recunoașterea publicului

Nicoleta Adam: copilăria fără tată și de ce trebuie să demonstreze că are și creier


Polițiștii, în comun cu voluntari, vânători și localnici continuă căutările fetei de 19 ani din Orhei, care de o săptămână este de negăsit

Polițiștii în comun cu colegii altor subdiviziuni specializate, voluntari, vânători și localnici continuă căutările fetei de 19 ani, care de o săptămână este de negăsit, după ce a urcat într-o mașină de ocazie pe o stradă din Orhei.

Au apărut noi circumstanțe care au determinat poliția să extindă căutările și în raionul Telenești.

Oamenii legii continuă investigarea cazului, iar șoferul mașinii în care a urcat fata este în custodia poliției și refuză în continuare să colaboreze cu ancheta.

Apă otrăvită pentru un sat din țară, unde autorităţile au dat în exploatare un apeduct, pe teritoriul unei foste ferme de vaci

Apă cu amoniac în loc de apă potabilă. Peste patru mii de locuitori dintr-un sat din Republica Moldova au fost puşi în situaţia de a consuma apă cu amoniac şi alte substanţe nocive, care le poate afecta la greu sănătatea. Este vorba de satul Logăneşti din raionul Hânceşti, unde autorităţile au dat în exploatare un apeduct cu apă „potabilă”, pentru care s-au cheltuit aproape 10 milioane de lei (peste 528.000 euro), scrie evz.ro.

Mai multe analize au arătat că apa nu este bună pentru consum, însă autorităţile locale merg la orice pentru a convinge locuitorii din Logăneşti că au cea mai bună apă. În ciuda eforturilor Primăriei Logăneşti, la mai puţin de trei luni după ce a fost dat apeductul în exploatare, Agenţia Naţională pentru Suguranţă Alimentară (ANSA), a interzis consumul apei din apeductt şi obligat administraţia locală să asigure şcoala şi grădiniţa cu apă îmbuteliată.

Proiectul din Logăneşti a fot finanțat de către Fondul naţional pentru dezvoltare regională.

Cuantumul Fondului este de 1% din veniturile bugetului de stat, aprobat prin Legea bugetului de stat pentru anul respectiv. În Fond se regăsesc şi alte mijloace financiare din sectorul public şi din cel privat la nivel local, regional, naţional şi internaţional. Precum şi mijloacele oferite prin programele de asistenţă ale Uniunii Europene.

Apă de pe locul unde a fost o fermă de vaci

Primăria din Logăneşti a ales pentru sondele de apă teritoriul unei foste ferme de vite. Oamenii din sat spun că pe acest loc, timp de cel puţin 30 de ani, a fost un depozit de furaje. Şi că în perioada sovietică acestea erau tratate cu amoniac pentru a evita rozătoarele.

Mai mult, în imediata apropiere, se regăseşte şi în prezent o fermă de vite şi nu este exclus ca deşeurile de acolo să contamineze izvoarele subterane.

Întreprinderea Vipart Plus SRL, care a câştigat, în octombrie 2022, licitaţia pentru construcţia apeductului, a trimis probele de apă din viitoarele sonde la un laborator privat, înainte să înceapă lucrările. Rezultatele au arătat că apa conţine un nivel ridicat de amoniac şi nu poate fi folosită ca potabilă sau în alimentaţie.

Totuşi, cu acordul Primăriei Logăneşti, sondele au fost săpate anume în acel loc.

Consilierii locali au declarat, sub protecţia anonimatului, că primarul Valentin Danu ar fi insistat pentru acel loc din considerente economice. În apropiere se află liniile de înaltă tensiune şi nu trebuie mijloace suplimentare pentru conectarea la energia electrică. Totodată, izvoarele cu apă se află la o adâncime de până la o sută de metri.

Dar cel mai mult, edilul a economisit din timp, deoarece în mai puţin de un an urma să aibă loc alegeri locale. Şi trebuia să convingă oamenii din sat că trebui să fie reales pentru încă patru ani.

Nu se ştie a cui a fost iniţiativa, a agentului econinterzise pentru apa potabilă. În schimb, sunt mult mai ieftine.

Ţeavă folosită la apeductul din Logăneşti/ Sursa foto: EvZ

Locuitorii din Logăneşti au comunicat pentru EvZ că au consultat ingineri în domeniu şi au fost informaţi că astfel de ţevi sunt folosite la petrol. Iar materialul din care sunt confecţionate conţine compuşi cancerogeni.

Acest adevăr a fost recunoscut de Primăria Logăneşti, care a decis la scurt timp după ce a fost dat apeductul în exploatare să schimbe ţevile.

„Primarul nu ne-a spus nimic. Este curios şi pentru noi de ce au schimbat ţevile şi din ce bani au făcut-o. Noi nu am aprobat nimic în acest sens. Un lucru este clar. Primarul a dat-o în bară cu apa potabilă. Sătenii sunt foarte nemulţumiţi”, ne-a spus Tudor Rotaru, consilier din Logăneşti.

Consumatorii, îngrijoraţi de calitatea apei

Locuitorii din Logăneşti, care achită 26.7 (1.42 euro) pentru un metru cub de apă pretins potabilă, au fost alertaţi de calitatea ei.

„Doar am gustat. Parcă aveam fier în gură. Nu o folosesc în alimentaţie. Pentru băut, o cumpăr din magazin”, ne-a declarat o locuitoare din Logăneşti.

Sătenii, chiar dacă au apeduct în gospodărie, merg după apă la cele două izvoare din localitate. Iar unii şi-au făcut puţuri în gospodăriile lor.

Câţiva consumatori au dus probe de apă la două laboratoare din Chişinău – la Regia Apă-Canal şi Institutul de biochimie al Academiei de Ştiinţe. Şi în ambele cazuri s-a constatat că apa din apeductul de la Logăneşti nu este potabilă. Pentru că conţine amoniu în exces, dar şi alţi componenţi nocivi.

Citiți continuarea AICI.

Emilian Crețu, moment emoționant dedicat mamei sale în cadrul emisiunii lui Fuego

Îndrăgitul actor moldovean Emilian Crețu a sensibilizat din nou opinia publică cu un moment emoționant în cadrul emisiunii lui Fuego ”Drag de România mea” de la TVR. Acesta a venit cu un mesaj profund pentru cea care i-a dat viață, mama sa, și i-a dedicat acesteia, dar și tuturor mamemor, un moment poetic și muzical împreună cu artistul român Paul Surugiu-Fuego.

”Tot ceea ce fac în viața asta, chiar dacă, deseori, plângi, o fac în primul rând pentru ca tu să fii fericită”, a spus, cu un nod în gât, Emilian în emisiune.

Fuego a postat momentul pe pagina sa de Facebook:

”Un moment emoționant dedicat tuturor mamelor alături de actorul basarabean Emilian Crețu!”, scrie în postarea sa Fuego.

Puteți vedea AICI.

De 8 Martie, Emilian Crețu și-a felicitat mama prin intermediul unui video emoționant pe care l-a publicat pe pagina sa de facebook. Actorul i-a dedicat mamei sale cele mai dulci și prețioase gânduri pe care orice mamă și-ar dori să le audă de la fiul său.

Emilian Crețu a devenit un promotor și un exemplu frumos de grijă, susținere și dragoste pentru familia sa.

Tot mai mulți locuitori din stânga Nistrului își perfectează acte moldovenești
Articolul anterior
O mamă a 13 copii a devenit bunică la 36 de ani. Veronica şi fiica sa, Victoria, au născut la doar două luni distanţă
Articolul următor