Emoționant! O expoziție inedită cu tați și copiii lor în primele zile de viață, a fost inaugurată la Chișinău

Ziua Internaţională a Taților se sărbătoreşte în fiecare an, în cea de-a treia duminică a lunii iunie, în peste 52 de ţări din lume, printre care se numără Marea Britanie, SUA, Franţa, Cipru, Africa de Sud, Olanda, Grecia, Japonia, Canada, Arabia Saudită, Turcia, Venezuela, Argentina, Irlanda, Singapore. La Chișinău a fost inaugurată o expoziție de fotografii cu genericul ,,Primele Momente Contează”, de către UNICEF Moldova în parteneriat cu Parlamentul Republicii Moldova.

separator

În fotografii au fost surprinse portretele a 9 tați, interacționând cu copiii lor în primele clipe ale vieții, în maternitățile din Moldova. ”Primele Momente Contează” (#EarlyMomentsMatter) este o campanie globală UNICEF pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța primelor 1.000 de zile din viața copilului și la impactul experiențelor timpurii asupra creierului în curs de dezvoltare.

Denis Nirca, 31 de ani, din Chișinău, la Institutul Mamei și Copilului, își ține în brațe fiul de 3 kg 900 g, născut pe data de 1 iunie, la orele 11.08. Este al doilea copil în familia Nirca. Denis a fost alături de soția sa, Elena, 26 de ani, pe tot parcursul travaliului.

Mihail Verlan, 29 de ani, din satul Cocieri, Dubăsari, la Institutul Mamei și Copilului își ține în brațe fiica de 3 kg 544 g, născută în seara zilei de 4 iunie, la orele 19.30. Este al doilea copil în familia lui Mihail Verlan, pompier, și a soției sale, Olga Verlan, casnică.

Gheorghe Orbu, 30 de ani, din satul Malcoci, Ialoveni, la Institutul Mamei și Copilului, își ține în brațe fiica de 2 kg 900 g, născută pe data de 4 iunie, la orele 10.25. Este al doilea copil a lui Gheorghe și al soției sale, Larisa Gândea, 29 de ani. Cei doi soți muncesc peste hotare.

Prezent la eveniment, instrumentistul Alex Calancea a declarat:

,,Copii mei, Damian de nouă ani și Tincuța de trei luni sunt totul pentru mine, sunt mai presus decât muzica și arta. Încerc să petrec frumos timpul cu ei, încerc să fiu eu însumi, iar copiii mei sunt oglinda mea”.

,,Fiecare tată poate fi alături de copilul său din primele clipe ale vieții!”, este mesajul UNICEF.

Încă din 2003, UNICEF în Moldova a sprijinit spitalele prietenoase copiilor și parteneriatele la naștere. În prezent, toate cele 38 de maternități de stat și 3 maternități private din Moldova susțin parteneriatele la naștere, astfel încât tații să poată fi alături de copiii lor nou-născuți.

Duminică, pe 17 iunie, vino la Stadionul Zimbru sa sărbătorești Ziua Internaționala a Taților! În activitățile sportive organizate cu această ocazie pot participa tătici cu copiii lor, care au vârsta de la 4 până la 10 ani. Organizatorii evenimentului sportiv sunt FMF și UNICEF.Accesul este liber și gratuit, dar doritorii de a participa la eveniment trebuie să se înregistreze până la data de 14 iunie 2018, la numărul de telefon 0 (60) 200 058, persoana de contact: Svetlana Patras. Grăbiți-vă! Numărul participanților este limitat! Vă asigurăm cu o atmosferă deosebită alături de copilașii voștri, activități sportive și alte surprize.

sursa: Facebook/UNICEF Moldova

Alimente pe care să le incluzi în dietă pe timp de vară
Articolul anterior
Zeci de oameni au donat sânge în Scuarul Grădinii Publice „Ştefan cel Mare şi Sfânt”
Articolul următor