Energocom anunță prețul la gaz: E mai ieftin decât la Gazprom

SA Energocom anunță că în lunile ianuarie-martie a vândut către SA Moldovagaz circa 275 de milioane de metri cubi de gaze naturale, la prețul mediul ponderat de 1.095 dolari/1.000 de metri cubi (fără TVA).

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut, după ce  liderii UE au căzut de acord asupra unor măsuri legate de piața energiei

„Prețul oferit a fost mai mic decât cel cu care Gazprom a livrat Moldovagaz, 1.107 dolari/1.000 m.c. (fără TVA)”, se menționează în comunicat, transmite unimedia.info.

„Gazele vândute de SA Energocom au provenit din stocurile strategice, procurate începând cu toamna anului 2022, la prețuri de bursă din acea perioadă. Am acționat la acea vreme, ca și toată Europa, prin achiziția de stocuri pentru a fi pregătiți de criză energetică, prețurile fiind comparabile sau mai mici decât în multe țări.

Analizăm ofertele de pe piață, pentru a începe din nou să cumpărăm gaze, la prețuri care sunt mai avantajoase acum în comparație cu cele din perioada rece”, a spus directorul interimar al SA Energocom, Victor Bânzari.

Compania precizează că cotațiile de la bursă sunt de referință, lor li se adaugă costuri de transport, operaționale și logistice.

SA Energocom a fost împuternicită prin dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale să facă stocuri de gaze și ulterior să le vândă către Moldovagaz.

Clipe de coșmar pentru o femeie din Ialoveni care ar fi fost violată de mai mulți bărbați. Iubitul ei a alertat poliția

O femeie de 36 de ani, dintr-o localitate din Ialoveni, ar fi fost violată de mai mulți bărbați. Concubinul acesteia a alertat poliția. Informația a fost confirmată, pentru UNIMEDIA, de ofițera de presă al Inspectoratul de Poliție Ialoveni, Didenco Mariana, scrie unimedia.info.

foto simbol

„La 21 aprilie curent, poliția din Ialoveni a fost sesizată de către un bărbat, precum că concubina sa de 36 ani, ar fi fost violată de mai mulți bărbați.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, iar victima a fost îndreptată pentru efectuarea expertizei medico-legale”, a declarat ofițera de presă al Inspectoratul de Poliție Ialoveni, Didenco Mariana.

Polițiștii pe urmele unui Tiktoker moldovean care și-a dotat Mercedesul cu girofar, cerând participanților la trafic să i se cedeze trecerea

Un TikToker începător s-a lăudat cu o achiziție pentru maşina sa, iar scurtul videoclip a devenit cel mai vizionat de pe canalul său. Acesta şi-a cumpărat şi instalat pe un Mercedes-Benz GLS, stilizat sub forma unui GLS 63 AMG, un girofar în toată regula, scrie www.autoblog.md.

Se pare că i-a fost livrat într-o cutie şi mai dispune de o staţie radio, semn că are şi un difuzor integrat, prin care ar putea cere participanților la trafic să i se cedeze trecerea, asta dacă va avea curajul să iasă cu girofarul pe drumurile publice, dacă nu cumva a încercat deja.

Oamenii legii s-au sesizat în urma apariției acestor imagini, iar șoferul urmează să fie identificat și tras la răspundere.

ULTIMA ORĂ! Ilan Șor ar putea să rămână fără fotoliul de deputat

Parlamentul va examina proiectul de hotărâre prin care se constată încetarea de drept a calității de deputat în Parlament a lui Ilan Șor. La ședința de astăzi, membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au aprobat raportul pentru această inițiativă legislativă, scrie unimedia.info.

„Proiectul de hotărâre a fost elaborat urmare a deciziei Curții de Apel prin care Ilan Șor a fost recunoscut vinovat în săvârșirea infracțiunilor prevăzute în art. 190 alin. (5) și art. 243 alin. (3) lit. b) din Codul penal”, se arată într-un comunicat emis de Parlament.

Totodată, proiectul de hotărâre prevede că un mandat de deputat în Parlament, care aparține Partidului Politic „Șor”, ar putea fi declarat vacant.

Ilan Șor a fost condamnat de Curtea de Apel la 15 ani de închisoare, în dosarul ”Frauda Bancară”. 

Averea lui Ilan Șor va fi confiscată. Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu o reacție menționând că, „doar așa justiția își poate căpăta legitimitatea, prin decizii legale care pedepsesc hoții și fac dreptate”.

Reacția lui Ilan Șor după condamnare: „Nu am de gând să mă conformez, iar această decizie va fi anulată exact a doua zi după schimbarea actualului regim de către o instanță echidistantă și corectă”, a declarat Ilan Șor. Totodată, acesta a menționat că „pentru hotărârea de astăzi, acești trei judecători vor ajunge după gratii foarte și foarte curând”.

Cea mai lungă călătorie cu autobuzul din lume va fi în Europa și va dura 56 de zile. Cât va costa și ce include
Articolul anterior
Produsele fabricate în Moldova vor ajunge pe cele mai bogate piețe din lume
Articolul următor