Epidemia din Marea Britanie încetineşte, iar testele de anticorpi vor fi gata în câteva zile

Epidemia de coronavirus din Regatul Unit dă semne de încetinire, anunță epidemiologul Neil Ferguson, profesor de biologie matematică la Imperial College London.

separator
Ferguson a declarat, luni, că după părerea sa 2-3% din populaţia Regatului Unit a fost infectată, iar 40% dintre oameni nu prezintă simptome de coronavirus.

„Credem că în prezent epidemia e pe cale să încetinească în Regatul Unit”, a afirmat Ferguson la postul de radio BBC, transmite Reuters, potrivit b1.ro.

De asemenea, profesorul britanic mai anunță că testele de anticorpi ar putea fi gata ”în câteva zile”, acestea fiind în stadiul final de validare.

Marea Britanie a raportat, duminică seară, alte peste 2.400 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 209 decese. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor a trecut de 19.500, iar numărul deceselor a urcat la 1.200.

În acest context, Guvernul de la Londra se mai confruntă cu o problemă. Mulți medici refuză să mai lucreze peste program din cauza faptului că nu mai sunt eligibili pentru regimul compensatoriu întreg. Ei s-au plâns la Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății, că, în cazul unui deces, familiile lor se vor regăsi și într-o situație materială dificilă. Astfel, zeci de medici susțin că au renunțat să mai lucreze peste program din cauza acestei îngrijorări.

Nume importante din Marea Britanie au contactat virusul. Este vorba despre premierul Boris Johnson, moștenitorul tronului britanic, Prințul Charles de Wales, și ministrul Sănătății, Matthew Hancock. Toți aceștia se află acum în izolare.

Un angajat al ANSA a fost testat pozitiv cu coronavirus
Articolul anterior
Meteorologii anunță îngheț. Vezi prognoza meteo!
Articolul următor
Alte articole interesante