Epidemiolog: România ar trebui să introducă teste obligatorii la intrarea în țară, inclusiv pentru cei vaccinați

Epidemiologul Octavian Jurma este de partea lui Raed Arafat în privința testelor PCR pentru cei care vin în România în luna decembrie și spune că o astfel de măsură a fost anunțată și pentru intrarea în SUA.

„De data aceasta dr. Raed Arafat are perfecta dreptate. Nu e cazul să fim mai relaxați decât restul lumii. De altfel este o măsură care a fost anunțată și de Joe Biden, președintele Statelor Unite pentru intrarea în SUA, indiferent de statusul vaccinal.

Astfel de măsuri simple și eficiente se pot implementa foarte rapid, astfel încât pot încetini cu săptămâni debutul unui val în cazul unei versiuni atât de infecțioase cum este Omicron.

Prin urmare, propunerea domnului dr. Arafat a fost respinsă de guvern. Probabil încă sunt supărați că ne-am luat după restul Europei și am băgat Africa de Sud pe lista roșie. Dacă îi lăsam pe lista verde, cum erau la începutul săptămânii trecute, românii noștri reveneau liniștiți, mergeau acasă și răspândeau Omicron, în vreme ce guvernul putea declara că la noi e altfel și putem să ne relaxăm în continuare.

Vedem ca în continuare refuzul unor măsuri elementare de protecție și prevenție ni se prezintă ca o grijă deosebită față de cetățeni. Până și refuzul de către BOR a certificatului verde ne-a fost prezentat ca o „victorie” prin care s-a obținut sprijinul bisericii în combaterea pandemiei!

Suntem în plin proces de instalare a tiraniei negaționiste și o să plătim un preț mare până ne vom trezi din nebunia asta colectivă”, spune Octavian Jurma.

Doi hipopotami cu secreții nazale, depistați cu Covid-19
Articolul anterior
România exclude Republica Moldova din zona roșie a statelor cu risc epidemiologic
Articolul următor
Alte articole interesante