Erupția vulcanică din La Palma se intensifică, pompierii s-au retras

Erupția vulcanică din La Palma se intensifică, pompierii s-au retras. Zboruri anulate pentru prima dată.

Intensificarea erupției vulcanice de pe insula spaniolă La Palma a forțat pompierii să se retragă și autoritățile să evacueze vineri alte trei orașe, în timp ce companiile aeriene și-au anulat zborurile din cauza norului de gaz și cenușă, anunță Reuters citat de radiochisinau.md.

Trei zboruri la plecare și patru la sosire, toate zboruri interne, au fost anulate, o premieră de la începutul erupției, a precizat Aena pe site-ul său, fără a oferi informații privind programul pentru zilele următoare. Compania Iberia a anulat un zbor din Madrid care urma să sosească la ora locală 19:10 (18:10 GMT).

Celelalte șase zboruri anulate sunt regionale, făcând legătura între La Palma și alte insule din acest arhipelag turistic situat în largul coastelor de nord-vest ale continentului african. Zborurile ar fi trebuit să fie asigurate de companiile Binter, Canarayfly și Air Europa.

Explozii violente și acest imens nor de cenușă emanat de vulcanul Cumbre Vieja au determinat, de asemenea, autoritățile să dispună vineri evacuarea mai multor cartiere din orașul El Paso, scrie Agerpres.

O grădină ar fi fost acoperită complet de ”30-  40 de centimetri” de cenușă vulcanică.

Erupția vulcanului Cumbre Vieja nu s-a soldat cu răniți sau morți, dar a dus deja la evacuarea a aproximativ 6.100 de persoane, între care 400 de turiști, înainte de aceste noi evacuări.

Noi atracții turistice în Moldova! Trei localităţi au făcut un parteneriat
Articolul anterior
Accident groaznic în Rusia. Un vitezoman a lovit mai multe persoane pe o zebră
Articolul următor