Escrocherie de 350.000 de dolari cu teste false pentru noul coronavirus

Un proprietar de spital privat din Bangladesh a fost arestat, joi, după ce ar fi escrocat mii de pacienți cu teste false pentru COVID-19. Bărbatul ar fi obținut în jur de 350.000 de dolari prin această escrocherie, relatează CNN.

separator

Autoritățile din Bangladesh spun că Mohammad Shahed, în vârstă de 43 de ani, care a încercat să scape de arest timp de nouă zile, a fost prins încercând să treacă granița spre India. Shahed este acuzat că a furnizat teste false pentru COVID-19 pacienților suspectați că ar fi infectați, scrie digi24.ro.

El este acuzat, de asemenea, că a solicitat bani pentru tratamente împotriva virusului și pentru documente care să ateste că persoanele respective nu au contractat coronavirusul. Cele două spitale din proprietatea lui Shahed au realizat 4000 de teste autentice, însă au falsificat alte 6500, spun autoritățile din Bangladesh.

Nu este primul caz de escrocherie cu teste COVID din această țară. Săptămâna trecută, patronii unui alt spital privat au fost arestați pentru că au declarat pacienți ca fiind negativi la coronavirus, deși nu îi testaseră.

Experții se tem că aceste escrocherii ar putea să îi descurajeze pe oameni de la a se testa, în condițiile în care nivelul testării este deja foarte redus în țara cu peste 168 de milioane de locuitori. Cei care vor să se testeze au avut parte de întârzieri, stat la coadă, uneori chiar peste noapte.

În jur de 193.000 de persoane au contractat coronavirusul în Bangladesh, dintre care 2457 au murit din cauza bolii, conform datelor Universității Johns Hopkins din Statele Unite. Experții se tem, însă, că numărul real ar putea fi mult mai mare, în condițiile în care se fac foarte puține teste zilnice.

Doi sportivi celebri au fost răpuși de coronavirus. Unul avea doar 33 de ani
Articolul anterior
Actrița Natalie Portman este însărcinată cu al treilea copil, la 39 de ani
Articolul următor