Eurodeputat: Vom ajuta cetățenii Republicii Moldova să aibă acces la vaccinul împotriva coronavirusului

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a menționat, pe pagina sa de facebook, că România ca parte a Uniunii Europene va face tot posibilul ca cetățenii Republicii Moldova să aibă acces la vaccinul împotriva coronavirus.

,,În momentul de față nu există nicio campanie de vaccinare împotriva Covid-19 în Republica Moldova. Acest lucru se va schimba.

Cea mai sigură modalitate că cetățenii de peste Prut să aibă acces la vaccin este cu sprijinul României și al Uniunii Europene.

De aceea, țara noastră și alte 12 state membre ale Uniunii Europene au transmis astăzi o scrisoare oficială Comisiei Europene în care susțin crearea unui mecanism european prin care să facilităm accesul la vaccin pentru cetățenii din Republica Moldova și din celelalte țări din Parteneriatul Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia)”, a menționat Siegfried Mureșan.

Eurodeputatul a mai afirmat: ,,Este datoria noastră, a României, să ne asigurăm că și românii de peste Prut vor avea acces la vaccin. Vom convinge Uniunea Europeană să ofere cetățenilor Republicii Moldova acces la vaccinul împotriva coronavirus.

În plus, siguranța sanitară din interiorul Uniunii Europene depinde și de siguranța sanitară din vecinătatea Uniunii Europene.

Virusul nu ține cont de hotare, de aceea nici noi nu trebuie să ne oprim la granițele Uniunii în efortul comun de a scăpa de pandemie”.

Fostul Ministru al Educației, Leonid Bujor, a decedat din cauza noului coronavirus
Articolul anterior
Moment emoționant! Un medic chirurg a decis să-și ceară în căsătorie iubita chiar în spitalul în care s-au cunoscut
Articolul următor
Alte articole interesante