Europa îmbătrâneşte în ritm accelerat: doar 16% din populaţie are între 15 şi 29 de ani

Pe teritoriul UE, tinerii reprezintă 16% din totalul populaţiei. La „tineri” au fost trecute grupele de vârstă cuprinse între 15 şi 29 de ani, potrivit Uniunii Europene.

Sunt aşa-zisele „forţe proaspete”, cele care vin după şcoala obligatorie, şi care pot contribui la creşterea economiei naţionale şi, în consecinţă, a economiei europene, transmite Mediafax.

Îmbătrânirea indică faptul că vor fi necesare politici diferite pe viitor. Este motivul pentru care instituţiile UE au decis să facă din 2022 anul european al tineretului.

Tinerii sunt puţini şi, de asemenea, destul de vulnerabili. Eurostat a calculat că, în urma pandemiei, sunt 9 milioane de persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani care au părăsit piaţa muncii – relatează Mediafax.

În UE, doar una din 6 persoane avea vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, în momentul studiului Eurostat. 

Cu alte cuvinte, dintr-o populaţie totală de 447,3 milioane de cetăţeni ai UE, doar 73,6 milioane sunt „tineri”. 

Dintre aceştia, 37,8 milioane sunt bărbaţi (51 la sută) şi 35,8 milioane sunt femei (49 la sută).

Chișinăuienii vizitează strada 31 August 1989 pentru a face poze cu caldarâmul istoric al Capitalei

O bogăție istorică a ieșit la suprafață în urma demarării lucrărilor la strada 31 August 1989 din centrul municipiului Chișinău. Un caldarâm vechi de peste 100 de ani ne transpune în misterul senzațional al vremurilor istorice, cu o deosebită admirație pentru trecut. Autorităților le-a venit ideea să păstreze o porțiune din această comoară pe care au pășit înaintașii noștri. Între timp, chișinăuienii încântați merg la fața locului pentru a face poze și a surprinde o fărâmă din istoricul prețios.

Ar putea fi o imagine cu stradă
foto: Eugen Urușciuc

În timp ce unii locuitori ai Capitalei susțin intenția de păstrare a pavajului, alții sunt de părere că acesta nu trebuie păstrat deoarece ar crea incomodități pentru lumea modernă a urbei.

,,Zic: ia dă să ating și eu caldarâmul istoric al Chișinăului 🙂”, a menționat pe facebook Eugen Urușciuc, autorul imaginii de mai sus. Alți internauți au comentat:

,,Foarte frumos 👏

,,Ar fi ideal să fie transformată în alee pietonală”

,,Cât e de frumos”

,,Eu cred ca îs unicul care nu înțelege de ce îi așa de multă agitație cu caldarâmul acesta. Orașul trebuie să fie în primul rând comod pentru oameni și în al doilea rând frumos.

,,Acest pavaj are o mulțime de dezavantaje: el nu este nici comod și nici nu ii tare frumos. Pe el este foarte dificil de deplasat cu cărucioare cu copii, cu biciclete/trotinete, chiar și pentru pietoni îi incomod. Unicul lui plus este faptul că-i foarte vechi, dar pentru o simplă „nostalgie” să creezi atâta disconfort în centrul capitalei, un absurd”, a mai scris un tătic.

MAEIE salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al Uniunii Europene pentru Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al Uniunii Europene pentru Republica Moldova în procesul de aderare la marea familie europeană.

MAEIE salută concluziile Consiliului European care reafirmă sprijinul continuu al UE

Uniunea Europeană a anunțat că va continua să ofere Republicii Moldova tot sprijinul relevant, inclusiv pentru consolidarea rezilienței, securității, stabilității, economiei și aprovizionării cu energie a țării în fața acțiunilor destabilizatoare ale actorilor externi. De asemenea, va acorda sprijin în procesul de aderare la UE. În acest context, Consiliul European a invitat Comisia Europeană să prezinte un pachet de sprijin înainte de următoarea sa reuniune, transmite IPN.

„Suntem recunoscători pentru angajamentul UE de a consolida rezistența, securitatea, stabilitatea, economia și securitatea energetică a Republicii Moldova, în special în contextul încercărilor unor actori externi de a destabiliza țara noastră”, menționează Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.

Potrivit MAEIE, Republica Moldova este pe deplin angajată în calea sa de aderare la Uniunea Europeană și apreciază sprijinul UE în acest sens.

Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +20 grade celsius

Temperaturi record în luna martie. Meteorologii anunță pentru astăzi, 24 martie, temperaturi de +20 grade celsius.

Prognoza-meteo-marți-7-aprilie-2020.-În-ce-zone-din-țară-se-vor-înregistra-cele-mai-ridicate-temperaturi.-Anunțul-meteorologilor-2  | Unica.md

Temperatura maxima a zilei se va încadra între +15..+20ºC. Temperaturile minime ale nopții următoare se vor situa între +1..+6°C.

Precipitațiile continuă să lipsească. Vântul va sufla slab spre moderat.

Momentul în care o fetiţă de 5 ani din Rusia a fost răpită de doi pedofili. Copila a fost violată şi apoi ucisă
Articolul anterior
Ospătarii bolnavi de Covid, înlocuiţi cu roboţi în restaurante și hoteluri
Articolul următor