Europa redevine epicentrul pandemiei de COVID-19

Europa redevine epicentrul pandemiei de COVID-19, în condițiile în care jumătate din cazurile de decese cauzate de boală la nivel mondial se înregistrează aici, scrie unica.ro.

În data de 22 noiembrie, în fața principalelor spitale din Budapesta s-au format cozi interminabile. Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care Ungaria a introdus posibilitatea vaccinării la liber, fără programare, iar cazurile de infectare cu coronavirus au crescut. Ungaria a raportat vineri, 19 noiembrie, un număr record de infectări, de 11.289. De vineri până dumincă, alte 27.709 cazuri noi și 392 de decese au fost înregistrate, la o populație de 10 milioane de locuitori. Din totalul populației, 33.172 au murit de COVID-19 de la debutul pandemiei.

Protestele din Olanda și Belgia din weekend au devenit violente, iar Austria a intrat în al patrulea lockdown național, după ce zeci de mii de persoane au ieșit în stradă, pentru a protesta împotriva noilor restricții. Situația nu este roz nici în Germania, unde autoritățile discută despre posibilitatea obligativității vaccinului anti-COVID-19, conform Libertatea. Rata de vaccinare din Ungaria este sub media Uniunii Europene, aproximativ 5,8 milioane de persoane având ambele doze de vaccin. Oamenii au început să aștepte la cozi pentru a se vaccina. Cu o săptămână în urmă, guvernul ungar a impus purtarea obligatorie a măștii în spațiile închise și introducerea vaccinării obligatorii anti-COVID-19 pentru personalul medical.

Un academician de la noi a primit Premiul Guvernului „Inventator remarcabil”
Articolul anterior
Cehia şi Slovacia interzic accesul persoanelor nevaccinate în hoteluri, puburi, saloane de coafură şi evenimente publice
Articolul următor