Eurovision pierde artiști pe ultima sută de metri

siglaRegulament schimbat, interpreți nemulțumiți, bârfe și priviri disprețuitoarea în adresa colegilor de breaslă… Cu toate astea, concursul continuă și haosul în jurul acestui eveniment la fel. Din cei 24 de interpreți trecuți în etapa finală doar 13 și-au confirmat participarea, adică și-au ales o piesă din lista celor 60 aprobate de juriu. Ei sunt: Boris Covali, FireLove, Pașa Valeria, Aliona Moon, Stela Boțan, Cristina Scarlat, Cristina Croitoru &Karizma, Felicia Dunaf, Aurel Chirtoacă, Negruța Vitalie, Irina Tarasiuc, Svetlana Bogdanova și Vitalie Maciunschi.

separator

tarasiucCeilalți interpreți încă mai stau la dubii, iar unii chiar au decis să se retragă. Prima a făcut acest pas Irina Tarasiuc, pentru că piesa cu care s-a inscris în concurs, ”Dancing hearts” (variant în engleză al pesei ”Za ruki”), nu a fost aprobata de juriu. După câteva zile, Irina a decis totuși să participe cu o piesă din lista celor 60.

”Nu înțeleg de ce piesa noastră nu a trecut, ne-am pus mari speranțe în ea. Din lista melodiilor trecut nu prea aveai ce alege, totuși am ales una cu care Irina se va prezenta în finala națională a concursului Eurovision. Eu sunt sigur că dacă interpreta piesa noastră, atunci șansele erau mult mai mari”, ne-a spus Serghei Covalschi.

Următorii care s-au retras din competiție sunt Dara și Denis Latâșev. Iată și explicațiile lor:

Dara+Ala Dontu”Dara s-a retras din concurs pentru că din cele 60 de piese propuse, niciuna nu ar avea succes în străinătate. Piesele sunt învechite, iar condițiile oferite de autorii pieselor sunt drastice. Nu zicem că nu am încercat. Am incercat să alegem o piesa, după care  am încercat să discutăm cu compozitorul pesei respective care este din străinătate. Ceea ce ne-a propus nu ne-a convenit. Dara nu va participa doar de dragul concursului, pentru că nu vrea să dezamăgească pe cei care o apreciază”, ne-a declarat Alla Donțu, producătoarea interpretei Dara.

” Eu pot să zic doar atât, că mi s-au propus mai multe piese, am ales câteva, iar compozitorii au refuzat să lucreze cu mine. Apoi am ales din ceea ce a rămas, un cântec produs în Germania, cred că nu a trecut preselecția acolo și  a trecut la noi. Piesa nu mi-a picat la suflet și n-am vrut să fiu clovn pe scenă, până la urmă am refuzat”, ne-a spus dezamăgit Denis Latâșev.

Un alt interpret, Ruslan Țăranu stă la dubii în ce privește participarea la acest concurs. ”Este mult haos în jurul acestui eveniment. Piesa mea nu a trecut preselecția, dar eu da. Am înaintat o scrisoare prin care cer sa fie reascultată piesa mea. Un lucru e sigur, dacă particip atunci doar cu piesa mea. Altfel mă voi retrage”, ne-a afirmat interpretul.

text: Natalia Bodiu

Omul care a „cucerit” valurile!
Articolul anterior
O prezentatoare fără lenjerie intimă l-a pus în situație dificilă pe premierul Serbiei!
Articolul următor
Alte articole interesante