Eveniment-premieră! Meritele celor care nasc adevărate valori vor fi apreciate în cadrul primei Gale de Excelență în Educația din Republica Moldova

PRIAevents, sub egida ASEM, are plăcerea să organizeze prima și unica Gală de Excelență în Educația din Republica Moldova – Pria Excellence in Education Awards Moldova, în 9 septembrie 2022, la ASEM, în sala Fintech Hub, de la ora 09:30, o adevărată gală a valorilor în educația Moldovei! FinComBank este partener principal al acestui eveniment.

Pria Education Awards Moldova identifică și celebrează persoanele, sau instituțiile, proiectele, asociatiile care au excelat în sistemul de învățământ din Republica Moldova.

Astfel, aceste premii recunosc faptul că succesul se rezumă la efortul și implicarea personală a fiecăruia, elevi si studenți, comunitate și mediu de business.   

Acest eveniment va promova, recunoaște și celebra munca excepțională întreprinsă de sectorul educației moldovene.  

Pria Education Awards Moldova este un eveniment pentru a sărbători și a recompensa cei mai remarcabili contribuitori ai sectorului educațional. Au fost create pentru a promova excelența în educația moldoveană. Aceste premii recunosc valoarea și importanța educației și învățării ca fundație pentru o bună calitate a vieții și pentru succesul viitor al națiunii. 

Importanța fundamentală a obținerii unei educații bune este primordială,  deschide ușile către oportunități de angajare și dezvoltare pentru indivizi și transformă vieți și comunități.

Dacă doriți să fiți parteneri sau să aveți un stand în cadrul evenimentului, sau  nominalizati  o instituție, o presoana, vă rugăm să ne scrieți la raluca.voivozeanu@priaevents.ro.

Educația joacă un rol vital în sprijinirea și creșterea comunității locale, dar și creșterea lcurilor de muncă sau crearea start-up-urilor. Aceste premii sunt o modalitate excelentă de a recunoaște această contribuție. Importanța unei bune educații este ceea ce transformă viețile și comunitățile locale. Premiile pentru educație identifică și celebrează instituțiile, oamenii și organizațiile care merg dincolo de promovarea excelenței în sistemul nostru educațional. 

Educația financiară, educația din zona de IT, economie, health, agriculture și nu numai sunt în focus.

Lucrăm permanent cu asociații, reprezentanți ai mediului academic, parteneri – companii care sunt preocupate și investesc în educație, reprezentanți guvernamentali, asociații de părinți, pentru a identifica proiecte care sunt extraordinare în educație, să felicităm cadrele didactice și studenții sau elevii acestora.

Câștigătorii Pria Education Awards Moldova devin ambasadori ai educației moldovene. Prin punerea în lumină a acestor povești de succes, promovăm meritele unei educații de excelență moldovene atât pe scena națională, cât și internațională.

Încurajăm pe ceilalți să aibă rezultate foarte bune și îi inspirăm cu poveștile de succes ale câștigătorilor.   

Acest proiect unic în Republica Moldova care celebreaza educația face parte din seria evenimentelor unice si organizate în premieă de PRIAevents și partenerii săi în Republica Moldova.

Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei în România și în Republica Moldova!

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai apreciați dascăli, elevi, dar si reprezentanți ai universităților, liceelor, școlilor și altor forme de învățământ!

Pentru participarea în sală vă rugăm completați formularul aici: https://priaevents.ro/inregistrare-pria-excelence-in-education-gala-republica-moldova-9-septembrie-2022/

Cazul tinerei gravide ucise cu sânge rece: Oamenii legii examinează posibile legături cu alte crime neelucidate

În cadrul urmăririi penale în cazul Anei-Maria, tânăra de 19 ani de la Orhei, găsită moartă lângă Chițcanii Vechi, după ce a urcat într-o mașină de ocazie, oamenii legii examinează și posibile conexiuni cu alte cazuri de crimă, rămase încă neelucidate. Invitat în cadrul unei emisiuni, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu nu a spus cu ce cazuri se investighează posibile paralele, dar că „se examinează absolut tot”, scrie TV8.

„În orice situație de acest gen, suntem obligați ca în cazul unei crime fără rezultat să fie suprapuse anumite probe ridicate în precedentele infracțiuni raportate la ce avem astăzi. Absolut toate situațiile trebuie verificate sub aspect de probă, se fac o serie de măsuri necesare. Suntem obligați să examinăm absolut tot, în cazul în care avem victimă, dar nu avem suspect. 

Primordial acum este să acumulăm probe fierbinți pe cazul Anei-Maria și să finalizăm cât mai rapid procesul de urmărire penală, dar în paralel deja se acumulează și examinează și alte versiuni, pe alte cazuri care ar putea fi tangențiale la subiect”, a menționat Viorel Cernăuțeanu.

Cernăuțeanu a mai spus că imediat după îndemnul public ca persoanele care au avut de situații cu bărbatul suspectat de uciderea Anei-Maria, să sune la Poliție, au fost primite numeroase sesizări. Potrivit șefului IGP, presupusele victime au spus că au avut tangențe cu suspectul. Viorel Cernăuțeanu nu a oferit detalii.

Șansele de vindecare pentru pacienții cu cancer! Institutul Oncologic a fost dotat cu un aparat de brahiterapie 3D, unic în Republica Moldova

Șansele de vindecare a pacientelor care suferă de maladii oncoginecologice vor crește datorită noului aparat performant de brahiterapie 3D, instalat la Institutul Oncologic.

Evenimentul de inaugurare a avut loc astăzi, cu participarea ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, reprezentanta Europei de Est a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Carmina Jimenez Velasco, administrația și personalul medical al instituției.

Echipamentul este dotat cu cele mai moderne tehnologii, care permit specialiștilor plasarea cu înaltă precizie a unei doze mari de radiații direct în apropierea tumorii și distrugerea celulelor canceroase, protejând în același timp țesuturile sănătoase din organism. 

Tratamentul prin brahiterapie are efecte secundare minime și îmbunătățește semnificativ calitatea vieții pacientelor. Procedura este minim-invazivă, sigură, eficientă, nedureroasă, nu presupune internare, iar recuperarea este rapidă.

Aparatul de brahiterapie, în sumă totală de 319,5 mii de euro, a fost donat de Agenția Internațională de Energie Atomică (AIEA). Lucrările de reparație a spațiului destinat Serviciului de brahiterapie au constituit cca 1 milion de lei, surse alocate din bugetul de stat.  

Această inaugurare reprezintă un pas important în lupta împotriva cancerului, care permite extinderea accesului la tratament oncologic și modernizarea acestuia în conformitate cu cele mai înalte standarde europene.

Ministerul Sănătății, atât din surse proprii, cât și cu suportul partenerilor, a investit în ultimii doi ani în Institutul Oncologic suma de circa 100 milioane lei.

Continuăm să modernizăm sistemul de sănătate. Ne asigurăm astfel că fiecare pacient primește cel mai eficient tratament, iar personalul medical dispune de toate condițiile pentru a oferi îngrijire de înaltă calitate.

11 companii private din țară s-au alăturat Ministerului Educației și vor susține financiar crearea rețelei școlilor model. Vor fi investite 17 milioane de lei

11 companii private din Republica Moldova s-au alăturat Ministerului Educației și vor susține financiar crearea rețelei școlilor model. Declarația a fost făcută de ministrul Educației și Cercetării, potrivit căruia business-ul a acceptat să investească în instituțiile de învățământ din Republica Moldova 17 milioane de lei, bani ce vor fi utilizați pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare. Ministrul Perciun spune că banii oferiți reprezintă o investiție a sectorului privat în capitalul uman al Republicii Moldova, notează IPN.

Ministrul Dan Perciun spune că în cele 35 de școli model urmează să investească statul, partenerii de dezvoltare ai țării, dar și mai multe companii private. Potrivit ministrului, mai multe bănci comerciale, companii de telecomunicații și din domeniul farmaceutic au acceptat să ofere donații pentru reabilitarea infrastructurii școlare.

„Deja 11 companii mari s-au angajat să investească 17 milioane de lei în aceste instituții de învățământ alături de Ministerul Educației. Sunt companii cu care am discutat în ultimele 6 luni, sunt companii care înțeleg valoarea investiției în capitalul uman. Noi când am mers la discuții cu ei le-am prezentat rezultatele de la PISA, le-am spus că avem jumătate din elevii din clasa a 9-a care nu ating un nivel minim de lectură și matematică. Avem 15 mii de copii în fiecare an care nu-și ating potențialul, asta înseamnă 15 mii de potențiali angajați sau antreprenori, oameni care ar putea să contribuie la bunăstarea Republicii Moldova. Aceste companii văd aceste donații ca o investiție în capitalul uman și în viitorii angajați, pentru că ceea ce invocă de fiecare dată companiile este lipsa de capital uman calificat, iar noi avem 15 mii de copii în fiecare an care nu ating acest nivel minim de competență, și decât să-i căutăm în afara, facem un efort comun ca să-i capacităm pe ai noștri”, a spus Dan Perciun în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Dan Perciun dă asigurări că Ministerul Educației va raporta partenerilor săi modul în care sunt cheltuiți banii și speră că rețeaua de companii private, dornice să investească în instituțiile de învățământ, se va extinde.

„17 milioane de lei nu este puțin. Vorbim și cu alte companii să încercăm să le convingem să contribuie și să ni se alăture. Ne propunem să avem această comunitate de business care susține educația. Noi le vom raporta pe marginea donațiilor pe care le fac. Vrem să creștem această comunitate. Acesta trebuie să devină un efort național”, a mai spus ministrul Educației și Cercetării.

Ministerul Educației și Cercetării și-a propus ca până în 2025 să fie creată o rețea de 35 de școli model. Părinții care vor accepta să-și înscrie copiii la aceste instituții vor primi câte o indemnizație lunară de 1000 de lei pentru o perioadă de doi ani.

Veste bună pentru locuitorii din suburbiile Capitalei! Primăria a achiziționat 84 de autobuze pentru aceste localități
Articolul anterior
Regizor acuzat că a exploatat minori români în timpul turnării unui film
Articolul următor