Evită amenzile, economisește timp și bani, și fii la curent cu tot ce ține de autoturismul tău, cu aplicația românească MyCar Assistant


Șoferii pot beneficia acum de un asistent digital auto complex, un ajutor extrem de util, prin care își pot menține autoturismul în cea mai bună formă, economisi timp și bani și evita problemele în viitor. Aplicația românească MyCar Assistant, lansată de curând și pe piața din Republica Moldova, centralizează toate informațiile de care aceștia au nevoie pentru mașini personale și flote și oferă rapoarte detaliate, fiind disponibilă pentru descărcare din App Store, Google Play sau prin aplicația Web pentru laptop-uri sau tablete.

Utilizatorii sunt în permanență la curent cu ce documente expiră pentru autoturismul lor, întreținerea flotei, daune și cheltuieli, optimizarea traseelor, comunicarea cu șoferii realizându-se simplu, transparent, de pe orice dispozitiv. Aplicația gestionează datele scadente și centralizează cele mai importante documente și obiecte, cum ar fi asigurarea auto, ITP, Vinieta, sau extinctorul, trusa medicală și până la 100 de tipuri de notificări, astfel încât șoferii să fie informați din timp de statusul acestora.

MyCar Assistant este o modalitate simplă prin care șoferii să fie în permanență informați și în siguranță, și să aibă o imagine de ansamblu asupra tuturor acțiunilor ce țin de autoturismul lor.
Cele mai populare funcționalități folosite de utilizatori în 2022:

  • verificarea notificărilor primite constant în aplicație,
  • rapoartele cu situația generală a documentelor și a vehiculelor,
  • evidența istoricului de mentenanță,
  • situația asigurării auto,
  • administrarea șoferilor unei flote,
  • administrarea daunelor,
  • asistența privind starea vehiculelor sau evidența cheltuielilor,
  • gestiune anvelope,
  • gestiune contracte leasing,
  • gestiune documente angajați.

Pe lângă gestionarea autoturismelor personale, și gestionarea flotelor se realizează extrem de ușor, MyCar Assistant fiind un serviciu gratuit pentru companii, până la un număr de 5 autovehicule înregistrate. Astfel, șoferii pot adăuga direct în aplicație orice problemă a mașinii, ceea ce oferă un control absolut și o imagine de ansamblu pentru fiecare administrator de flotă. În plus, aceștia au la dispoziție oricând informații detaliate precum poze relevante, starea și gravitatea daunei, valoarea acesteia sau ce valoare este decontată de asigurator și multe altele.

În perioada următoare, MyCar Assistant are în plan dezvoltarea de noi funcționalități menite să ușureze și să eficientizeze și mai mult posibil administrarea unui autoturism și rezolvarea nevoilor și problemelor acestuia.

Maia Sandu a spus din ce trăiește: ,,Doar cu salariul. Am rămas fără toate economiile mele”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că economiile acumulate în timpul activității sale la Banca Mondială s-au epuizat, iar acum trăiește cu salariul de președinte, care este de 16.000 de lei.

Ca răspuns la o întrebare în cadrul proiectului NONFICTION, „este suficient un salariu de 16.000 de lei pentru un președinte?”, Maia Sandu a răspuns: „Țară săracă, așa salariu… când țara va fi mai bogată, atunci vom crește salariul”, transmite a-tv.md.

,,Doar din salariu trăiți?”, a fost pusă întrebarea. „Doar cu salariul. Am rămas fără toate economiile mele”, a spus Maia Sandu.

Nu este prima dată când Maia Sandu vorbește despre finanțele sale. Înainte de a deveni președinte, și fiind doar președintele PAS, Maia Sandu a declarat că trăiește „din economii care vor dispărea în curând”.

„Nu am un salariu pentru că partidul nostru nu are destui bani. Plătesc 600 de lei pentru utilități, 200 de lei pentru un telefon. Cheltuiesc cam 5.000-6.000 de lei pe lună”, a spus Maia Sandu la emisiunea Cutia Neagră la TV8.

În 2022, conform declarației de venit depusă de președinte, salariul ei lunar era de 13 mii de lei. Șefa statului a spus apoi că „face tot posibilul, reieșind din resurselor de care dispune”.

„Dacă ai mai mult, atunci cheltuiești mai mult, dacă ai mai puțin, atunci cheltuiești mai puțin, așa cum se întâmplă în fiecare familie”, a spus șefa statului în emisiunea Puncte de reflecție de la Vocea Basarabiei TV.

Cumplit! Mai mulți părinți s-au plîns de violență în școlile din Chișinău

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a efectuat, în perioada 17-19 mai, vizite de lucru în cîteva instituții de învățămînt din Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Oficiul Avocatului Poporului, vizitele au fost efectuate „în contextul mai multor adresări ale părinților referitor la cazurile de violență asupra copiilor în mediul școlar, dar și strîngerea ilicită de fonduri”.

„În cadrul vizitelor, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a discutat cu managerii și cadrele didactice ale instituțiilor educaționale asupra aspectelor ce țin de bullying și violență în școală, precum și strîngerea ilegală de fonduri, aspecte invocate de către părinți.

În același timp, reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului au desfășurat un șir de activități de instruire și informare destinate elevilor din cadrul liceelor, iar Ombudsmanul Copilului a discutat cu membrii Consiliului de elevi privind probleme cu care se confruntă aceștia în instituție. Totodată, elevii au fost îndemnați să se implice activ în procesele decizionale, pentru a-și expune opinia pe chestiunile care-i vizează”, se menționează în comunicat, transmite realitatea.md.

În instituții au fost lăsate și materiale informative elaborate de Oficiul Avocatului Poporului cu privire la stoparea tuturor formelor de violență și abuz asupra copiilor. „Maia Bănărescu a reiterat importanța respectării drepturilor copilului și protecției acestuia împotriva tuturor formelor de abuz și violență, formulînd recomandări în vederea soluționării acestor probleme”, mai menționează responsabilii.

Filmul unui regizor moldovean a devenit câștigător la festivalul de film documentar din Los Angeles

Filmul ,,The Honey Movie” al regizorului moldovean Alexander Nikitin a fost recunoscut drept cel mai bun film despre natură la Festivalul Internațional de Film Documentar de la Los Angeles.

Regizorul moldovean a vorbit despre acest lucru, pe 20 mai, pe Instagramul său.

„Dacă vă amintiți, anul trecut am filmat un film despre miere cu Igor Ganya. Da, acea idee nebună: mănâncă doar miere timp de 30 de zile și supraviețuiește. Am vizitat șase țări: Etiopia, Spania, Andorra, Moldova, Kârgâzstan, Indonezia. […] Și tocmai am fost informați că am câștigat ca cel mai bun film despre natură la Festivalul de Film Documentar din Los Angeles”, a spus Nikitin.

Фильм молдавского режиссера стал одним из победителей фестиваля документального кино в Лос-Анджелесе
Maia Sandu a spus din ce trăiește: ,,Doar cu salariul. Am rămas fără toate economiile mele”
Articolul anterior