Ex-deputata Violeta Ivanov va petrece următoarele 20 de zile în izolatorul CNA

Violeta Ivanov va petrece următoarele 20 de zile în izolatorul CNA. 

Decizia privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de către magistrații Judecătoriei Chișinău.

S-au împăcat sau e de ochii lumii? Igor Dodon și Vladimir Voronin, alături la o ceremonie

Fostul șef de stat, Igor Dodon, împreună cu cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov, și sute de cetățeni, au participat astăzi, la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”, la ceremonia de înhumare a osemintelor a 23 de ostași căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei de sub jugul fascist în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, scrie unimedia.info.

„Rămășițele lor au fost descoperite în cadrul activităților de cercetare a detașamentului de căutare „August” și ale Clubului Istoric-patriotic rus, pe locurile unde au fost purtate lupte aprige în primăvara-vara anului 1944.

Memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a curajului și a eroismului celor care și-au dat viața pentru eliberarea noastră de sub ocupația fascistă, este sacră pentru majoritatea cetățenilor noștri. Să nu uităm fapta Eroilor și să nu permitem nimănui să rescrie aceste pagini importante ale istoriei – este o datorie a noastră a tuturor.
Pe data de 9 mai, la ora 9.30, îi așteptăm pe toți în Piața Marii Adunări Naționale.

Cu portretele bunicilor și străbunicilor noștri, vom merge într-o singură coloană spre Memorialul Gloriei Militare „Eternitate”. Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită!”, a scris Igor Dodon.

Ilan Șor: ”Pe 21 mai vom fi mai mulți decât oamenii pe care îi va aduce Maia Sandu!”

Maia Sandu a construit în Republica Moldova „rahatocrație”. Așa a calificat președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, Acțiunea de astăzi a structurilor de forță în raport cu protestatarii pașnici, care au fost împiedicați să ajungă la mitingul antiguvernamental din Chișinău. Potrivit estimărilor lui Ilan Șor, este vorba de zeci de mii de oameni, cărora poliția le-a încălcat dreptul la întruniri, scrie sinteza.md.

„În contextul a ceea ce se întâmplă astăzi la mitingul din Chișinău putem spune, fără echivoc – Maia a construit rahatocrație. Zeci de mii de oameni au fost opriți ilegal de poliție. Inițial, Maia numea asta pericol rusesc, iar ulterior – destabilizare. Maia, tu nu ai obosit să minți toată lumea? Sub aceste minciuni, pe care le răspândești prin lume, cerșești bani pe care îi fură echipa ta. Nu, asta nu este pericol rusesc și nici destabilizare. Este o simplă revoltă și nemulțumire la un miting pașnic a unor cetățeni de rând, pe care i-ați adus la sărăcie prin politicile voastre păguboase”, a explicat Ilan Șor.

El a subliniat că acțiunile de astăzi ale poliției arată, încă o dată, că Maia Sandu și PAS au uzurpat puterea în stat. „Noi nu aruncăm, așa cum s-a întâmplat în Georgia, cocktailuri Molotov în Parlament, noi nu ne batem cu poliția. Noi suntem pur și simplu poporul care a obosit să trăiască așa cum îl obligați voi. Poporul Republicii Moldova este adus astăzi la sapă de lemn. Nu vă faceți griji, răspunsul nostru va urma și el va fi aspru”, a promis Ilan Șor.

El s-a referit și la mitingul anunțat de Maia Sandu pentru 21 mai. „Să știi, Maia, că, în această zi, noi ne vom aduna și vom fi mai mulți decât oamenii pe care îi vei aduce tu ilegal, din banii bugetului de stat, și pe care îi vei obliga să strige „Maia!” și „Ura!”. Îți promit că, tocmai în această zi, te vor privi în ochi zeci, dar poate chiar sute de mii de oameni pe care i-ai nenorocit”, a mai spus Ilan Șor.

Și pentru summitul din 1 iunie, el promite acțiuni de revoltă. „Vreți să-i mai mințiți și să le arătați că la voi totul e bine și că aveți superreforme? Uitați! Eu vă promit, în 1 iunie, mitinguri spontane la fiecare intersecție. Sloganuri de 1 iunie: „NO Maia!”, „STOP Maia!”, „Take away Maia!”. Asta vor vedea toți liderii europeni pe tot traseul lor”, a anunțat Ilan Șor.

El le-a reproșat și jurnaliștilor afiliați guvernării că tac astăzi colectiv despre dezmățul antidemocratic din țară, pentru că primesc bani de la finanțatorii externi.

200 de jurnaliști internaționali au solicitat acreditarea la Summitul din 1 iunie care va avea loc la noi în țară

În prima săptămînă de la deschiderea procesului de acreditare pentru presă, peste 200 de jurnaliști internaționali și-au exprimat intenția de a reflecta Summitul Comunității Politice Europene 2023, găzduit de Moldova la 1 iunie 2023, scrie noi.md.

Pînă în prezent au fost recepționate solicitări de acreditare de la instituții de media și jurnaliști din 23 de țări, inclusiv Franța, Marea Britanie, Belgia, Suedia, Spania, Grecia, Statele Unite ale Americii și Japonia, transmite nordnews.md.

Termenul-limită de acreditare este data de 18 mai. Toate redacțiile instituțiilor de media (naționale sau internaționale) sînt invitate să acrediteze echipele de presă, deoarece accesul la locul de desfășurare a evenimentului va fi permis doar în baza legitimațiilor de acreditare temporară.

Pentru a solicita acreditarea accesați secțiunea Registration and Accreditation pe pagina evenimentului: www.epcsummit2023.md. Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Unul din cei 5 sportivi moldoveni care participă la Jocurile Olimpice, testat pozitiv pentru Covid-19
Articolul anterior
Cel puțin 7 morți în Rusia, după ce pacienții s-au intoxicat cu un produs chimic folosit la examinări medicale
Articolul următor