Ex-directorul Gimnaziului Corjova, Constantin Sucitu, s-a stins din cauza virusului Covid-19

Fostul director al Gimnaziului Corjova din raionul Dubăsari, Constantin Sucitu, în vârsta de 78 de ani, a fost răpus de Covid-19. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a publicat un necrolog în memoria dascălului.

,,Comunitatea pedagogică din Republica Moldova este profund îndurerată de trecerea la cele veșnice a domnului Constantin Sucitu, fost director al Gimnaziului Corjova, Dubăsari.

Constantin Sucitu s-a născut la 3 mai 1942 în s. Hîrbovețul Nou, r-nul Anenii Noi.

Pe parcursul activității sale pedagogice de peste 50 de ani, Constantin Sucitu a activat în calitate de profesor de matematică, director adjunct, inspector școlar, șef al cabinetului metodic din cadrul Direcției Învățământ Dubăsari, director al Gimnaziului Corjova, din s. Corjova, r-nul Dubăsari, etc.

A reușit pe parcursul vieții sale să dețină mandate de consilier local și consilier raional, iar ca rezultat al muncii și activismului sau civic, a fost menționat cu Ordinul „Credință Patriei” de către Președintele Republicii Moldova, și cu Ordinul pentru Învățământ” în grad de „Ofițer” de către Președintele României. Cea mai importantă calitate, însă, rămâne titlul sau de Om.

Este un exemplu demn a unui cetățean care și-a trăit viața cu sens și în plină intensitate intelectuală.

În aceste momente de tristețe, transmitem condoleanțe și compasiune familiei, rudelor, colegilor și tuturor celora care l-au cunoscut pe Constantin Sucitu”.

Transnistria va extinde restricțiile antiepidemice până la 1 aprilie
Articolul anterior
Premieră medicală în țara noastră: o femeie cu anevrism, operată printr-o metodă minim invazivă de către medicii moldoveni
Articolul următor
Alte articole interesante