Experiment înfiorător: 5 zile într-o cameră solitară fără Internet sau gadgeturi

Vezi ce rezultat a dat un experiment pe 5 zile făcut pe câţiva oameni lăsaţi într-o cameră solitară fără Internet sau gadgeturi…

Cu câțiva ani în urmă, postul britanic Channel 5 a difuzat un reality show, numit „In Solitary”. Cinci voluntari au acceptat să fie izolați de lumea înconjurătoare într-o cameră solitară, confortabilă, scrie eushtiu.com.

Nu era vorba despre condiții de tortură, le-au fost puse la dispoziție paturi moi, comodități sanitare, alimente suficiente pentru toate cele cinci zile ale experimentului. Era doar o singură condiție: singurătate deplină fără a folosi careva mijloace de comunicare moderne. Participanților li s-a permis să ia cu ei trei obiecte la alegere, cu excepția gadgeturilor. Prima victimă a cedat și a izbucnit în plâns deja după câteva ore de la începutul experimentului.

Scopul organizatorilor era clar – de a face un reality show cu emoțiile umane sincere și de a atrage atenția societății, care petrece 24/24 pe internet. Dar tu ai putea accepta provocarea de a renunța la comunicare și internet pentru câteva zile?

Viitoarea asistentă medicală, Sharmayne, în vârstă de 28 de ani, a dorit pur și simplu să-și verifice rezistența și tăria de caracter. Ea a izbucnit în lacrimi și a apăsat butonul de alarmă după doar 4 ore de la începutul experimentului.

Din spusele fetei, la început s-a plictisit nespus de mult, căci nu avea cu ce se ocupa, apoi s-a panicat. A înțeles că nu mai poate sta în singurătate.

Prezentatorul George a rezistat primele 24 de ore, dar apoi a suferit o criză de nervi. În cameră, lumina era complet artificială, limita dintre zi și noapte era neclară, de aceea bărbatul avea probleme cu percepția timpului.

Frustrat, prezentatorul a început să se certe cu becurile de iluminat, apoi a luat decizia să nu-și iasă din minți și să înceteze această tortură stupidă.

loggerul dependent de Internet, Loyd, care a văzut în acest experiment o șansă de a face față propriei dependențe, a rezistat toate cele 5 zile. Dar, cât pe ce nu și-a pierdut mințile, a început să vorbească cu camerele de supraveghere și alte obiecte.

Sarah, o mamă singură în vârstă de 36 de ani, a avut o criză de anxietate, din cauza îngrijorărilor a început să vomite. Organizatorii emisiunii au dorit chiar să renunțe la experiment, dar au respectat condiția principală a proiectului – decizia voluntară și au lăsat-o să decidă singură. În cele din urmă, femeia era slăbită de puteri și a stat culcată în pat până la sfârșitul experimentului.

Cea mai originală soluție pentru problema singurătății a găsit Lucy –  bloggerița a luat cu sine mai multe carioci și foi de hârtie. Apoi, cinci zile la rând, cu întreruperi la somn și mâncare, femeia a desenat diverse fleacuri. Practic nu a fost stresată de loc, în comparație cu alți participanți, deși a recunoscut, că a fost o încercare destul de dificilă.

Ce concluzie a fost făcută pe baza rezultatelor experimentului? Organizatorii au lăsat-o la discreția publicului. Problema dependenței de internet este mai gravă decât pare la prima vedere. Iar salvarea este în creație. Sau, cel puțin, într-o pasiune adevărată.

Ce semne trădează un defect de vedere la copii?
Articolul anterior
Tone de mere au fost lăsate în drum de un fermier care nu are ce face cu ele
Articolul următor