Expert: Tot mai mulți oameni de succes și cu venituri decente părăsesc Moldova

Sondajele arată că în țara noastră sunt mulți oameni care doresc să plece în străinătate, iar printre ei cetățeni care au venituri financiare decente.

separator

Analistul economic Veaceslav Ioniță a vorbit despre acest lucru în cadrul emisiunii „Moldova Zi de Zi”, transmite tvc.md.

Potrivit acestuia, moldovenii vor să se mute în străinătate nu numai în căutarea unor câștiguri mai bune, ci și pentru a trăi într-o societate mai dezvoltată.

Analistul economic Veaceslav Ioniță consideră că persoanele cu venituri mari vor să se mute în străinătate, deoarece în Moldova nu văd o oportunitate de a asigura un viitor bun copiilor lor.

„Oamenii au început să înțeleagă că bunăstarea unei familii depinde de ceea ce au și de ceea ce este în jur: există drumuri, există apă, există un sistem de canalizare. Și ce sens are totul dacă totul din jurul nostru este sărăcie? Ce contează ce bunuri am dacă copilul meu nici măcar nu poate obține o educație adecvată?”, a spus Veaceslav Ioniță.

Analistul a menționat că de fapt consecințele crizei economice cauzate de pandemie nu sunt foarte puternic resimțite de cetățenii obișnuiți, dar mediul de afaceri a suferit foarte mult. Mai presus de toate – sectorul transporturilor, care este cel mai mare sector de export al economiei Republicii Moldova, spune analistul.

„Transportatorii și-au redus vânzările în aprilie de 17 ori. Acest lucru înseamnă că, în loc de a transporta 100 de persoane, au fost transportate doar 5-6 persoane, aceasta este în aprilie, mai, iunie, iulie, august. Transportatorii nu și-au revenit nici până în prezent ”, a menționat analistul.

Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulian Postica, a declarat că atât departamentul, cât și guvernul au luat o serie de măsuri pentru a ajuta transportatorii în timpul pandemiei, inclusiv amânarea clasificării în funcție de categoriile de confort ale autobuzelor, extinderea certificatelor de competență profesională pentru manageri și șoferi și suspendarea sancțiunilor.

Mama celor șase copii din Răscăieți a fost condusă pe ultimul drum. Care este cauza preliminară a morții
Articolul anterior
SUA au anunţat peste de 2.400 de decese din cauza Covid-19 în 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante