Experți: Germania are nevoie de o carantină totală de 2 săptămâni

Medicii de la terapie intensivă din Republica Federală Germania consideră că țara are nevoie „urgent” de un lockdown de două săptămâni, însoţit de accelerarea vaccinării şi testarea obligatorie în şcoli, pentru a opri al treilea val al pandemiei de Covid.

Unul dintre cei mai remarcabili experți germani, Christian Karagiannidis, a afirmat că un număr suplimentar de 1.000 de pacienţi au ajuns la terapie intensivă de la jumătatea lui martie, transmite Digi24.ro.

Potrivit datelor statistice, miercuri, 3.680 de persoane erau internate (cu test pozitiv de COVID-19) la terapie intensivă în Germania, dintre care 2.026 erau pe ventilaţie invazivă. În total, în registrul DIVI figurau miercuri 20.690 de locuri ocupate la terapie intensivă în ţară şi 3.301 libere.

„Dacă această rată continuă, vom atinge limita capacităţii noastre obişnuite în mai puţin de patru săptămâni. Nu exagerăm, avertismentele noastre sunt susţinute de cifre”, a declarat Karagiannidis.

Cele mai puternice voci ale medicinii germane afirmă tranșant că în Germania este nevoie de un lockdown dur de două săptămâni, testare obligatorie de două ori pe săptămână în şcoli şi accelerarea vaccinării anti-COVID-19 în centrele de vaccinare şi în cabinetele medicilor.

Un număr limitat de spectatori va putea asista la concursul Eurovision de la Rotterdam
Articolul anterior
Pfizer anunță că la șase luni după rapel eficiența vaccinului său este de 91,3%. Eficiență de 100% în fața tulpinii sud-africane
Articolul următor
Alte articole interesante