Expertiza medico-legală: bebelușul de 4 luni din Sângerei, a fost ucis cu 40 de lovituri în regiunea capului

Bebeluşul de 4 luni din raionul Sângerei, care, la începutul lunii mai, ar fi fost omorât în chinuri groaznice de mamă şi bunică în timpul unui aşa-zis ritual de exorcizare, o practică religioasă de „izgonire a demonilor”, a fost lovit în cap de zeci de ori.

separator

Potrivit procurorilor, aceasta este concluzia finală a expertizei medico-legale.

„Iniţial era informaţia că vătămările corporale au fost provocate prin comprimare. Însă acum, medicul legist, prin concluzie, ne-a comunicat că ele au apărut prin lovire. Prin multiple loviri în regiunea capului. Peste 40 de lovituri în regiunea capului”, a declarat Marian Ramașcan, procuror, pentru publika.md.

Procurorul de caz spune că psihiatrii din Bălţi au recomandat ca suspectele să fie investigate în condiţii de ambulatoriu, la Chişinău.

La mijlocul lunii iulie, cele două femei au fost internate forţat la Spitalul Clinic de psihiatrie din oraşul Codru. Ele sunt singurele suspecte în cazul bebeluşului de 4 luni, care a fost omorât în data de 10 mai.

Iniţial, oamenii legii au presupus că băiatul s-ar fi stins din viaţă după ce bunica i-a făcut masaj la cap. Cazul a atras atenţia procurorilor după ce au ieşit la iveală mai multe detalii şocante. Bunicul micuţului a povestit că bebeluşul ar fi fost omorât de bunică şi mamă în timpul unui ritual de exorcizare, informaţie confirmată şi de oamenii legii.

Dacă expertiza psihiatrică va arăta că femeile au acţionat cu discernământ în momentul săvârşirii crimei, ele riscă până la 12 ani de puşcărie.

SUA anulează un sprijin financiar de 22 milioane de dolari pentru R. Moldova

Departamentul de Eficiență Guvernamentală al SUA, condus de Elon Musk, anulează alocarea a 22 milioane de dolari pentru Republica Moldova. Anunţul a fost făcut pe o reţea socială.

Asistenţa financiară făcea parte din programul intitulat „Consorțiul pentru Alegeri și Consolidarea Procesului Politic”, în valoare de 486 de milioane de dolari, adresat mai multor ţări printre care şi Republica Moldova. Fondurile erau destinate susținerii unui proces politic incluziv și participativ.

Autorităţile de la Chişinău au declarat că aceşti bani urmau să ajungă la societatea civilă pentru diverse programe.

Miliardarul Elon Musk, pe care noul lider american Donald Trump l-a numit în fruntea Departamentului de Eficiență Guvernamentală, a declarat „că fără tăieri bugetare, Statele Unite riscă să ajungă la faliment”.

Marfă ascunsă pe corp și în bagaj, deconspirată de vameșii de la Palanca

La postul vamal Palanca, un nerezident de 43 de ani a încercat să transporte ilegal o cantitate de suplimente alimentare și produse cosmetice, ascunzându-le sub haine.

În momentul în care a fost întrebat de funcționarii vamali dacă are ceva de declarat, acesta a răspuns negativ.

Bărbatul intenționa să traverseze pista de intrare în țară a postului vamal Palanca în calitate de pieton.Totuși, în urma unui control fizic amănunțit, s-au descoperit produsele ascunse atât în bagajul personal, cât și pe corpul bărbatului. Astfel, funcționarii vamali au reușit să împiedice transportul ilicit al acestora.

Mărfurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar persoana documentată riscă să fie sancționată contravențional.

Marco Rubio și Serghei Lavrov au vorbit la telefon să pregătească întâlnirea dintre Trump și Putin

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov şi omologul său american Marco Rubio au avut o convorbire telefonică şi au convenit să reia dialogul întrerupt de ofensiva rusă în Ucraina, informează AFP.

„Serghei Lavrov şi Marco Rubio au confirmat că sunt gata să conlucreze la restabilirea unui dialog interguvernamental reciproc respectuos, conform tonului dat de preşedinţi”, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe rus.

„Ei au convenit să reia contactele regulat, inclusiv pentru a pregăti un summit ruso-american la cel mai înalt nivel”, adaugă comunicatul.

Această convorbire între Lavrov şi Rubio a avut loc după discuţia telefonică de miercuri între Donald Trump şi Vladimir Putin, care au convenit să înceapă negocieri pentru a pune capăt „imediat” războiului din Ucraina. Chiar dacă Trump l-a informat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la această convorbire a sa cu Putin, el nu a căutat să discute cu el în prealabil în legătură cu o strategie de negociere, notează AFP, citată de Agerpres. Aceste iniţiative îngrijorează partenerii tradiţionali ai Washingtonului.

În acest context, preşedintele francez Emmanuel Macron i-a convocat pe liderii europeni la o reuniune luni, la Paris.

Examinările medicale profilactice ale copiilor pentru admiterea în instituțiile de învățământ se vor efectua până la 20 august
Articolul anterior
Un băiețel de 4 ani s-ar fi infectat cu noul Coronavirus, la terenul de joacă din curtea blocului
Articolul următor