Explozie de cazuri de coronavirus în Spania, în rândul tinerilor nevaccinați

Situaţia sanitară din Spania s-a înrăutăţit semnificativ în ultimele zile, prin creşterea exponenţială a numărului de contaminări cu COVID-19 printre tineri, iar această înmulţire forţează autorităţile să ia în considerare o înăsprire a măsurilor într-un moment în care vaccinarea accelerează, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

„Cifrele zilei nu arată deloc bine”, a comentat luni seară Fernando Simon, epidemiolog-şef al Ministerului Sănătăţii, explicând că „aceste date sunt extrem de variabile între diferitele categorii de vârstă” şi că „printre cei mai tineri avem o rată de incidenţă apropiată de 600”.

Rata de incidenţă a crescut la peste 200 (204 la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni), comparativ cu o medie de 152,8 vineri, la precedenta publicare a datelor sanitare.

Ministerul spaniol al Sănătăţii a înregistrat luni 32.607 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 72 de ore şi 23 de morţi.

40,3% din populaţia de circa 47 de milioane de spanioli este vaccinată complet împotriva coronavirusului, în timp ce peste jumătate (55,9%) a primit cel puţin o doză dintr-un vaccin.

Dată fiind deteriorarea situaţiei sanitare, mai multe regiuni din Spania, printre care Andaluzia şi Catolonia, iau în considerare reintroducerea unor restricţii în această săptămână, în contextul în care de la 26 iunie măştile nu mai sunt obligatorii în exterior.

Cu aproape 81.000 de morţi şi peste 3,8 milioane de cazuri, Spania este una dintre cele mai afectate ţări din Europa de pandemie.

Rusia testează vaccinul Sputnik V pe adolescenți
Articolul anterior
Prețul petrolului este în continuă creștere, la nivel mondial
Articolul următor
Alte articole interesante