Explozie puternică la baza aeriană din Melitopol, oraș ocupat temporar de ruși

O explozie puternică s-a auzit vineri pe aerodromul din Melitopol, un oraș din regiunea Zaporojie ocupat temporar de ruși, a declarat Ivan Fedorov, primarul Melitopolului, relatează Ukrainska Pravda și Guardian.

„Ocupanții din Melitopol sunt în mod clar geloși pe Ciornobaiivka (o localitate din regiunea Herson, unde armata rusă a pierdut mulți soldați), așa că fumează și fumează pe aerodrom. Chiar acum (la 14:50 – n.red.) a fost înregistrată o explozie puternică acolo. Sperăm că rușii au fost eliminați, precum si echipamentele acestora. Asteptam vesti bune de la Forțele Armate ale Ucrainei”, a spus Ivand Fedorov.

Evenimentul vine în urma atacurilor din Herson și Lugansk. În doar câteva ore, cel puțin cinci oficiali instalați de Rusia au fost uciși în teritoriul ocupat de Rusia în sudul Ucrainei. Procurorul general pus de Moscova în Lugansk, Serghei Gorenko, și adjunctul său au murit într-un atac, adjunctul șefului administrației civile militare instalate de Rusia în Berdiansk a fost ucis împreună cu soţia sa.

Autoritățile separatiste susținute de Rusia din toate aceste regiuni au dat vina pe Kiev pentru toate aceste atacuri, dar Ucraina încă nu își asumă responsabilitatea.

În timp ce detaliile exploziei de la Melitopol rămân puține, Federov a fost optimist pe Telegram. „Așteptăm vești bune”, a scris el, relatează Guardian.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Cea mai musculoasă femeie din lume este din Rusia. Cum a ajuns să arate așa
Articolul anterior
Germania poartă discuții cu Kazahstanul privind furnizarea de petrol pentru rafinăria Schwedt
Articolul următor