Explozie puternică la o nuntă. 5 persoane au fost ucise pe loc

O explozie puternică a avut loc la o nuntă din Yemen. 5 femei au fost ucise pe loc, după ce un proiectil a căzut peste o sală de petreceri în timpul unei nunţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Hodeida, oraş din sud-vestul Yemenului aflat în război.

Proiectilul a atins o sală de petreceri în apropiere de aeroportul din Hodeida, situat pe linia frontului între forţele pro-guvernamentale şi rebelii Houthi care controlează acest port la Marea Roşie, au declarat martori. Cele două părţi s-au acuzat reciproc că au comis acest atac.

Explozia, care a provocat şi rănirea a şapte persoane, printre care şi copii, potrivit martorilor, a fost calificată drept „o crimă odioasă comisă de houthi împotriva civililor” de către generalul Sadek Douid, reprezentant al guvernului în cadrul unei comisii mixte susţinute de ONU pentru menţinerea armistiţiului la Hodeida.

„Condamnăm această crimă odioasă comisă de houthi, care au vizat o sală de petreceri”, a declarat generalul Douik pentru AFP.

„Guvernatorul” din Hodeida desemnat de houthi, Mohammed Ayash, a atribuit la rândul său atacul forţelor guvernamentale. „Forţele de agresiune comit crime şi nu ezită să arunce responsabilitatea asupra altora”, a declarat el pentru canalul de televiziune al rebelilor Al-Massirah.

Conflictul prelungit a aruncat Yemenul, cea mai săracă ţară din peninsula arabică, în cea mai gravă criză umanitară din lume potrivit ONU, cu zeci de mii de morţi, milioane de deplasaţi şi o populaţie în pragul foametei.

sursa

Criză acută în Europa: campania de vaccinare întârzie. Nu sunt suficiente doze în majoritatea țărilor
Articolul anterior
Un câine își așteaptă de o lună în fața spitalului stăpânul care a murit de Covid-19
Articolul următor