Explozie uriașă la o fabrică de praf de puşcă din Rusia. Cel puțin 16 morți

Cel puțin 16 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu declanşat la o fabrică de praf de puşcă şi produse chimice în regiunea Riazan (vestul Rusiei).

‘Un incendiu a izbucnit în urma unui proces tehnologic”, a precizat ministerul citat într-un comunicat.

În total, 17 muncitori s-ar fi aflat în secţia de producere a pulberii pentru armament din Riazan, situată la aproximativ 200 km sud de Moscova, indică TASS, citând o sursă.

Peste 170 de pompieri au fost mobilizaţi la stingerea focului, specifică Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, care susţine că nu există niciun pericol pentru populaţia localităţilor vecine, potrivit Agerpres.

Cauza incendiului ar fi ‘încălcarea proceselor tehnologice ‘ şi a ‘standardelor de securitate ‘, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, citata de agenţia de presă Interfax.

De altfel, Interfax a relatat, tot pe surse, că incendiul a izbucnit după o explozie produsă în secţia de fabricare a prafului de puşcă.

Interfax a comunicat că 16 persoane au decedat în urma incendiului la fabrica din Riazan, citând o sursă bine informată. Niciuna din persoanele date dispărute nu a supravieţuit, dar acest bilanţ încă nu a fost confirmat oficial.

Un şofer beat criţă s-a răsturnat cu maşina pe şoseaua Chişinău-Străşeni
Articolul anterior
În Dubai a fost inaugurată cea mai înaltă roată panoramică din lume
Articolul următor
Alte articole interesante